Aceasta reteta are si varianta video
Pe limba noastra: creveti prajiti in tigaie. Ce poate fi mai simplu, mai rapid si mai delicios de atat? Cred ca nu foarte multe lucruri. Mai ales in modul in care este conceputa aceasta reteta robusta si deosebit de gustoasa: crevetii sunt aromati cu usturoi si vermut, iar pasta de rosii este baza sosului care ii acopera cu o patura delicioasa de arome.


Bucatarie: italiana
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 5 minute

Ingrediente:
12 creveti (circa 250 g in total), decorticati sau nu, la alegere
2 linguri de ulei de masline extra virgin
2 catei de usturoi, tocati marunt
60 ml vermut alb
1 1/2 lingura de pasta de rosii
sare
piper negru, proaspat macinat
patrunjel tocat, pentru ornat (optional)
paine proaspata, pentru servit

Instructiuni:
Se incinge uleiul intr-o tigaie mare. Se adauga crevetii si se amesteca la foc mediu, pana ce incep sa se faca roz-portocalii la culoare.

Se presara cu usturoi si se amesteca, apoi se adauga vermut si se da in clocot, amestecand constant, astfel ca aromele de usturoi si vermut sa fie absorbite de creveti.

Dupa 2 minute se adauga pasta de rosii, sare si piper si se amesteca pana ce crevetii sunt uniform acoperiti de sos. Se servesc presarati cu patrunjel, alaturi de paine proaspata si vin alb, sec si rece.

Sfaturi:
Italienii spun ca reteta poate folosi atat creveti decorticati, cat si din cei cu cochilie, intregi sau doar cozi de creveti. In general crevetii de dimensiuni mari sunt preparati intregi, caci arata mai spectaculos. Cei care vor sa evite curatarea crevetilor inainte de a fi gatiti se vor lupta insa cu cochiliile pline de sos, atunci cand vor manca preparatul. Sfatul meu este sa folositi creveti decorticati, caci se mananca mai usor.