blog de Gastronomie
Despre bere si promovarea ei în Romania Cand mi-am deschis restaurantul am fost fericit sa [...]
2 Comentarii
Berile stil Saison Berile stil Saison sunt beri traditionale, rustice, preparate de catre fermierii și [...]
British Brown Ale si Mild Ale – Istoric Pana spre 1700, aproape toate berile erau [...]
Berea Cornet Oaked Am mentionat de foarte multe ori, atat pe blog cat si verbal, [...]
În traducere, “kellerbier” înseamna “bere de pivnita”, cu referire la perioada de maturare la rece, [...]
Berile stil “malt wine” „Malt wine” s-ar putea traduce ca „vin de malt”, desi acest [...]
Vin bun, vin prost Toata lumea stie ca vinurile sunt de calitati variabile. Unele sunt [...]
Cel mai vandut stil de bere în întreaga lume este pilsner. Este accesibil ca pret [...]
Am mai spus-o de cateva ori si, cel putin pana acum, gustul meu nu s-a [...]
Despre taninuri Taninurile sunt un component esential al vinului, în special al celui rosu. Ele [...]
Se spune – si zau ca mi-ar placea ca ceea ce se spune sa fie [...]
Altbier – Beri traditionale germane Altbier este una dintre berile traditionale germane; are culoarea cuprului, [...]
Probabil ca ati întalnit pe etichetele unor sticle de bere adjectivul “imperial”, adaugat denumirii unui [...]
Unul dintre maestrii berari cei mai cunoscuti din ume, Gareth Oliver, remarca plin de umor: [...]
6 Comentarii
Corpolenta vinului este una dintre cele mai importante caracteristici de care trebuie sa tinem seama [...]
7 Comentarii
De cand am deschis micul meu restaurant, mi-am dat seama ca publicul larg este mai [...]
4 Comentarii
Aciditatea este o trasatura definitorie a vinului. Acizii din vin dau acestuia un gust acrisor, [...]
3 Comentarii
Berea în stil bitter este, dupa multi, berea nationala a englezilor. Fiecare berarie din Anglia [...]
Am placerea de a va prezenta astazi una dintre noile beri intrate in meniul de [...]
Vreau sa va prezint astazi o bere deosebita. Acum cateva luni, cand am descoperit Fuller’s [...]
Cu ceva vreme în urma, toate berile erau, de fapt, afumate. Metodele vechi de uscare [...]
Acizii sunt un component important al vinului, alaturi de dulceata, tanini si alcool. Daca un [...]
5 Comentarii
Astazi a venit randul unei beri decente, de buna calitate, preparata in Cehia, in orasul [...]
Habar nu am cate beri exista în lume. Unii le-au numarat, cumva, si au ajuns [...]
Astazi va voi prezenta din nou o bere clasica, de top mondial. Este socotita de [...]
Exista mii de tipuri de vinuri, care pot fi categorisite si ierarhizate în multiple feluri: [...]
Va voi prezenta astazi o noua bere interesanta, cu un bun raport pret-calitate, provenita de [...]
Vinul se produce pe teritoriul tarii noastre de mai bine de 2000 de ani; cu [...]
Aceasta bere are o denumire interesanta. „Weihenstephaner” inseamna „a Sfantului Stefan”, cu referire la faptul [...]
Regiunile romului Caraibele sunt, ca sa zic asa, “epicentrul” productiei de rom mondiale. Fiecare insula [...]
Inca de la inceput, mi-am propus sa prezint doar beri care imi plac. Daca tot [...]
Romul și pirateria Cred ca sunt foarte putini cei care nu asociaza romul cu pirateria. [...]
Dupa umila mea parere, de incepator intr-ale berii, Westmalle Dubbel este o capodopera. Eleganta si [...]
Negre si misterioase, cu un cap de spuma fina de culoare bej, berile stout sunt [...]
Daca mi-ar fi spus cineva, in urma cu doar cateva luni, ca exista beri de [...]
Romul este pentru multi o mare necunoscuta. Bautura misterioasa si exotica, înconjurata de legende în [...]
Voi povesti la început despre un stil de bere tipic britanic, sau, mai corect, tipic [...]
Vreau sa va spun astazi cateva cuvinte despre una dintre berile pe care eu le [...]
Vreau sa va prezint astazi un stil de bere foarte aparte, aș zice chiar ciudat, [...]
Metode de producere a vinurilor spumante Spre deosebire de vinurile linistite, vinurile spumante nu au [...]
Astazi, 1 mai, este ziua mea si implinesc o gramada de ani, lucru care nu [...]
12 Comentarii
“Inventatorul” sampaniei Pentru ca sampania sa fie “inventata” a trebuit sa intervina soarta, cu ironia [...]
Intr-un articol trecut v-am povestit cate ceva despre berile trapiste. Sunt socotite a fi printre [...]
Un vin spumant este unul cu un continut semnificativ de bioxid de carbon, care îi [...]
Eisbock combina doi termeni: „Eis”, care înseamna „gheata”, si „bock”, care denumeste o bere tare, [...]