Fotografii de pe papamond (3)

Imaginea de mai jos prezinta cativa vanzatori de peste. Acestia nu sunt intr-o piata, ci pe una dintre strazile din cartierul Chowringhee, din orasul Kolkata (fost Calcutta), din statul indian Bengalul de Vest.
fishMarketKolkata - Fotografii de pe papamond (3) 1 - Retetele lui Radu
Sigur ca imaginea este pitoreasca, dar dincolo de acest aspect, privind modul in care pestii sunt etalati, expusi prafului si caldurii soarelui, problemele legate de igiena sunt primele care ne-ar putea veni in minte; unii dintre noi putem spune ca aceasta ar fi punctul slab al modului vechi si traditional de alimentatie: lipsa refrigerarii si a cunostintelor legate de nutritie si igiena.
Sunt sigur ca unii dintre noi ne-am simti mai bine cumparand din supermarket, unde produsele sunt pastrate igienic, desi sunt burdusite cu aditivi. Una peste alta m-as aventura sa afirm ca in nicio epoca alimentatia nu a fost si, probabil, nici nu va fi, perfecta.
De dragul pitorescului, pot insa privi aceasta fotografie cu mai mult interes si simpatie decat imaginile care prezinta rafturie sau frigiderele unui supermarket.

Citeste si articolul →   Fotografii de pe papamond (36)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.