Fotografii de pe papamond (13)

Ma fascineaza fotografiile ce reprezinta campurile din regiunea Provence, din sudul Frantei, cultivate cu levantica. Imaginea de mai jos apartine lui Graham McPherson, un excelent fotograf ale carui peisaje te pot lasa cu rasuflarea taiata.
levanticaProvence - Fotografii de pe papamond (13) 1 - Retetele lui Radu

Provence este una dintre destinatiile aflate foarte sus pe lista mea de prioritati. Poate voi ajunge acolo la un moment dat. Pana atunci, sa ne bucuram impreuna de aceasta imagine ireal de frumoasa.
Cea de-a doua imagine – al carei autor imi este necunoscut, din pacate – reprezinta, si ea, tot un camp de levantica, dar dupa ce florile au fost culese. Un camp saracit, fara culoare, epuizat… totusi plin de promisiunea viitoarelor recolte.
levanticaProvence2 - Fotografii de pe papamond (13) 2 - Retetele lui Radu

Citeste si articolul →   Fotografii de pe papamond (20)

6 comentarii pe “Fotografii de pe papamond (13)

 1. mihaelar63 spune:

  Cred ca sa stai cateva zile in Provence cand levantica e inflorita echivaleaza cu o adevarata terapie pentru trup si suflet !!!
  In iulie intodeauna cumparam din piata din Cluj buchetele de levantica pe care le pun in dulap in saculet de panza. Parfumeaza si previne aparitia moliilor .

  • Radu Popovici spune:

   @mihaela63: Provence este pe lista mea scurta de preferinte. Este clar in top 10 si sper sa ajung acolo cat mai repede.

  • Radu Popovici spune:

   @bobo: Multumesc pentru observatie. Chestia cu Somerset sau Provence este, intr-adevar subiect de discutie. Pe site-ul autorului pozele sunt denumite generic, “peisaje din Somerset”; locul de unde am preluat eu fotografia dadea ca amplasament Provence. Probabil ca autorul stie mai bine unde a facut fotografia.
   Am ales Provence fiindca am preluat poza cam mecanic, cu mentiunea de pe site-ul tert; abia apoi am vazut chestia cu Somerset, la 1-2 zile dupa postare. In final, am lasat Provence fiindca este o zona cu mai multa tipicitate pentru levantica si pentru aplicatiile ei culinare.

 2. simina spune:

  Arata superb aceste campuri cu levantica. Poza a doua este foarte trista fata de prima. Asa arata si via dupa ce este culeasa, si livezile etc. Vorba ta, poarta insa promisiunea viitoarelor recolte. Frumos spus.
  Ai idee unde pot gasi levantica pentru gatit?

  • Radu Popovici spune:

   @simina: In Bucuresti stiu ca poti gasi la Bacania Veche, la Ki-Life si, uneori, chiar si in piata. Sunt sigur ca se gaseste si online sau la alte magazina, dar nu prea mai sunt la curent cu ele. Poate unii dintre cititori te pot ajuta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.