Iata ca a luat sfarsit si cel de-al treilea eveniment culinar desfasurat la casa „Mara”din Slanic-Prahova. Noul format al evenimentului, care pune accent pe preparate si povesti legate de bucatariile asiatice si mediteraneene a avut mare succes si cred ca trebuie continuat, cel putin in acest an, bineinteles schimband din mers unele dintre retete.


Fun & Grill a mai avut o caracteristica: prezenta mai restransa, caci cele mai multe camere fusesera deja retinute. Dupa doua evenimente la care au participat in medie 20 de persoane, mi-am dat seama ca numarul optim de invitati este de 10-12. Astfel, oaspetii mei au avut ocazia sa interactioneze foarte bine, discutiile au fost mult mai legate, iar partea de povestiri asigurata de mine, a fost, probabil, pentru toata lumea, extrem de placuta si interesanta. Am putut raspunde la intrebarile tuturor, am avut cum sa-i „trag”la vorba pe cei mai timizi si am reusit sa am de munca exact atat cat sa-mi permita sa petrec multe ore in compania celor care, pana la urma, venisera nu neaparat sa manance, ci sa se bucure de compania mea.


Am povestit despre Macao, Hong Kong, Thailanda, Cambodgia si India, am schimbat reciproc impresii despre Italia, Grecia, Spania si Portugalia, bineinteles toate legate de mancare si de gatit.



Am avut ajutoare extrem de binevoitoare. Camil si Mioara, aflati deja la a doua vizita la casa „Mara”, Gabriela Nelly si George au imbracat pe rand sau toti odata sorturile rosii destinate musafirilor si au gatit cot la cot cu mine.


Condimentele „dulce-de-iute” si „arde-iute” au beneficiat de o prezentare si o degustare alaturi de friptura de pui cu sos de brandy, cartofi la gratar cu salvie si salata caprese. M-am felicitat din nou ca am conceput trei variante, cu gusturi, culori si grade de iuteala diferite, alegerile facute de mesenii mei dovedind inca o data cat de diferiti suntem unii de altii in ce priveste preferintele legate de gust.

Gratarul meu „Ascona MX 570” a fost din nou la inaltime si si-a dovedit versatilitatea si utilitatea. Mancarea a fost foarte bine apreciata. Salata de legume vietnameza, curry-ul de pui thailandez, bananele crocante cu sos caramel, bruschetta, rulourile de vinete cu doua sosuri, frigaruile de pui cu sos de arahide si frigaruile de fructe cu sos de smantana si susan au primit toate nota 10 si s-au mancat cu pofta.

Vremea fiind mai calda, am putut exploata mai bine si posibilitatile oferite de gradina mare si frumoasa de la casa „Mare”. Am stat la soare, un fel de avanpremiera pentru plaja de care ne este tuturor dor, am mancat afara, am inaltat baloane zburatoare etc. Dupa gratarul de sambata, s-a dansat, s-a discutat si s-a ras mult.

Cred ca a fost cea mai reusita dintre cele trei „gratareli” de pana acum. Grupul a fost foarte omogen si a interactionat extrem de bine, iar noi, beneficiind de cele doua experiente anterioare, am izbutit sa inlaturam toate (sper eu) micile sau marile imperfectiuni de la primele doua editii.
In concluzie, formatul „Fun & Grill” va continua, urmatoarea editie avand loc intre 27-29 aprilie. Toate detaliile va vor fi anuntate rapid, in zilele urmatoare.

Nota: multe multumiri lui Camil, (si) pentru fotografii.