Am si astazi, pentru dvs., o fotografie interesanta. Iata o imagine, luata noaptea, dintr-o piata din Taiwan. Pietele sunt in unele parti ale Asiei un adevarat magnet pentru turisti. Ele functioneaza si seara tarziu, uneori chiar noaptea, si indiferent de profilul pietei exista zeci de tarabe care ofera gustari. Gratarele de tot felul, inclusiv frigaruiule, sunt la mare pret.
Eu vreau sa cred ca avem totusi ce sa oferim si din punct de vedere gastronomic.
@Anais: Avem, dar nu atat de multe pe cat ne place noua sa ne inchipuim.
Da,pacat..Nu avem turisti pentru ca nu stim sa ii atragem si nu pentru ca nu am avea cu ce sa ii atragem.Sunt sigura ca ar saliva in fata mancarurilor noastre si ar manca precum nebunii.:P
@Anais: Nu stiu cat ar saliva si cat ar manca. Oferta noastra este cam saraca. Noroc ca tuturor le plac mititeii. 🙂
Cit de mult mi-ar placea sa existe si la noi acest tip de mancare stradala. Ar fi atit de placut sa te plimbi seara prin centrul orasului si sa poti gusta lucruri deosebite. Unde sunt chioscurile din copilarie cu vata de zahar, mititei, braga, sucuri, turta dulce, sifon? bine macar ca in Bucuresti au aparut cateva sute de covrigarii. Asa avem si noi un preparat emblema. am fi putut avea citeva zeci.
@andra: Si eu zic ca ar trebui sa ne pastram traditiile si sa existe mancare stradala. Existau mii de chioscuri in Bucuresti pana acum cativa ani, dar multe erau vai si amar. Cred insa ca unele traditii ar trebui sa se pastreze. Nu vreau tigani care sa vanda seminte cu cornetul, ci simigerii, patiserii, coloniale si standuri cu gustari. Astfel de standuri exista in toata Europa, mai ales in zonele turistice. Din pacate noi nu avem turisti…
In ce priveste covrigariile, ai si aici dreptate, dupa parerea mea. Covrigul a ajuns sa fie emblematic. Mai bine decat nimic. Si eu cumpar covrigi ori de cate ori am ocazia; chiar imi plac.