Food & Wine Pairing

GUXT vă propune un nou eveniment gastronomic, unul cum nu s-au făcut, şi nici nu se fac, multe în România; un eveniment în care vinuri albe şi proaspete sunt asociate cu preparate culinare potrivite.
Corcova1 - Food & Wine Pairing 1 - Retetele lui Radu

Afară este, în sfârşit, soare, după multe-multe-multe zile ploioase şi noroase, aşa că începe să miroasă a primăvară. A flori şi fructe proaspete. Vinurile proaspete, cu aciditate plăcură şi cu parfum de flori şi fructe, de la „Roy & Dâmboviceanu Corcova” merg, după mine, mână în mână cu primăvara. Am plăcerea să vă invit la un prânz de duminică, unul care vă propune vinuri albe şi tinere cu bucatele usoare, vegetale, peşte şi pui asociate cu sosuri albe.

 

Prietenul meu de la „Roy & Dâmboviceanu Corcova”, Robert Marshall, va prezenta şi oferi spre degustare trei vinuri de noi: Muscat Ottonel, Sauvignon Blanc şi Chardonnay, iar bucătăria de la GUXT va da replica punând în farfurii trei preparate pline de gust, gândite ca să se potrivească vinurilor: salata campestre, un preparat spaniol foarte interesant, parfumat, fircare înghiţitură având parcă alt gust (lăptucă, mentă, seminţe de pin, roşii cherry, brânză proaspătă de capră, stafide, ulei de măsline extra virgin), urmată de pavé de şalău cu beurre blanc (sos de unt) şi sparanghel, iar în final pui cu sos de tarhon, aromatizat ingenios cu ulei de nucă şi servit cu piure de cartofi.

 

Îi voi ţine piept lui Robert povestind, la rândul meu, despre mâncare, despre principiile de asociere dintre bucate şi vinuri ca şi despre modul în care se degustă vinurile.

Pentru a participa la eveniment trebuie să achitaţi în avans suma de 109 lei în contul RO72RZBR0000060007711179, la Raiffeisen Bank, agenţia Delea Veche, cu mentiunea CORCOVA. Vă aştept la GUXT, duminică la prânz, la orele 13:00, în str. Dimitrie Racoviţă nr. 37.
Vă aştept cu drag.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.