Petreceti un sfarsit de saptamana culinar, alaturi de mine si de alti pasionati ai gatitului, la Casa “Mara”, din Slanic, judetul Prahova. Sunteti poftiti nu doar la mancat si baut, ci si la povestit despre calatorii pe meleaguri exotice, arome si gusturi rare, si la gatit lucruri deosebite.
Va vor fi dezvaluite retete de marinade aromate, sosuri deosebite si retete delicioase; plus cateva dintre micile mele secrete culinare. Mai mult, veti avea sansa de a vedea la lucru si chiar de a lucra cu unul dintre gratarele extrem de performante si de versatile care se gasesc pe piata noastra.
Vreau sa iesiti din oras cateva zile, sa cunoasteti oameni noi si sa mancati – ba chiar sa gatiti – lucruri deosebite.
Am scapat de iarna si de necazurile aferente (înzapeziri, tevi înghetate etc.); am scapat de cheltuielile mari legate de încalzire; gradina mare pe care o avem la dispozitie poate fi mai usor folosita; vom avea parte de soare, de vreme blanda si de mirosul proaspat al primaverii. Adaugati la toate acestea comeseni interesanti si gazde amabile, dispuse si capabile sa va faca sa va simtiti excelent.
Haideti sa va dau toate detaliile:
Data de desfasurare: 30 martie – 1 aprilie 2012.
Cazare: camere semi-rustice, dotate cu paturi duble si baie separata, confortabile, cu încalzire, apa calda, internet si televizor.
Program:
Vineri, 30 martie 2012
dupa ora 12:00 – Sosirea si cazarea la Casa „Mara”
ora 21:00 – cina asiatica si povesti culinare despre Bangkok si Thailanda.
Sambata, 31 martie 2012
între orele 9:00-11:00 – micul dejun
11:00 – 14:00 – tur al statiunii Slanic, cu oprire la Baia Baciului, Muzeul Sarii si la Salina, cea mai mare din Europa
14:00 – 15:00 – timp la dispozitia dvs.
15:00 – 16:00 – degustare de condimente: rasfatati-va cu „dulce-de-iute” si „arde-iute”, servite alaturi de carne, legume si branzeturi
17:00 – 18:30 – timp la dispozitia dvs.
18:30 – 21:00 – cina „mediterasia”: preparate mediteraneene si asiatice, fiecare cu povestea sa / atelier de gatit
21:00 – 24:00 – dans, discutii si ce mai doriti dvs.
Duninica, 1 aprilie 2012
între orele 9:00-11:00 – micul dejun
dupa 11:00 – timp la dispozitia dvs.
Cost: 375 lei / persoana
Înscriere: înscrierea presupune achitarea a 200 lei din pretul evenimentului. Aceasta suma este nerambursabila în cazul în care va razganditi cu mai putin de 5 zile înainte de eveniment; trebuie sa întelegeti ca se retin camere si se fac cheltuieli importante legate de aprovizionare, personal si logistica. Cei care doresc sa se înscrie sunt rugati sa ma contacteze pe adresa de e-mail: radu56p[arond]yahoo.com, pentru a primi toate detaliile necesare.
Meniu:
– cina asiatica
salata asiatica de legume
curry thailandez de pui cu lapte de cocos
banane prajite cu cocos si caramel
orez fiert
paine
cafea
apa carbogazoasa si plata
– mic dejun
oua fierte
sunca
unt
cascaval
miere, gem, dulceata
paine
cafea
ceai
apa
– cina „mediterasia”
bruschetta
rulouri de vinete cu ricotta si coulis de rosii
frigarui de pui asiatice cu trei sosuri
muschiulet în foetaj cu ierburi aromate
frigarui de fructe cu sos de smantana si lapte de cocos
salsa de legume (rosii, castraveti, ardei grasi, ceapa rosie, ierburi aromate, vinegreta)
muraturi asortate
paine
vin fiert
apa
cafea
ceai
Nota 1: puteti cumpara vinul casei, alb si rosu, ambele seci, la pretul de 10 lei/litru si coniac la pretul de 50 lei/litru. Bineînteles, nu va împiedica nimeni sa veniti si cu bautura proprie.
Nota 2: este posibil ca în meniu sa apara unele modificari de ultim moment, din cauza imposibilitatii de a gasi în mod permanent unele dintre alimente, ca si dificultatii de a le obtine la o calitate constanta.
Spune-mi, te rog cum pot sa primesc notificari pe mail la postarile tale pe acest super blog.
@Mariana: Doar daca schimb programarea blogului, ceea ce nu voi face prea curand. Viu vorbi cu programatorul meu, sa vedem ce se poate face. Pana atunci pot sa-ti spun ca postez in fiecare zi, cu rare exceptii, asa ca nu trebuie sa fii anuntata. Fa o vizita zilnic, caci aproape zilnic gasesti cate ceva nou.
Multumesc de raspuns.. arata bestial!!! Sosul se foloseste inainte de prajire sau se adauga dupa prajire? Ma gandesc ca inainte nu?
@Bianca: Inainte, ca sa formeze o glazura rumenita peste carne.
buna fff frumos reportaj mincaruri inedite am vazut imaginile fff frumoase as vrea sa va intreb ardeiu capia invelita in bacon este umpluta cu crema de brinza si pusa pe gratar succes in continuare
@eli: Da. Sunt ardei umpluti cu un amestec de branzeturi, ierburi aromate si mirodenii, inveliti in bacon si fripti pe gratar.
Frumoasa excursie cu siguranta.
Domnule Radu Popovici eu as vrea sa va intreb ce mancare aparare in farfuria din poza? Arata foarte bine si as vrea sa stiu ce e si o reteta daca e posibil. Am mai vazut poza si la marea gratereala 2 dar nu v-am scris nimic si acum m-am incumetat.
sa aveti o zi frumoasa
@Bianca: Sunt bucatele de piept de pui invelite in bacon si unse cu un sos care contine miere, usturoi, pasta de rosii, sare, piper, ulei.