Fotografii de pe papamond (32)

Voi fi scurt astăzi, căci fotografia de mai jos este, în sine, extrem de expresivă. Reprezintă o bicicletă, „parcată” pe una dintre străduţele ce mărginesc una dintre pieţele din Chowringhee ( se mai scrie şi Churangi), un cartier din oraşul Kolkata (fost Calcutta), capitala statului indian West Bengal.
bicicleta cu gaini - Fotografii de pe papamond (32) 1 - Retetele lui Radu

Interesantă este nu doar încărcătura bicicletei, cel puţin pentru mine – căci nu cred că am mai văzut vreodată una încărcată cu găini – ci şi modul ingenios în care acestea sunt agăţate de ghidon şi de roata din spate. Am încercat să le număr; nu am reuşit să aflu exact câte sunt, dar estimez că de această bicicletă atârnă între 40 şi 50 de găini. Dacă cineva mi-ar fi dat sarcina de a transporta 50 de găini undeva, m-aş fi gândit probabil să închiriez o camionetă, sau ceva asemănător. Iată că se pot transporta şi pe o simplă bicicletă, mult mai ieftin. O soluţie neaşteptată, dar care funcţionează.
Imaginea aceasta mă face să mă gândesc la bucătăria de bună calitate: lucruri care par complicate, dar care se pot duce la bun sfârşit într-un mod neaşteptat de simplu. În mintea mea, cam aşa este bucătăria indiană; probabil de aceea mă şi atrage atât de mult.
În mod ciudat, căţelul din planul al doilea, merge agale şi nu arată a fi interesat deloc de „găinăria” de pe bicicletă. Se linge pe bot, dar priveşte în altă direcţie, către cine ştie ce bunătăţi mai la îndemâna lui. Probabil vede aşa ceva aproape zilnic.


Citeste si articolul →   De-ale nutriţiei: mai avem oare condiţii să ne hrănim sănătos?

3 comentarii pe “Fotografii de pe papamond (32)

  1. Mirela Stanescu spune:

    Asociatiile pentru protectia animalelor ar fi oripilate la vederea fotografiei…Catelul se uita dupa niste „porcarii” sau dupa niste vaci sfinte si inabordabile ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.