Fotografii de pe papamond (32)

Voi fi scurt astazi, caci fotografia de mai jos este, în sine, extrem de expresiva. Reprezinta o bicicleta, „parcata” pe una dintre stradutele ce marginesc una dintre pietele din Chowringhee ( se mai scrie si Churangi), un cartier din orasul Kolkata (fost Calcutta), capitala statului indian West Bengal.
bicicleta cu gaini - Fotografii de pe papamond (32) 1 - Retetele lui Radu

Interesanta este nu doar încarcatura bicicletei, cel putin pentru mine – caci nu cred ca am mai vazut vreodata una încarcata cu gaini – ci si modul ingenios în care acestea sunt agatate de ghidon si de roata din spate. Am încercat sa le numar; nu am reusit sa aflu exact cate sunt, dar estimez ca de aceasta bicicleta atarna între 40 si 50 de gaini. Daca cineva mi-ar fi dat sarcina de a transporta 50 de gaini undeva, m-as fi gandit probabil sa închiriez o camioneta, sau ceva asemanator. Iata ca se pot transporta si pe o simpla bicicleta, mult mai ieftin. O solutie neasteptata, dar care functioneaza.
Imaginea aceasta ma face sa ma gandesc la bucataria de buna calitate: lucruri care par complicate, dar care se pot duce la bun sfarsit într-un mod neasteptat de simplu. În mintea mea, cam asa este bucataria indiana; probabil de aceea ma si atrage atat de mult.
În mod ciudat, catelul din planul al doilea, merge agale si nu arata a fi interesat deloc de „gainaria” de pe bicicleta. Se linge pe bot, dar priveste în alta directie, catre cine stie ce bunatati mai la îndemana lui. Probabil vede asa ceva aproape zilnic.

Citeste si articolul →   La masa cu stramosii – India (11)

3 comentarii pe “Fotografii de pe papamond (32)

  1. Mirela Stanescu spune:

    Asociatiile pentru protectia animalelor ar fi oripilate la vederea fotografiei…Catelul se uita dupa niste “porcarii” sau dupa niste vaci sfinte si inabordabile ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.