Aceste frigarui, de inspiratie orientala, sunt condimentate intr-un mod mai putin obisnuit, dar care, promit, va va incanta papilele gustative. Despre aroma, ce sa va spun? Mai bine incercati reteta.
Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatit: 15 minute
Ingrediente:
700 g carne tocata de porc
1 ceapa, taiate inele subtiri
125 g unt, taiat cubulete mici
2 cepe, rase
2 oua mari
4 catei de usturoi, rasi
2 linguri de “dulce-de-iute rosu”
3 linguri de patrunjel proaspat, tocat marunt
4 lingurite de suc de lamaie
4 lingurite de boia dulce
3 rosii, taiate rondele
salata verde
12 lingurite (circa 60 ml) de ulei de masline extra virgin
sare
piper negru, proaspat macinat
Instructiuni:
Se sareaza ceapa taiata inele si se freaca bine, cu mainile, intr-un castron. Se lasa sa stea 5 minute, apoi se presara cu piper si 1 lingurita de boia dulce si se stropeste cu 1 lingurita de suc de lamaie. Se amesteca din nou.
Se incinge un gratar, la foc mediu.
Intre timp se combina carnea tocata cu unt, ou, patrunjel, ceapa rasa, sare, piper, 3 lingurite de boia dulce, 2 lingurite de suc de lamaie si “dulce-de-iute”. Se amesteca bine. Cu mainile umede, se modeleaza carnea sub forma a 6 carnati, in jurul frigarilor. Se ung apoi carnatii cu 3 lingurite de ulei de masline.
Se frig kebaburile pe gratar, in transe, 2 minute pe fiecare parte, la foc mediu-iute. Nu trebuie gatite prea mult, caci se usuca.
Intre timp se prepara o vinegreta amestecand intr-un castronel 2 lingurite de suc de lamaie cu 6 lingurite de ulei, sare si piper. Se combina intr-un castron rosiile cu salata si se stropesc cu vinegreta.
Se imparte salata de rosii intre cele doua farfurii. Deasupra se asaza inelele de ceapa condimentate. Se stropesc cu restul de ulei de masline. Frigaruile si se servesc fierbinti, cu lipie, alaturi de salata.
Nota:
Pentru mai multe detalii despre condimentul “dulce-de-iute” consultati site-ul www.dulce-de-iute.ro.
……buuun !!!…abia astept condimentele !!!!!
@gratiela: Maine pleaca spre tine. 🙂
Radu, pot inlocui dulce-de-iute cu arde-iute? Nu mai am din ce am comandat decat jumatate de borcanel de arde-iute. 🙁
@andra: Desigur, vezi inca ca este mai iute si nu este dulce. Deci, daca vrei sa pastrezi similar profilul de gust, adauga si putin zahar la mixtura de frigarui.
Buna Radu,
Se pot folosi carne de vita?
@ioannis: Da. Pune insa ceva mai mult unt, caci carnea tocata de vita este mai slaba decat cea de porc.
Arata foarte bine. M-ai facut curioasa cu condimentele tale. Am aruncat o privire pe site si am o intrebare. Se pot trimite doar prin posta?
@simina: Ma bucur ca iti place reteta si, crede-ma, dulce-de-iute merita cunoscut. 🙂 Produsele se pot trimite oricum doresti, cu conditia sa platesti transportul. Varianta prin posta este lenta, dar mai ieftina. In medie un colet costa doar 10 lei.