Fiindca tot am vorbit zilele trecute despre uleiul de masline si am subliniat faptul ca Spania este principalul producator nu doar de masline potrivite pentru extragerea uleiului, ci si de masline de masa.
Imaginea de mai sus reprezinta cateva tipuri de masline oferite la vanzare intr-o piata din Mallorca. Au mai “scapat” in poza si un castron cu ardei iuti verzi murati, ca si unul cu rosii usate la soare si conservate in ulei de masline; se poate observa prezenta, in special, a mai multor tipuri de masline verzi, cu diverse umpluturi ca migdale, morcovi, ardei iuti, ardei grasi etc.
Am in pregatire un articol despre maslinele de masa, asa ca voi reveni cu date despre cele mai importante tipuri care se comercializeaza, fiecare cu caracteristicile sale.
Eu mananc masline din sicilia (am pe cineva care-mi trimite cand doresc) sunt excelente! la fel si uleiul de masline; ambele sunt din productie proprie. Din pacate cele din tara noastra sunt fara gust si pline de coloranti.
@sufletel: Pacatele lumii “civilizate”. Mancarea noastra este hipermarketizata, din pacate…
Alea sunt cele mai cumplite, parcca sunt stoarse de fiecare picatura de aroma, sunt pur si simplu cretoase. Tatal meu cumpara asa ceva, dar numai pentru ca nu prea are voie sare si ii plac maslinele. In alt a situatie insa, nu stiu de ce ar cumpara cineva resturile alea!
@freya: Fiindca asta este gustul lui. Sau fiindca nu stie ca se poate si altfel.
Da, din pacate trebuie cumparate masline din locuri mai atent alese, am luat de cateva ori plasa, am nimerit niste orori de masline.
Poza arata foarte apetisant.
@Freya: La noi se vand orori d emasline, fara niciun gust, iar publicul le “inghite” fiindca nu stie cum sa le aleaga. Desi, mai peste tot, ti se dau si la gustat. Am vazut, cu mirare, ca multi prefera maslinele desarate, care nu au nici gust si nici textura placuta. Ma rog, chestie de “gustibus”.
sunt putine tipuri de masline care sa nu-mi placa. Problema ca le mananc numai goale, foarte rar in combinatii, chiar si din pizza le scot si mananc separat. Cateva le suport totusi – pt gustul ce il dau, in omlete.
@dada: Ciudat. 🙂 In fine, fiecare cu gustul lui. Eu unul le mananc oricum, simple sau in orice combinatie. Mai mult imi plac cele negre si neumplute, cu gust puternic, sarat-amarui, si cu carnea care se dezlipeste usor de sambure. preferatele mele: Kalamata si Amfisa.
ce bine arata! parca imi vine sa le mananc pe loc!
@adnia: Multe dintre cinele mele se compun doar din paine cu masline si cu un pahar de vin. Minunate daruri ale naturii!