Frigarui de pui cu orez si sos de coriandru si menta

Frigarui de pui cu orez si sos de coriandru si menta - Frigarui de pui cu orez si sos de coriandru si menta 1 - Retetele lui Radu
Iata si reteta care foloseste sosul postat ieri. Frigaruile sunt deosebit de aromate, iar cei care iubesc gustul picant (ceilalti nu va speriati, gustul va fi doar un piculet iute) vor fi incantati.

Bucatarie: indiana
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 5 minute plus marinare
Timp de gatit: 20 minute

Ingrediente:
2 piepti de pui (circa 700 g in total), dezosati si fara piele, taiati cubulete, pentru frigarui
3-4 linguri de ulei de porumb
4 linguri de iaurt gros, de oaie si bivolita
sare
piper negru, proaspat macinat
1 ceapa mica, taiata bucati
4 catei de usturoi, taiati in sferturi
4 cm bucata de ghimbir proaspat, curatat si taiat bucati
2 linguri de amestec curry
1 ardei iute verde, tocat grosier
1 lingura de boia dulce
1 lingura de boia iute
orez Basmati fiert, pentru servit
amestec de foi de salata, pentru servit

Instructiuni:
Se piseaza intr-o piua, sau se proceseaza intr-un blender, usturoiul cu ardei iute, ceapa, ghimbir si iaurt. Se amesteca aceasta mixtura cu sare, piper, boia si curry. Acest amestec se combina cu carnea, intr-un castron mare. Se amesteca bine cu mainile, se acopera castronul si se lasa la marinat cateva ore, in frigider.

Se tapeteaza o tava de cuptor cu folie metalica. Se infig bucatile de carne in frigari, iar acestea se asaza in tava, sprijinite cu capatul bont de marginea tavii. Se gateste carnea in cuptor, sau sub grill-ul cuptorului, pana ce este facuta si rumenita. La cateva minute, frigaruile se ung cu ulei si se intorc. Totul dureaza circa 20 de minute.
Se servesc frigaruile alaturi de orez fiert, salata verde si sos de iaurt cu coriandru si menta.

8 comentarii pe “Frigarui de pui cu orez si sos de coriandru si menta

  1. cristi-j spune:

    nu stiu daca asta va fi reteta folosita dar trebuie neaparat sa fac niste frigarui cu ceva aromat ! hehehe . reteta suna grozav si dupa cum am mai spus , coriandrul e verdeata mea preferata .
    de fapt las comentariul asta pentru ca altceva mi-a atras atentia : ” sunt un mare admirator al bucatariei asiatice (India si Asia de Est si Sud-Est). Am inceput sa o studiez doar in ultimii 2-3 ani si o gasesc superioara tuturor celorlalte prin calitate nutritiva, simplitate, aroma si gust, aspect, rapiditate si, nu in ultimul rand, prin sentimentul de libertate, creativ, pe care il ai cand o gatesti ” .
    ca bine-ai mai zis-o ! ma regasesc total in ce spui (poate mai putin partea cu studiatul) si stilul meu de a minca s-a schimbat radical dupa descoperirea asiatica .
    ce e interesant e ca europa , in special cea occidentala , e cucerita de bucataria asiatica , in orasele mari dar chiar si in orasele mici cam din toate tarile fiind o multime de restaurante care merg bine si nu mai sint privite ca ceva exotic . cred ca pe linga toate calitatile enumerate de tine , de fapt datorita acestor calitati , bucataria asiatica e fermecatoare si atractiva , trebuie doar sa incerci putin si esti atras .

  2. memphis spune:

    Interesanta reteta! Cred ca sosul de coriandru face toti banii! Oricum, imi plac mult mai toate aceste verdeturi aromate, asa ca mi-am notat reteta.

  3. Jacktel spune:

    Hallo Radu,

    nu am afirmat ca sä fac Conversatie, am zis din Experientä.

    Cunosc Bucätäria asiaticä de mai bine de 30 de Ani si sint un Fan.

    Tot de acea pot remarc cä , Repertoire al täu si Cunostinta ta culinarä este phenomenalä.
    Am citit in ultimul Timp mult ce ai publicat Tu , si nicäieri nu am gäsit nci mäcar o Gresealä . Nu cä asi fi cäutat , da atita Perfectiune sare incä la Ochi..

    Multe Salutäri din Nürnberg

    • Radu Popovici spune:

      @Jacktel: Ma bucur ca gasesti aici materiale interesante. Intr-adevar, sunt un mare admirator al bucatariei asiatice (India si Asia de Est si Sud-Est). Am inceput sa o studiez doar in ultimii 2-3 ani si o gasesc superioara tuturor celorlalte prin calitate nutritiva, simplitate, aroma si gust, aspect, rapiditate si, nu in ultimul rand, prin sentimentul de libertate, creativ, pe care il ai cand o gatesti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.