Am adunat de-a lungul anilor cateva mii de fotografii legate de mancare, parte dintre ele facute de mine, parte cumparate de pe diverse site-uri de specialitate, unele dintre ele interesante, multe foarte frumoase.


In 2008 am avut sansa sa pot urma cursuri de gatit de sapte zile, undeva in afara Bangkokului. In fiecare zi eram luat de la hotel si adus inapoi de o masina, insotit de un interpret. Perioada in care am fost acolo a coincis cu blocarea principalului aeroport din Bangkok, Suvarnabhumi, de catre protestatari. Am ajuns in capitala Thailandei extrem de greu si dupa multe peripetii. Am aterizat pe un aeroport militar, situat la vreo 150 km de Bangkok, iar de acolo am luat o masina pana la hotel. Toate aceste inconveniente au fost insa compensate de faptul ca m-am numarat pentru cateva zile printre cei maxim 100 de turisti prezenti in Bangkok. Astfel, am fost singurul elev al d-lui Rim si mi-a fost acordata intreaga atentie a profesorului.

Prima fotografie ma prezinta la lucru, cred ca gateam un tom yum goong, iar cea de-a doua arata cateva dintre vegetalele proaspete, disponibile in fiecare zi: flori de bananier, lemongrass, busuioc, coriandru, vinete thailandeze, ardei iuti. Bineinteles, am mai lucrat si cu altele: taro, curcuma, tamarin, ghimbir, spanac de apa (ipomoea aquatica sau morning glory), frunze de curry, ciorchini de piper verde, radacini de coriandru, limeta kafru (kaffir lime, combava, makrut), galangal, hasme, nuca de cocos etc.
Chiar daca a durat doar 7 zile si nu oferea o diploma oficiala, acest curs a fost excelent si am invatat mai multe decat in cele 6 luni de scoala oficiala din Romania.

Mi-e tare dor de Asia si sper, la un moment dat, sa revizitez Thailanda, tara de care ma simt legat.