Fotografii de pe papamond (37)

Am dat acum cateva zile peste o micro-colectie de fotografii reprezentand preparate culinare coreene. Am vorbit, acum cativa ani, pe acest blog despre bucataria coreeana si, am si propus cititorilor cateva preparate din aceasta cultura culinara, alese nu neaparat dupa popularitatea si semnificatia lor in Coreea, ci dupa disponibilitatea ingredientelor.
mancareCoreeana - Fotografii de pe papamond (37) 1 - Retetele lui Radu

Va las sa priviti fotografiile, ca sa va faceti o oarecare idee, in masura in care acest lucru este posibil, despre una dintre bucatariile care astazi se afla in atentia gastronomilor si a bucatarilor, pentru diversitatea preparatelor, pentru modul echilibrat, din toate punctele de vedere (inclusiv nutritional) in care sunt concepute si pentru exotismul ei.

Citeste si articolul →   Fotografii de pe papamond (21)

7 comentarii pe “Fotografii de pe papamond (37)

  1. cristi-j spune:

    De ceva vreme bucataria coreeana a devenit mult mai cunoscuta in lume si foarte populara in Asia (De exemplu in Singapore, aproape la fiecare food court sau hawker centre exista un stand cu mancare coreeana). Si e foarte impresionanta vizual, e greu sa nu te atraga. Am descoperit (din pacate prea tarziu) un restaurant care oferea un bufet de tipul “all you can eat” cu zeci de feluri de bucatele de carne pe care ti le frigeai singur.

    • Radu Popovici spune:

      @cristi-j: A fost in Bucuresti un restaurant coreean, parca se numea “Korea House”, dar a disparut cu ani in urma, asa ca nu am apucat sa trec pe acolo. Este o bucatarie care ma atrage si care ar merita, inclusiv din partea mea, mai multa atentie.

    • Radu Popovici spune:

      @Mirela Stanescu: Gustul, aroma, forma, culoarea si textura sunt cele cinci elemente care trebuie sa se afle intr-un echilibru cat mai apropiat de perfectiune. Acesta este unul dintre principiile care stau la baza bucatarieie asiatice de influenta chinezeasca, asa cum este cea coreeana.

Dă-i un răspuns lui mihaelar63 Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.