Aceste frigarui, de inspiratie orientala, sunt condimentate intr-un mod mai putin obisnuit, dar care, promit, va va incanta papilele gustative. Despre aroma, ce sa va spun? Mai bine incercati reteta.
Frigarui cu "dulce-de-iute"

Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatit: 15 minute

Ingrediente:
700 g carne tocata de porc
1 ceapa, taiate inele subtiri
125 g unt, taiat cubulete mici
2 cepe, rase
2 oua mari
4 catei de usturoi, rasi
2 linguri de “dulce-de-iute rosu”
3 linguri de patrunjel proaspat, tocat marunt
4 lingurite de suc de lamaie
4 lingurite de boia dulce
3 rosii, taiate rondele
salata verde
12 lingurite (circa 60 ml) de ulei de masline extra virgin
sare
piper negru, proaspat macinat

Instructiuni:
Se sareaza ceapa taiata inele si se freaca bine, cu mainile, intr-un castron. Se lasa sa stea 5 minute, apoi se presara cu piper si 1 lingurita de boia dulce si se stropeste cu 1 lingurita de suc de lamaie. Se amesteca din nou.
Se incinge un gratar, la foc mediu.

Intre timp se combina carnea tocata cu unt, ou, patrunjel, ceapa rasa, sare, piper, 3 lingurite de boia dulce, 2 lingurite de suc de lamaie si “dulce-de-iute”. Se amesteca bine. Cu mainile umede, se modeleaza carnea sub forma a 6 carnati, in jurul frigarilor. Se ung apoi carnatii cu 3 lingurite de ulei de masline.

Se frig kebaburile pe gratar, in transe, 2 minute pe fiecare parte, la foc mediu-iute. Nu trebuie gatite prea mult, caci se usuca.

Intre timp se prepara o vinegreta amestecand intr-un castronel 2 lingurite de suc de lamaie cu 6 lingurite de ulei, sare si piper. Se combina intr-un castron rosiile cu salata si se stropesc cu vinegreta.
Se imparte salata de rosii intre cele doua farfurii. Deasupra se asaza inelele de ceapa condimentate. Se stropesc cu restul de ulei de masline. Frigaruile si se servesc fierbinti, cu lipie, alaturi de salata.

Nota:
Pentru mai multe detalii despre condimentul „dulce-de-iute” consultati site-ul www.dulce-de-iute.ro.