Fotografii de pe papamond (38)

Daca in episodul trecut al acestui serial v-am prezentat cateva preparate din bucataria coreeana, astazi a venit randul unei alte culturi culinare, cea japoneza, foarte la moda si relativ putin accesibila la noi, atat datorita raritatii restaurantelor nipone, cat si preturilor, care imi par nejustificat de ridicate.


Marturisesc ca bucataria japoneza nu se numara printre preferatele mele si ca oricand prefer sa gatesc si sa mananc un preparat chinezesc, thailandez, vietnamez, cambodgian sau indonezian, ca sa nu mai vorbesc de unul indian; cu toate acestea, ma las si eu fascinat de modul de prezentare si de prospetimea ingredientelor.
Va las sa admirati fotografiile, iar cei care doresc sa afle ceva mai multe despre bucataria japoneza sunt poftiti sa parcurga acest articol, scris de mine in urma cu 3 ani.


Citeste si articolul →   Fotografii de pe papamond (36)

2 comentarii pe “Fotografii de pe papamond (38)

  1. cristi-j spune:

    Ai spus-o foarte bine. Chiar daca nu-ti place mancarea, stilul, gustul, e greu sa nu te lasi fascinat de prezentare, de felul cum arata, de seriozitatea cu care e tratata, de pasiunea si munca, chiar filozofia din spatele ei.
    Si pentru ca ai pus poze cu sushi o sa ma refer la asta. In orice loc il intalnesti te face sa te simti bine. Intr-un bar sushi unde esti la tejghea in fata celui care-l pregateste si parca asisti la pictarea unui tablou, sub ochii tai apar forme, culori si texturi din materii prime “pure”, simple. Si intr-un restaurant cu acea banda care trece pe la fiecare masa parca esti in mijlocul unui dans cu toate acele jucarioare rotindu-se in jurul tau si farfurioarele se aduna in fata ta, iti creezi propria compozitie, stiva de farfurioare colorate dar goale creste. Chiar si intr-un supermarket sushi are un efect decorativ, rafturile frigorifice sau frigiderele uriase pline de acele cutiute aliniate din care se creaza o tesatura colorata fac magazinul mai frumos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.