Petreceţi o mini-vacanţă culinară, alături de mine şi de alţi pasionaţi ai gătitului, la Casa “Mara”, din Slănic, judeţul Prahova! Sunteţi poftiţi nu doar la mâncat şi băut, ci şi la povestiri şi schimburi de impresii despre călătorii pe meleaguri exotice sau europene, despre arome şi gusturi rare. De asemenea, sunteţi invitaţi să gătim împreună câteva reţete deosebite.

Vom discuta reţete de marinade gustoase, sosuri aromate şi condimente. Veţi avea, de asemenea, şansa de a lucra cu unul dintre grătarele cele mai performante şi mai versatile care se găsesc pe piaţa noastră, Ascona 570 MX de la OutdoorChef.

Unul dintre punctele forte ale casei “Mara” este gradina foarte mare, plina de verdeata si flori, unde puteti sta de vorba, manca, face plaja, bea o bere rece sau toate laolalta.

Haideţi să vă dau toate detaliile:
Data de desfăşurare: 28-30 aprilie 2012, cu posibilitatea de extindere in zilele de 27 aprilie si 1 mai 2012.

Cazare: camere semi-rustice, dotate cu paturi duble şi baie separată, confortabile, cu încălzire, apă caldă, internet şi televizor.

Program:
Sâmbătă, 28 aprilie 2012
după ora 12:00 – Sosirea şi cazarea la Casa „Mara”
ora 21:00 – cină asiatică şi poveşti culinare despre Asia

Duminică, 29 aprilie 2012
între orele 9:00-11:00 – micul dejun
11:00 – 14:00 – tur al staţiunii Slănic, cu oprire la Baia Baciului, Muzeul Sării şi la Salină, cea mai mare din Europa (optional)
14:00 – 15:00 – timp la dispoziţia dvs.
15:00 – 16:00 – degustare de condimente: răsfăţaţi-vă cu „dulce-de-iute” şi „arde-iute”, servite alături de carne, legume şi brânzeturi
17:00 – 18:30 – timp la dispoziţia dvs.
18:30 – 21:00 – cină „mediterasia”: preparate mediteraneene şi asiatice, fiecare cu povestea sa / atelier de gătit
21:00 – 24:00 – dans, discuţii şi ce mai doriţi dvs.

Luni, 30 aprilie 2012
între orele 9:00-11:00 – micul dejun
după 11:00 – timp la dispoziţia dvs.

Cost: 375 lei / persoană

Înscriere: înscrierea presupune achitarea a 200 lei din preţul evenimentului. Această sumă este nerambursabilă în cazul în care vă răzgândiţi cu mai puţin de 5 zile înainte de eveniment; trebuie să înţelegeţi că se reţin camere şi se fac cheltuieli importante legate de aprovizionare, personal şi logistică. Cei care doresc să se înscrie sunt rugaţi să mă contacteze pe adresa de e-mail: radu56p[arond]yahoo.com, pentru a primi toate detaliile necesare.

Meniu:
– cină asiatică
salată raita
pui tikka masala
banane prăjite cu cocos şi caramel
orez fiert
pâine
cafea
apa plata
apa minerala

– mic dejun
oua fierte
şuncă
unt
caşcaval
miere, gem, dulceata
pâine
cafea
ceai
apa plata
apa minerala

– cină ” mediterasia”
rulouri de vinete cu ricotta şi coulis de roşii
frigarui de pui asiatice cu relish de castraveti
muschi de porc cu rozmarin si bacon, invelit in aluat, servit cu salsa
frigărui de fructe cu susan si sos aromat
pâine
bere
apa plata
apa minerala
cafea
ceai

Nota 1: Daca doriti sa ajungeti la Slanic de vineri 27 aprilie 2012 si/sau sa ramaneti o zi in plus, adica pe 1 mai 2012, puteti retine camere contra sumei de 100 lei/zi/cuplu, avand micul dejun inclus. Pentru alte variante putem discuta in privat.

Nota 2: puteţi cumpăra vinul casei, alb şi roşu, ambele seci, la preţul de 15 lei/litru. Bineînţeles, nu vă împiedică nimeni să veniţi şi cu băutura proprie.

Nota 3: este posibil ca în meniu să apară unele modificări de ultim moment, din cauza imposibilităţii de a găsi în mod permanent unele dintre alimente, ca şi dificultăţii de a le obţine la o calitate constantă.