GUXT va propune un nou eveniment gastronomic, unul cum nu s-au facut, si nici nu se fac, multe în Romania; un eveniment în care vinuri albe si proaspete sunt asociate cu preparate culinare potrivite.
Afara este, în sfarsit, soare, dupa multe-multe-multe zile ploioase si noroase, asa ca începe sa miroasa a primavara. A flori si fructe proaspete. Vinurile proaspete, cu aciditate placura si cu parfum de flori si fructe, de la “Roy & Damboviceanu Corcova” merg, dupa mine, mana în mana cu primavara. Am placerea sa va invit la un pranz de duminica, unul care va propune vinuri albe si tinere cu bucatele usoare, vegetale, peste si pui asociate cu sosuri albe.
Prietenul meu de la “Roy & Damboviceanu Corcova”, Robert Marshall, va prezenta si oferi spre degustare trei vinuri de noi: Muscat Ottonel, Sauvignon Blanc si Chardonnay, iar bucataria de la GUXT va da replica punand în farfurii trei preparate pline de gust, gandite ca sa se potriveasca vinurilor: salata campestre, un preparat spaniol foarte interesant, parfumat, fircare înghititura avand parca alt gust (laptuca, menta, seminte de pin, rosii cherry, branza proaspata de capra, stafide, ulei de masline extra virgin), urmata de pavé de salau cu beurre blanc (sos de unt) si sparanghel, iar în final pui cu sos de tarhon, aromatizat ingenios cu ulei de nuca si servit cu piure de cartofi.
Îi voi tine piept lui Robert povestind, la randul meu, despre mancare, despre principiile de asociere dintre bucate si vinuri ca si despre modul în care se degusta vinurile.
Pentru a participa la eveniment trebuie sa achitati în avans suma de 109 lei în contul RO72RZBR0000060007711179, la Raiffeisen Bank, agentia Delea Veche, cu mentiunea CORCOVA. Va astept la GUXT, duminica la pranz, la orele 13:00, în str. Dimitrie Racovita nr. 37.
Va astept cu drag.