Frigarui de creveti cu rosii cherry

Aceasta reteta este una cu tipic mediteranean. Simpla si rapida, fara pretentii de rafinament, cucereste prin robustete, culoare si gustul natural al ingredientelor.
Folositi un ulei de masline extra virgin, de buna calitate, si alegeti rosii pline de gust si aroma.
Frigarui de creveti cu rosii cherry

Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 2-4 portii
Timp de preparare: 10 minute + marinare
Timp de gatit: 5 minute
Ingrediente:
25-30 de creveti cruzi (circa 400 g in total), decorticati
4 catei de usturoi, pisati
sare cu cristale mai mari
piper negru, proaspat macinat
3 linguri de suc de lamaie
5 linguri de ulei de masline extra virgin
2 linguri de vin alb, sec
2 lamai, taiate 12 felii
18 rosii cherry
marar proaspat, pentru servit
paine, pentru servit
Instructiuni:
Se sareaza si se pipereaza crevetii. Se combina intr-un castron cu usturoi, suc de lamaie, vin alb si 3 linguri de ulei. Se acopera vasul si se lasa crevetii la marinat, in frigider, circa 1 ora.
Se infig in fiecare frigare1 felie de lamaie, cate 3 creveti si 2 rosii cherry alternate, si se incheie cu alta felie de lamaie.
Intre timp se incinge bine un gratar, la foc iute. Se micsoreaza apoi flacara. Se prajesc frigaruile cate 2-3 minute pe fiecare parte, sau pana ce crevetii se fac rozalii. Cand se intorc se ung cu marinada ramasa in castron.
Se servesc frigaruile presarate cu putina sare si cu firisoare de marar, si stropite cu restul de ulei de masline, alaturi de paine de secara cu seminte.
Sfaturi:
Pentru siguranta, folositi creveti congelati. Decongelati-i lent, peste noapte, in frigider. O decongelare rapida afecteaza textura alimentelor.
Serviti frigaruile ca gustare, caz in care puteti conta pe 4 portii, sau ca pranz usor ori cina, caz in care aveti 2 portii.

4 comentarii pe “Frigarui de creveti cu rosii cherry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.