Cred ca am pe blog cele mai multe retete cu orez din internetul romanesc. Nu le-am numarat, dar cred ca sunt peste 350 la numar. Pentru unele am fost platit, dar nu as fi putut sa gatesc atatea daca nu mi-ar fi placut mult orezul.



Cand eram mic nu-l puteam suferi, probabil din cauza calitatii foarte proaste a ceea ce se gasea pe piata. In ultimii 7-8 ani am invatat sa-l apreciez cu adevarat si astazi nu as putea concepe sa traiesc fara orez.

Asia, cu bucataria ei fabuloasa, socoteste orezul ca fiind cel mai important aliment si exista sute de milioane de oameni a caror viata depinde realmente de un pumn de orez.

Fotografia de mai sus va prezinta o scena din India, unde, in unele parti, orezul inca se separa de spice, tarate si pleava manual, prin aruncare in aer. Putin in spatele celor doua femei se vede o stiva de spice. Resturile, probabil pleava,, fiind mai usoare, sunt luate de vant. Dincolo de munca enorma investita in acel pumn de orez, fotografia este pitoreasca si reprezinta un mod de viata traditional, neschimbat poate de sute sau mii de ani.