Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.

Iata o reteta rapida si satioasa, potrivita pentru timpul rece. Aroma de cimbru aduce o nota de prospetime robusta, care se potriveste bine cu ficateii si cartofii.


Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 30 minute

Ingrediente:
300 g ficatei de pui
2 cartofi mai mari, curatati de coaja
10 rosii cherry, taiate in jumatate
sare
piper negru, proaspat macinat
1 lingurita de boia dulce
3-4 linguri de ulei de floarea-soarelui
2-3 cepe, taiate rondele subtiri
45 ml vin rosu
60 ml fond de pui
1 cubulet de unt
1 lingurita de “arde-iute”, sau alt sos picant
1 lingura de faina
4 fire de cimbru proaspat
frunze proaspete de cimbru, pentru ornat

Instructiuni:
Se fierb cartofii in apa cu sare, timp de 15 minute, sau pana ce sunt aproape facuti. Se scurg, se lasa sa se raceasca 4-5 minute si se taie rondele groase de 7-8 mm. Se sareaza, se pipereaza si se presara cu boia.

Cat timp fierb cartofii, se incinge 1 lingura de ulei si se gateste ceapa la foc mic, sarand-o putin, pana ce este frageda si incepe sa se faca aurie. Se scoate si se scurge de ulei pe prosoape de hartie.

Se adauga 1 lingura de ulei in tigaia in care s-a gatit ceapa. Se adauga 2 fire de cimbru si se prajesc rondelele de cartofi si rosiile cate 2 minute pe fiecare parte, la foc mediu-iute, pana se rumenesc frumos. Se scot pe o farfurie calda.
Intre timp se incing 2 linguri de ulei intr-o alta tigaie. Se prajeste ficatul cateva minute, pana ce se rumeneste frumos. Se scoate pe o farfurie calda.

Se scurge grasimea din tigaia in care a fost gatit ficatul, pastrandu-se doar lichidul bogat in reziduuri caramelizate. Se adauga vinul rosu si se deglazeaza tigaia. Se mijoteaza, pana ce se reduce la jumatate. Se adauga fond, arde-iute, boia iute si dulce, se amesteca si se face din nou reductie. Se adauga cubuletul de unt tavalit prin faina si se incorporeaza in sos amestecand cu o spatula.
Se servesc rondelele de cartofi asezate in sos, peste ele se pune putina ceapa calita, deasupra acesteia cate un ficatel, alaturi de jumatatile de rosii cherry. Se orneaza cu frunze de cimbru si se serveste.

Vin potrivit: Easy by ENIRA 2008

WineRo pe FaceBook.

Iata lista magazinelor de unde se pot cumpara vinurile produse si distribuite de WineRo.