Iata si reteta care foloseste sosul postat ieri. Frigaruile sunt deosebit de aromate, iar cei care iubesc gustul picant (ceilalti nu va speriati, gustul va fi doar un piculet iute) vor fi incantati.

Bucatarie: indiana
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 5 minute plus marinare
Timp de gatit: 20 minute

Ingrediente:
2 piepti de pui (circa 700 g in total), dezosati si fara piele, taiati cubulete, pentru frigarui
3-4 linguri de ulei de porumb
4 linguri de iaurt gros, de oaie si bivolita
sare
piper negru, proaspat macinat
1 ceapa mica, taiata bucati
4 catei de usturoi, taiati in sferturi
4 cm bucata de ghimbir proaspat, curatat si taiat bucati
2 linguri de amestec curry
1 ardei iute verde, tocat grosier
1 lingura de boia dulce
1 lingura de boia iute
orez Basmati fiert, pentru servit
amestec de foi de salata, pentru servit

Instructiuni:
Se piseaza intr-o piua, sau se proceseaza intr-un blender, usturoiul cu ardei iute, ceapa, ghimbir si iaurt. Se amesteca aceasta mixtura cu sare, piper, boia si curry. Acest amestec se combina cu carnea, intr-un castron mare. Se amesteca bine cu mainile, se acopera castronul si se lasa la marinat cateva ore, in frigider.

Se tapeteaza o tava de cuptor cu folie metalica. Se infig bucatile de carne in frigari, iar acestea se asaza in tava, sprijinite cu capatul bont de marginea tavii. Se gateste carnea in cuptor, sau sub grill-ul cuptorului, pana ce este facuta si rumenita. La cateva minute, frigaruile se ung cu ulei si se intorc. Totul dureaza circa 20 de minute.
Se servesc frigaruile alaturi de orez fiert, salata verde si sos de iaurt cu coriandru si menta.