Gastronomie cu Radu Popovici - Sectiunea: Licori
Despre bauturi de calitate, fermentate si distilate
Cum se promoveaza berea la noi
Despre bere si promovarea ei în Romania Cand mi-am deschis restaurantul am fost fericit sa...
2 Comentarii
Berile stil Saison și Grisette
Berile stil Saison Berile stil Saison sunt beri traditionale, rustice, preparate de catre fermierii și...
Berile stil British Brown Ale si Mild Ale
British Brown Ale si Mild Ale – Istoric Pana spre 1700, aproape toate berile erau...
2 Comentarii
Cornet Oaked
Berea Cornet Oaked Am mentionat de foarte multe ori, atat pe blog cat si verbal,...
Berile stil Kellerbier, Zoiglbier, Zwickelbier
În traducere, “kellerbier” înseamna “bere de pivnita”, cu referire la perioada de maturare la rece,...
Berile stil “malt wine” si ”old ale”
Berile stil “malt wine” „Malt wine” s-ar putea traduce ca „vin de malt”, desi acest...
Din secretele vinului (8)
Vin bun, vin prost Toata lumea stie ca vinurile sunt de calitati variabile. Unele sunt...
2 Comentarii
Berile stil „Belgian Pale Ale”
Cel mai vandut stil de bere în întreaga lume este pilsner. Este accesibil ca pret...
Weihenstephaner Pils
Am mai spus-o de cateva ori si, cel putin pana acum, gustul meu nu s-a...
Din secretele vinului (7)
Despre taninuri Taninurile sunt un component esential al vinului, în special al celui rosu. Ele...
Berile stil Berliner Weisse
Se spune – si zau ca mi-ar placea ca ceea ce se spune sa fie...
Berile stil „altbier”
Altbier – Beri traditionale germane Altbier este una dintre berile traditionale germane; are culoarea cuprului,...
Beri imperiale
Probabil ca ati întalnit pe etichetele unor sticle de bere adjectivul “imperial”, adaugat denumirii unui...
Berile stil Pilsner (2)
Unul dintre maestrii berari cei mai cunoscuti din ume, Gareth Oliver, remarca plin de umor:...
6 Comentarii
Din secretele vinului (6) – Despre corpolenta
Corpolenta vinului este una dintre cele mai importante caracteristici de care trebuie sa tinem seama...
7 Comentarii
Berile stil Pilsner (1)
De cand am deschis micul meu restaurant, mi-am dat seama ca publicul larg este mai...
4 Comentarii
Din secretele vinului (5) – Din nou despre aciditate
Aciditatea este o trasatura definitorie a vinului. Acizii din vin dau acestuia un gust acrisor,...
3 Comentarii
Berile stil British Bitter
Berea în stil bitter este, dupa multi, berea nationala a englezilor. Fiecare berarie din Anglia...
Kasteel Donker
Am placerea de a va prezenta astazi una dintre noile beri intrate in meniul de...
2 Comentarii
Fuller’s Vintage Ale 2004
Vreau sa va prezint astazi o bere deosebita. Acum cateva luni, cand am descoperit Fuller’s...
Berile afumate
Cu ceva vreme în urma, toate berile erau, de fapt, afumate. Metodele vechi de uscare...
2 Comentarii
Din secretele vinului (4) – Aciditatea
Acizii sunt un component important al vinului, alaturi de dulceata, tanini si alcool. Daca un...
6 Comentarii
Primátor Stout
Astazi a venit randul unei beri decente, de buna calitate, preparata in Cehia, in orasul...
To beer or not to beer
Habar nu am cate beri exista în lume. Unii le-au numarat, cumva, si au ajuns...
2 Comentarii
Westmalle Tripel
Astazi va voi prezenta din nou o bere clasica, de top mondial. Este socotita de...
2 Comentarii
Din secretele vinului (2) – Culoarea
Exista mii de tipuri de vinuri, care pot fi categorisite si ierarhizate în multiple feluri:...
Primátor Exkluziv 16%
Va voi prezenta astazi o noua bere interesanta, cu un bun raport pret-calitate, provenita de...
Din secretele vinului (1) – Dulceata
Vinul se produce pe teritoriul tarii noastre de mai bine de 2000 de ani; cu...
2 Comentarii
Weihenstephaner Hefe Weissbier Dunkel
Aceasta bere are o denumire interesanta. „Weihenstephaner” inseamna „a Sfantului Stefan”, cu referire la faptul...
Pe scurt despre rom (3)
Regiunile romului Caraibele sunt, ca sa zic asa, “epicentrul” productiei de rom mondiale. Fiecare insula...
2 Comentarii
Chimay Rouge
Inca de la inceput, mi-am propus sa prezint doar beri care imi plac. Daca tot...
2 Comentarii
Pe scurt despre rom (2)
Romul și pirateria Cred ca sunt foarte putini cei care nu asociaza romul cu pirateria....
Westmalle Dubbel
Dupa umila mea parere, de incepator intr-ale berii, Westmalle Dubbel este o capodopera. Eleganta si...
2 Comentarii
Berile stil Stout si Imperial Stout
Negre si misterioase, cu un cap de spuma fina de culoare bej, berile stout sunt...
Primator Double 24%
Daca mi-ar fi spus cineva, in urma cu doar cateva luni, ca exista beri de...
Pe scurt despre rom (1)
Romul este pentru multi o mare necunoscuta. Bautura misterioasa si exotica, înconjurata de legende în...
Berile stil porter si Baltic porter
Voi povesti la început despre un stil de bere tipic britanic, sau, mai corect, tipic...
Berile stil lambic și gueuze
Vreau sa va prezint astazi un stil de bere foarte aparte, aș zice chiar ciudat,...
Pe scurt despre vinurile spumante (3)
Metode de producere a vinurilor spumante Spre deosebire de vinurile linistite, vinurile spumante nu au...
5 Comentarii
Weihenstephaner Korbinian
Astazi, 1 mai, este ziua mea si implinesc o gramada de ani, lucru care nu...
12 Comentarii
Pe scurt despre vinurile spumante (2)
“Inventatorul” sampaniei Pentru ca sampania sa fie “inventata” a trebuit sa intervina soarta, cu ironia...
2 Comentarii
Trappist Achel Blond
Intr-un articol trecut v-am povestit cate ceva despre berile trapiste. Sunt socotite a fi printre...
4 Comentarii
Pe scurt despre vinurile spumante (1)
Un vin spumant este unul cu un continut semnificativ de bioxid de carbon, care îi...
4 Comentarii
Berile stil eisbock
Eisbock combina doi termeni: „Eis”, care înseamna „gheata”, si „bock”, care denumeste o bere tare,...
2 Comentarii
Primátor India Pale Ale
V-am povestit intr-un articol trecut despre India Pale Ale ca stil de bere. Desi pot...
6 Comentarii
Berile stil India Pale Ale
India Pale Ale nu este o bere fabricata în India, asa cum s-ar putea crede....
6 Comentarii
Paulaner Hefe Weissbier
Va spuneam ca prima bere care mi-a placut intr-adevar a fost o bere germana din...
4 Comentarii
Berile stil doppelbock
Doppelbock (adica „dublu bock”, stil de bere numit nu rareori si “fastenbier”, adica bere de...
6 Comentarii
Weihenstephaner Vitus Weizenbock
Un amic, mare pasionat de bere, britanic (adica provenind dintr-o zona in care berea este...
8 Comentarii
Berile stil bock
Acestui stil de bere i se mai spune „Starkbier” (bere tare), „Winterbier”, „Weihnachtsbock” sau „Weihnachtsbier”...
3 Comentarii
Chimay Bleue
Berile trapiste se numara printre preferatele mele. Prefer berile mai alcoolizate si mai complexe ca...
4 Comentarii
Beri Trappist si Abbaye
Peste tot în Europa, berariile au fost construite întotdeauna langa manastiri sau biserici; în fiecare...
Weihenstephaner Hefe Weissbier
Astazi am placerea de a va prezenta una dintre berile mele preferate. Cred ca a...
6 Comentarii
Hoegaarden witbier
Este prima marca de bere despre care scriu pe blog, asa ca simt nevoia unei...
16 Comentarii
Berea de grau – Weissbier, Berliner Weisse, Witbier (2)
Dupa ce în prima parte a articolului am descris pe scurt berile germane din grau,...
2 Comentarii
Berea de grau – Weissbier, Berliner Weisse, Witbier (1)
Astazi imensa majoritate a berilor se fabrica din malt de orz, la care se mai...
7 Comentarii
Principii de asociere a berii cu mancarea
Înca de la bun început doresc sa precizez ca prin “bere” nu înteleg deloc lichidul...
8 Comentarii
Temperaturi de servire a berilor
Asa cum povesteam anterior în cazul vinurilor, în mod similar, cele mai multe dintre beri...
Cum se face berea
Am încercat sa gasesc un cuvant care sa traduca termenul englezesc „brewing”, ce denumeste fabricarea...
4 Comentarii
Din secretele vinului (3)
Temperatura de servire Temperaturile la care sunt servite bauturile au o importanta cruciala si, credeti-ma,...
4 Comentarii
ABCD-ul berii (2)
În aceasta a doua parte a articolului dedicat careului de ingrediente ce definesc în principal...
ABCD-ul berii (1)
Din ce se face berea? De ce ABCD-ul berii si nu un simplu si familiar...
6 Comentarii
- 1
- 2