Fusilli cu somon afumat

Aceasta reteta are si varianta video.
Va propun o reteta extrem de simpla, rapida si delicioasa. Am preparat-o cu paste de orez, potrivite pentru cei care au intoleranta la gluten, dar este cel putin la fel de gustoasa si preparata cu paste din grau.


Bucatarie: italiana
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 5 minute
Timp de gatit: 15 minute
Ingrediente:
200 g fusilli de orez
100 g frunze de spanac tanar
150 g somon afumat, taiat fasiute subtiri
2 praji, doar partea alba, feliata subtire
100 ml fond de legume
50 g smantana 32% grasime
1-2 linguri de ulei de orez
1 lingurita de piper alb, macinat
1 lingurita de nucsoara, proaspat rasa
Instructiuni:
Se fierb pastele in multa apa clocotita, cu sare, pana ce sunt al dente. Se scurg bine.
Se incinge uleiul intr-o tigaie mare. Se adauga prazul, se sareaza si se caleste la foc mic-mediu 4-5 minute, pana se inmoaie. Se adauga fondul, se presara cu piper alb si se amesteca. Se acopera tigaia si se gateste prazul la foc mic, pana ce se face foarte moale.
Se adauga smantana, somonul afumat si spanacul si se amesteca 30 de secunde. Se ia tigaia de pe foc.
Se adauga pastele in tigaie si se amesteca de cateva ori. Se servesc pastele calde, sau la temperatura camerei.
Sfaturi:
Pastele de orez au un puternic gust de amidon. Daca va deranjeaza, spalati-le rapid cu apa rece si scurgeti-le bine inaite de a le adauga in tigaie.
In loc, sau alaturi, de spanac, puteti folosi si frunze de rucola sau valeriana.


4 comentarii pe “Fusilli cu somon afumat

  1. Radu Popovici spune:

    @Emil: Din pacate nu am control asupra acelei burtiere tampite. Bineinteles ca am reclamat faptul ca ocupa 25% din ecran… 🙂

  2. Emil40 spune:

    Tocmai asta vroiam sa sa scriu si eu, exact cand era mai interesant, cand adaugai ceva in tigaie nu se vedea nimic din cauza acelui banner stupid, ar trebui sa ii rogi sa nu mai puna bannerul acolo ,la o emisiune culinara este total aiurea,in rest felicitari pentru reteta , o voi incerca si eu astazi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.