Gastronomie cu Radu Popovici - Sectiunea: Licori

Despre bauturi de calitate, fermentate si distilate

Cum se promoveaza berea la noi

Despre bere si promovarea ei în Romania Cand mi-am deschis restaurantul am fost fericit sa [...]

2 Comentarii

Berile stil Saison și Grisette

Berile stil Saison Berile stil Saison sunt beri traditionale, rustice, preparate de catre fermierii și [...]

Berile stil British Brown Ale si Mild Ale

British Brown Ale si Mild Ale – Istoric Pana spre 1700, aproape toate berile erau [...]

2 Comentarii

Cornet Oaked

Berea Cornet Oaked Am mentionat de foarte multe ori, atat pe blog cat si verbal, [...]

Berile stil Kellerbier, Zoiglbier, Zwickelbier

În traducere, “kellerbier” înseamna “bere de pivnita”, cu referire la perioada de maturare la rece, [...]

Berile stil “malt wine” si ”old ale”

Berile stil “malt wine” „Malt wine” s-ar putea traduce ca „vin de malt”, desi acest [...]

Din secretele vinului (8)

Vin bun, vin prost Toata lumea stie ca vinurile sunt de calitati variabile. Unele sunt [...]

2 Comentarii

Berile stil “Belgian Pale Ale”

Cel mai vandut stil de bere în întreaga lume este pilsner. Este accesibil ca pret [...]

Weihenstephaner Pils

Am mai spus-o de cateva ori si, cel putin pana acum, gustul meu nu s-a [...]

Din secretele vinului (7)

Despre taninuri Taninurile sunt un component esential al vinului, în special al celui rosu. Ele [...]

Berile stil Berliner Weisse

Se spune – si zau ca mi-ar placea ca ceea ce se spune sa fie [...]

Berile stil “altbier”

Altbier – Beri traditionale germane Altbier este una dintre berile traditionale germane; are culoarea cuprului, [...]

Beri imperiale

Probabil ca ati întalnit pe etichetele unor sticle de bere adjectivul “imperial”, adaugat denumirii unui [...]

Berile stil Pilsner (2)

Unul dintre maestrii berari cei mai cunoscuti din ume, Gareth Oliver, remarca plin de umor: [...]

6 Comentarii

Din secretele vinului (6) – Despre corpolenta

Corpolenta vinului este una dintre cele mai importante caracteristici de care trebuie sa tinem seama [...]

7 Comentarii

Berile stil Pilsner (1)

De cand am deschis micul meu restaurant, mi-am dat seama ca publicul larg este mai [...]

4 Comentarii

Din secretele vinului (5) – Din nou despre aciditate

Aciditatea este o trasatura definitorie a vinului. Acizii din vin dau acestuia un gust acrisor, [...]

3 Comentarii

Berile stil British Bitter

Berea în stil bitter este, dupa multi, berea nationala a englezilor. Fiecare berarie din Anglia [...]

Kasteel Donker

Am placerea de a va prezenta astazi una dintre noile beri intrate in meniul de [...]

2 Comentarii

Fuller’s Vintage Ale 2004

Vreau sa va prezint astazi o bere deosebita. Acum cateva luni, cand am descoperit Fuller’s [...]

Berile afumate

Cu ceva vreme în urma, toate berile erau, de fapt, afumate. Metodele vechi de uscare [...]

2 Comentarii

Din secretele vinului (4) – Aciditatea

Acizii sunt un component important al vinului, alaturi de dulceata, tanini si alcool. Daca un [...]

5 Comentarii

Primátor Stout

Astazi a venit randul unei beri decente, de buna calitate, preparata in Cehia, in orasul [...]

To beer or not to beer

Habar nu am cate beri exista în lume. Unii le-au numarat, cumva, si au ajuns [...]

2 Comentarii

Westmalle Tripel

Astazi va voi prezenta din nou o bere clasica, de top mondial. Este socotita de [...]

2 Comentarii

Din secretele vinului (2) – Culoarea

Exista mii de tipuri de vinuri, care pot fi categorisite si ierarhizate în multiple feluri: [...]

Primátor Exkluziv 16%

Va voi prezenta astazi o noua bere interesanta, cu un bun raport pret-calitate, provenita de [...]

Din secretele vinului (1) – Dulceata

Vinul se produce pe teritoriul tarii noastre de mai bine de 2000 de ani; cu [...]

2 Comentarii

Weihenstephaner Hefe Weissbier Dunkel

Aceasta bere are o denumire interesanta. „Weihenstephaner” inseamna „a Sfantului Stefan”, cu referire la faptul [...]

Pe scurt despre rom (3)

Regiunile romului Caraibele sunt, ca sa zic asa, “epicentrul” productiei de rom mondiale. Fiecare insula [...]

2 Comentarii

Chimay Rouge

Inca de la inceput, mi-am propus sa prezint doar beri care imi plac. Daca tot [...]

2 Comentarii

Pe scurt despre rom (2)

Romul și pirateria Cred ca sunt foarte putini cei care nu asociaza romul cu pirateria. [...]

Westmalle Dubbel

Dupa umila mea parere, de incepator intr-ale berii, Westmalle Dubbel este o capodopera. Eleganta si [...]

2 Comentarii

Berile stil Stout si Imperial Stout

Negre si misterioase, cu un cap de spuma fina de culoare bej, berile stout sunt [...]

Primator Double 24%

Daca mi-ar fi spus cineva, in urma cu doar cateva luni, ca exista beri de [...]

Pe scurt despre rom (1)

Romul este pentru multi o mare necunoscuta. Bautura misterioasa si exotica, înconjurata de legende în [...]

Berile stil porter si Baltic porter

Voi povesti la început despre un stil de bere tipic britanic, sau, mai corect, tipic [...]

Duvel

Vreau sa va spun astazi cateva cuvinte despre una dintre berile pe care eu le [...]

3 Comentarii

Berile stil lambic și gueuze

Vreau sa va prezint astazi un stil de bere foarte aparte, aș zice chiar ciudat, [...]

Pe scurt despre vinurile spumante (3)

Metode de producere a vinurilor spumante Spre deosebire de vinurile linistite, vinurile spumante nu au [...]

5 Comentarii

Weihenstephaner Korbinian

Astazi, 1 mai, este ziua mea si implinesc o gramada de ani, lucru care nu [...]

12 Comentarii

Pe scurt despre vinurile spumante (2)

“Inventatorul” sampaniei Pentru ca sampania sa fie “inventata” a trebuit sa intervina soarta, cu ironia [...]

2 Comentarii

Trappist Achel Blond

Intr-un articol trecut v-am povestit cate ceva despre berile trapiste. Sunt socotite a fi printre [...]

4 Comentarii

Pe scurt despre vinurile spumante (1)

Un vin spumant este unul cu un continut semnificativ de bioxid de carbon, care îi [...]

4 Comentarii

Berile stil eisbock

Eisbock combina doi termeni: „Eis”, care înseamna „gheata”, si „bock”, care denumeste o bere tare, [...]

2 Comentarii