Fursecuri cu bomboane colorate
Este o reteta simpla si rapida si arata indeajuns de nostim ca sa ajunga una dintre preferatele copiilor. Fursecurile se pot servi atat calde, cat si reci.
Bucatarie: romaneasca
Dificultate: usor
Cantitate: 4-8 portii
Timp de preparare: 20 minute
Timp de gatit: 15-30 minute
 
Ingrediente:
3 oua
150 g faina
150 g zahar
100 ml ulei de floarea-soarelui
1 plic de praf de copt
1 plic de zahar vanilat
50 g miez de nuca
bomboane colorate, pentru decor

Instructiuni:
Se bat bine ouale. Se adauga zahar, ulei, zahar vanilat si, la final, faina amestecata in prealabil cu praf de copt si nuca macinata.

Se unge tava cu unt, se ia cu lingurita din aluat si se pun micile portii de aluat in tava.
Se coc aceste fursecuri 15 minute. Daca este nevoie, se coc fursecurile in doua transe.

Se scot fursecurile cu grija (se desprind cu o spatula subtire, daca s-au lipit) si se pun pe un gratar metalic, la racit. Se decoreaza fursecurile cu bomboane inainte sa apuce sa se raceasca.
Se servesc calde, sau reci, dupa preferinta.

Deserturile nu se afla, deocamdata, in zona mea de interes. Cum se apropie insa sarbatorile de Pasti, m-am gandit ca n-ar strica sa va ofer, in colaborare cu revista La Cucina, cateva retete mai dulci, care sa incante, deopotriva, si adultii si copiii. Sper sa va placa!