In cadrul “peregrinarilor” virtuale pe mapamondul culinar, va prezint astazi o fotografie plina de culoare locala, exotica si pitoreasca.
Ea reprezinta o parte dintr-o piata traditionala de peste, intinsa pe o intreaga strada, in cartierul Chowringhee (se mai scris si Chourangi), in orasul Kolkata (fost Calcutta), din statul West Bengal, India.
Acele cutitoaie imense, care seamana cu un iatagan, sunt fixe si folosite de vanzatori pentru a curata pestele de solzi si pentru a-l taia in bucati. Sunt foarte ascutite, iar taisul lor se afla pe partea interioara a curburii.
De data aceasta eu vad cu tristete maruntisul pentru care se munceste in condisii grele . Ganditi-va cat de repede se deterioreaza pestele in caldura de acolo .
@mihaela63: Indienii nu sunt tampiti. Ganditi-va ca au reusit sa dezvolte o arta culinara rafinata pe vremea cand in Europa oamenii inca umblau imbracati in piei de animale si purtau o maciuca in mana. Sunt convins ca se descurca ei; probabil totul se vinde indeajuns de repede.
Cu adevarat pitoresc. Imi plac astfel de fotografii. Sunt crimpeie din alte culturi culinare, exotice si un pic misterioase. Pe mine ma fac sa visez la calatorii fabuloase si pline de aventuri. 🙂
@memphis: Si pe mine ma fac sa visez. 🙂 Sunt atatea locuri interesante unde nu voi ajunge niciodata, din pacate.
Probabil au dexteritate in manuirea lor, mie mi se pare insa ca sunt ceva extrem de incomod. Obisnuinta.
@Corina: Fara indoiala ca este si chestie de exercitiu. Daca esti obisnuit sa stai pe vine, lamele astea vin foarte la indemana.