Frigarui de primavara

Am primit spre testare produsul numit ”miez de lapte” de la Delaco. Foarte multi dintre bloggerii culinari au primit produsele Delaco, actiune ce s-ar putea constitui intr-o campanie online, bine targetata catre publicul amator de gatit si, bineinteles, iubitor de mancare. De altfel, convingerea mea este ca mediul online, cel putin in domeniul culinar, este mult mai eifcient si mult mai ieftin decat televiziunea. Voi argumenta acest lucru intr-un articol viitor.
Revenind la lactatele noastre, mi-au placut trei lucruri: producatorul a luat legatura direct cu bloggerii, fara a mai apela la o agentie de publicitate (adesea acestea sunt doar un intermediar scump si incompetent), a trimis produsele fara a avea vreo pretentie ca bloggerii sa publice ceva despre ele si, in final, mi-a placut numele produsului: miez de lapte. Este o marca ce ar putea face o cariera foarte buna.
frigarui de primavara - Frigarui de primavara 1 - Retetele lui Radu
Daca tot nu m-a fortat nimeni sa scriu ceva despre miez de lapte si Delaco, m-am gandit sa fac la repezeala o reteta extrem de simpla si de usoara, dar gustoasa. Asa ca va ofer aceste “frigarui” de primavara, servite cu trei sosuri diferite.

Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatit: 0
Ingrediente:
120 g miez de lapte (24 de bilute)
sare
piper negru, proaspat macinat
1 ceapa rosie, taiata rondele si acestea desfacute inele
1 lingurita de zahar
1 lingurita de mustar cu boabe
1 lingura de suc proaspat de lamaie
6 linguri de ulei de masline extra virgin
10 rosii cherry, taiate in jumatate
1 lingura de patrunjel proaspat, tocat
cateva de frunze proaspete de busuioc, tocate
cateva frunze de menta proaspata, tocate
1 lingura de Parmesan, ras
1 catel de usturoi, tocat
2 linguri de sos “dulce-de-iute rosu”, pentru servit
frunze proaspete de busuioc, patrunjel si menta, pentru decor
3-4 felii de paine, taiate bucatele triunghiulere
Instructiuni:
Se prepara o varianta de sos pesto pisand intr-o piua busuiocul cu sare, piper, usturoi, Parmesan si putin ulei. Cand se obtine o pasta relativ omogena, se adauga 2-3 linguri de ulei si se amesteca. Se pune sosul deoparte.
Se prepara o vinegreta amestecand cu un tel, intr-un castronel, restul de ulei de masline cu suc de lamaie, sare, piper, patrunjel, zahar si mustar, pana ce se obtine o emulsie aurie. Se pune vinegreta deoparte.
Se amesteca sosul “dulce-de-iute” cu menta tocata si putina sare. Se pune deoparte.
Se monteaza frigaruile, alternand miez de lapte cu rosii, inele de ceapa si paine. Se servesc alaturi de cele trei sosuri: vinegreta cu mustar, “dulce-de-iute” si pesto de casa. Nu strica nici un pahar de vin alb si sec, bine racit.
Impresii despre miez de lapte:
Mie mi-a placut, fara sa ma entuziasmeze, insa. Formele sunt nostime si usor manevrabile, la gust si textura produsul aduce oarecum cu mozzarella si cred ca poate fi destul de versatil. Eu am incercat aceasta reteta in joaca, mai ales fiindca aveam chef de fotografiat si nu de gatit, dar sunt convins ca poate fi folosit in mai multe preparate, nu doar in salate. Poate voi incerca sa gatesc si altceva cu miez de lapte, in viitorul apropiat.

8 comentarii pe “Frigarui de primavara

  1. Elena spune:

    Super prezentarea!!! Cand vad o mancare care arata in felul asta mi se face instantaneu foame!! Iar miezul asta de lapte de la Delaco asociat cu busuiocul si rosiile cherry cred este divin!!! Am o cutie uitata prin frigider, cred ca in seara asta asa ceva voi pregati ca oricum sunt la cura :-)!!!

    • Radu Popovici spune:

      @Elena: Daca vreti sa se apropie mai mult de divin, folositi mozzarella. Miez de lapte nu este rau, dar mai are ceva pana departe.

  2. Freya spune:

    Arata foarte smechere in poza aia, are un fel de clasa. Si toata treaba merge cu caldura asta ciudata.
    Imi place si painea aleasa, cred ca adauga savoare, mai ales gandindu-ma la ce zice Mariana, ca sunt cam fade.

  3. Mariana Dmt spune:

    Pe mine nu m-au impresionat in mod deosebit noile Delaco. Le-am folosit inainte si la Pasti. Mi se par fade ca gust, trebuie musai servite cu ceva foarte aromat pe langa ca sa spuna ceva, si nici atunci foarte mult. In cazul retetei tale, mi se pare ca miez de lapte vine in completarea sosurilor superbe si nu sosurile in completarea branzicii, asa cum cred eu ca ar trebui…Prezentarea, insa, e simpatica, ideea mi se pare foarte practica si chiar spectaculoasa ca aspect.

    • Radu Popovici spune:

      @Mariana: Eu as zice ca miez de lapte este OK. Ma rog, este vorba despre gustul meu, iar eu oricum prefer de departe branzeturile mature, cu gust puternic. Cele de tip ricotta, mascarpone, mozzarella, branza de vaci, urda, cas etc. nu ma atrag prea mult. Mi se pare ca nu prea au gust si prefer sa le “ajut” cu diverse alte ingrediente. De aici si ideea celor trei sosuri si a ierburilor aromate, adaugate din belsug.

  4. toni spune:

    Imi place modul de prezentare. Am cumparat si eu miez de lapte chiar acum 3-4 zile. Deocamdata zace in frigider. daca zici ca merge cu pesto o sa fac o caprese astazi. 🙂

    • Radu Popovici spune:

      @toni: Miez de lapte merge foarte bine cu pesto. Ziceam ca seamana cu branza mozzarella, deci va merge perfect la o salata caprese. Spor la gatit si pofta buna. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.