Fursecuri cu bomboane

Fursecuri cu bomboane colorate
Reteta de fursecuri este o reteta simpla si rapida si arata indeajuns de nostim ca sa ajunga una dintre preferatele copiilor. Fursecurile se pot servi atat calde, cat si reci. Daca doriti si alte retete va invit sa incercati si retetele de fursecuri de la Laura Adamache

  • Bucatarie: romaneasca
  • Dificultate: usor
  • Cantitate: 4-8 portii
  • Timp de preparare: 20 minute
  • Timp de gatit: 15-30 minute


Fursecuri – Ingrediente:

  • 3 oua
  • 150 g faina
  • 150 g zahar
  • 100 ml ulei de floarea-soarelui
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 50 g miez de nuca
  • bomboane colorate, pentru decor

Fursecuri – Instructiuni de preparare:

Se bat bine ouale. Se adauga zahar, ulei, zahar vanilat si, la final, faina amestecata in prealabil cu praf de copt si nuca macinata.

Se unge tava cu unt, se ia cu lingurita din aluat si se pun micile portii de aluat in tava.
Se coc aceste fursecuri 15 minute. Daca este nevoie, se coc fursecurile in doua transe.

Se scot fursecurile cu grija (se desprind cu o spatula subtire, daca s-au lipit) si se pun pe un gratar metalic, la racit. Se decoreaza fursecurile cu bomboane inainte sa apuce sa se raceasca.
Se servesc calde, sau reci, dupa preferinta.

Deserturile nu se afla, deocamdata, in zona mea de interes. Cum se apropie insa sarbatorile de Pasti, m-am gandit ca n-ar strica sa va ofer, in colaborare cu revista La Cucina, cateva retete mai dulci, care sa incante, deopotriva, si adultii si copiii. Sper sa va placa!