Am primit spre testare produsul numit ”miez de lapte” de la Delaco. Foarte multi dintre bloggerii culinari au primit produsele Delaco, actiune ce s-ar putea constitui intr-o campanie online, bine targetata catre publicul amator de gatit si, bineinteles, iubitor de mancare. De altfel, convingerea mea este ca mediul online, cel putin in domeniul culinar, este mult mai eifcient si mult mai ieftin decat televiziunea. Voi argumenta acest lucru intr-un articol viitor.

Revenind la lactatele noastre, mi-au placut trei lucruri: producatorul a luat legatura direct cu bloggerii, fara a mai apela la o agentie de publicitate (adesea acestea sunt doar un intermediar scump si incompetent), a trimis produsele fara a avea vreo pretentie ca bloggerii sa publice ceva despre ele si, in final, mi-a placut numele produsului: miez de lapte. Este o marca ce ar putea face o cariera foarte buna.

Daca tot nu m-a fortat nimeni sa scriu ceva despre miez de lapte si Delaco, m-am gandit sa fac la repezeala o reteta extrem de simpla si de usoara, dar gustoasa. Asa ca va ofer aceste “frigarui” de primavara, servite cu trei sosuri diferite.

Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatit: 0

Ingrediente:
120 g miez de lapte (24 de bilute)
sare
piper negru, proaspat macinat
1 ceapa rosie, taiata rondele si acestea desfacute inele
1 lingurita de zahar
1 lingurita de mustar cu boabe
1 lingura de suc proaspat de lamaie
6 linguri de ulei de masline extra virgin
10 rosii cherry, taiate in jumatate
1 lingura de patrunjel proaspat, tocat
cateva de frunze proaspete de busuioc, tocate
cateva frunze de menta proaspata, tocate
1 lingura de Parmesan, ras
1 catel de usturoi, tocat
2 linguri de sos “dulce-de-iute rosu”, pentru servit
frunze proaspete de busuioc, patrunjel si menta, pentru decor
3-4 felii de paine, taiate bucatele triunghiulere

Instructiuni:
Se prepara o varianta de sos pesto pisand intr-o piua busuiocul cu sare, piper, usturoi, Parmesan si putin ulei. Cand se obtine o pasta relativ omogena, se adauga 2-3 linguri de ulei si se amesteca. Se pune sosul deoparte.

Se prepara o vinegreta amestecand cu un tel, intr-un castronel, restul de ulei de masline cu suc de lamaie, sare, piper, patrunjel, zahar si mustar, pana ce se obtine o emulsie aurie. Se pune vinegreta deoparte.

Se amesteca sosul “dulce-de-iute” cu menta tocata si putina sare. Se pune deoparte.

Se monteaza frigaruile, alternand miez de lapte cu rosii, inele de ceapa si paine. Se servesc alaturi de cele trei sosuri: vinegreta cu mustar, “dulce-de-iute” si pesto de casa. Nu strica nici un pahar de vin alb si sec, bine racit.

Impresii despre miez de lapte:
Mie mi-a placut, fara sa ma entuziasmeze, insa. Formele sunt nostime si usor manevrabile, la gust si textura produsul aduce oarecum cu mozzarella si cred ca poate fi destul de versatil. Eu am incercat aceasta reteta in joaca, mai ales fiindca aveam chef de fotografiat si nu de gatit, dar sunt convins ca poate fi folosit in mai multe preparate, nu doar in salate. Poate voi incerca sa gatesc si altceva cu miez de lapte, in viitorul apropiat.