Desi este formata din trei componente diferite, reteta este simpla si ofera un extrem de interesant contrast de gusturi, temperaturi si texturi. Combinatia este delicioasa si plina de arome, cu aspect placut.
Crevetii si ciupercile fierbinti sunt parfumate si picante, dipul de iaurt rece este aromat proaspat si racoros, iar orezul amestecat cu porumb si seminte de rodie este usor acrisor, completant gratios intreaga masa.


Bucatarie: pakistaneza
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 5 minute + marinare
Timp de gatit: 5 minute

Ingrediente:
25-30 de creveti cruzi (circa 450 g in total), decorticati
6 catei de usturoi, pisati
sare
piper negru, proaspat macinat
2 lingurite de garam masala
2 lingurite de boia dulce
2 lingurite de boia iute
2 linguri de ulei rafinat de arahide (sau floarea-soarelui)
4 linguri de busuioc proaspat, tocat marunt
2 linguri de coriandru proaspat, tocat marunt
200 ml iaurt gros
100 g boabe de porumb fiert, din cutie
150 g orez cu bob lung, fiert
semintele de la o rodie
cateva palarii de ciuperci, feliate la grosimea unui crevete

Instructiuni:
Se combina intr-un castron crevetii cu sare, piper, garam masala, boia, 4 catei de usturoi, ulei si 2 linguri de busuioc tocat. Se acopera castronul si se lasa la marinat 1 ora, in frigider.

Intre timp se spala si se scurg bine semintele de rodie. Acest lucru este necesar ca sa nu coloreze ingredientele cu care vin in contact.
Se combina intr-un castron orezul cu porumb si seminte de rodie.

Se combina iaurtul cu sare, piper, frunze de coriandru, restul de usturoi si de frunze de busuioc. Se acopera si se lasa in frigider, pana ce va fi servit.

Se incinge bine un gratar, la foc iute. Se micsoreaza apoi flacara si se unge cu putin ulei. Intre timp, se sareaza si se pipereaza ciupercile si se ung cu marinada de la creveti. Se infig in fiecare frigare, alternativ, cate 3 creveti si 3 felii de ciuperci. Se prajesc frigaruile cate 2-3 minute pe fiecare parte, sau pana ce crevetii se fac rozalii.
Se servesc frigaruile alaturi de salata de iaurt si de combinatia de orez cu porumb si seminte de rodie.

Sfaturi:
Garam masala se gaseste in magazine specializate, ca Bacania Veche, Magazinul de mirodenii, Ki-Life etc. Imi pare rau, nu stiu unde se gaseste in alte orase decat Bucuresti, dar se poate prepara relativ usor acasa.