Am adunat de-a lungul anilor cateva mii de fotografii legate de mancare, parte dintre ele facute de mine, parte cumparate de pe diverse site-uri de specialitate, unele dintre ele interesante, multe foarte frumoase.
Iata o fotografie din Vietnam, facuta in orasul Ho Chi Minh (fostul Saigon) si reprezinta orez colorat extrem de frumos si de exotic, care face parte din mancarea gatita si oferita spre consum pe strada, una dintre caracteristicile culturilor gastronomice din Asia de Sud-Est.
…sa inteleg ca si aroma difera de la o culoare la alta!?miam,miam….
@Anais: Normal. Si gustul. 🙂
orezul colorat se foloseste mai ales la deserturi ca de exemplu xoi la cam , xoi la dura si cel mai spectaculos xoi ngu sac – orez in 5 culori a carui simbolistica e armonia naturii , cele 5 culori reprezentand metalul , apa , pamantul , focul si lemnul . movul se obtine de la frunzele unei plante din asia de sud-est numita si planta magenta (dupa culoare) , verdele din frunze de pandan , galbenul din fasole mung si rosul de la fructul numit gac (uneori numit baby jackfruit in engleza) .
@cristi-j: Tocmai incepusem sa caut si eu pe net. 🙂 Multumesc pentru raspuns.
Superba fotografie. 🙂
Eu ma intreb cum au obtinut acea culoare mov. 🙂
@memphis: Si eu. 🙂
Cum aveam niste varza pin camara, am dat curs provocarii si am incercat sa prepar Bắp Cải Luộc (sau mai pe limba noastra – varza in stil vietnamez). E simplu de preparat, ca de altfel majoritatea retetelor vietnameze. Am oparit varza, taiata mare, in apa fierbinte pana cand se inmoaie si nu mai este crocanta. Separat am pasat un ou fiert tare in “fish sauce” (nelipsit din orice maniu vietnamez), am adaugat sucul de la o jumatate de lamaie si putin habanero tocat marunt pentru aroma. Am alaturat un bol cu orez, mi-am luat betisoarele shi am dat drumul la Apocalypse Now, film regizat de Coppola in 1979. A fost un sfarsit de saptamana placut, pentru care iti multumesc.
Virgiliu
Fotografia postata mi-a rascolit amintiri dragi. Bucataria vietnameza este o fuziune intre exotismul bucatariei chineze si rafinamentul celei franceze. Merita explorata, shi cu siguranta vei descoperi traditii interesante si gustoase.
Virgiliu
@Virgiliu: Oh, am explorat bucataria vietnameza, chiar cu mare bucurie si placere.