Gastronomie cu Radu Popovici - Sectiunea: Licori
Despre bauturi de calitate, fermentate si distilate
Cum se promoveaza berea la noi
Despre bere si promovarea ei în Romania Cand mi-am deschis restaurantul am fost fericit sa [...]
2 Comentarii
sept.
Berile stil Saison și Grisette
Berile stil Saison Berile stil Saison sunt beri traditionale, rustice, preparate de catre fermierii și [...]
mai
Berile stil British Brown Ale si Mild Ale
British Brown Ale si Mild Ale – Istoric Pana spre 1700, aproape toate berile erau [...]
2 Comentarii
mai
Cornet Oaked
Berea Cornet Oaked Am mentionat de foarte multe ori, atat pe blog cat si verbal, [...]
mai
Berile stil Kellerbier, Zoiglbier, Zwickelbier
În traducere, “kellerbier” înseamna “bere de pivnita”, cu referire la perioada de maturare la rece, [...]
mai
Berile stil “malt wine” si ”old ale”
Berile stil “malt wine” „Malt wine” s-ar putea traduce ca „vin de malt”, desi acest [...]
mart.
Din secretele vinului (8)
Vin bun, vin prost Toata lumea stie ca vinurile sunt de calitati variabile. Unele sunt [...]
2 Comentarii
feb.
Berile stil “Belgian Pale Ale”
Cel mai vandut stil de bere în întreaga lume este pilsner. Este accesibil ca pret [...]
Weihenstephaner Pils
Am mai spus-o de cateva ori si, cel putin pana acum, gustul meu nu s-a [...]
feb.
Din secretele vinului (7)
Despre taninuri Taninurile sunt un component esential al vinului, în special al celui rosu. Ele [...]
feb.
Berile stil Berliner Weisse
Se spune – si zau ca mi-ar placea ca ceea ce se spune sa fie [...]
ian.
Berile stil “altbier”
Altbier – Beri traditionale germane Altbier este una dintre berile traditionale germane; are culoarea cuprului, [...]
ian.
Beri imperiale
Probabil ca ati întalnit pe etichetele unor sticle de bere adjectivul “imperial”, adaugat denumirii unui [...]
ian.
Berile stil Pilsner (2)
Unul dintre maestrii berari cei mai cunoscuti din ume, Gareth Oliver, remarca plin de umor: [...]
6 Comentarii
dec.
Din secretele vinului (6) – Despre corpolenta
Corpolenta vinului este una dintre cele mai importante caracteristici de care trebuie sa tinem seama [...]
7 Comentarii
dec.
Berile stil Pilsner (1)
De cand am deschis micul meu restaurant, mi-am dat seama ca publicul larg este mai [...]
4 Comentarii
dec.
Din secretele vinului (5) – Din nou despre aciditate
Aciditatea este o trasatura definitorie a vinului. Acizii din vin dau acestuia un gust acrisor, [...]
3 Comentarii
oct.
Berile stil British Bitter
Berea în stil bitter este, dupa multi, berea nationala a englezilor. Fiecare berarie din Anglia [...]
sept.
Kasteel Donker
Am placerea de a va prezenta astazi una dintre noile beri intrate in meniul de [...]
2 Comentarii
sept.
Fuller’s Vintage Ale 2004
Vreau sa va prezint astazi o bere deosebita. Acum cateva luni, cand am descoperit Fuller’s [...]
aug.
Berile afumate
Cu ceva vreme în urma, toate berile erau, de fapt, afumate. Metodele vechi de uscare [...]
2 Comentarii
aug.
Din secretele vinului (4) – Aciditatea
Acizii sunt un component important al vinului, alaturi de dulceata, tanini si alcool. Daca un [...]
6 Comentarii
Primátor Stout
Astazi a venit randul unei beri decente, de buna calitate, preparata in Cehia, in orasul [...]
aug.
To beer or not to beer
Habar nu am cate beri exista în lume. Unii le-au numarat, cumva, si au ajuns [...]
2 Comentarii
iul.
Westmalle Tripel
Astazi va voi prezenta din nou o bere clasica, de top mondial. Este socotita de [...]
2 Comentarii
iul.
Din secretele vinului (2) – Culoarea
Exista mii de tipuri de vinuri, care pot fi categorisite si ierarhizate în multiple feluri: [...]
iul.
Primátor Exkluziv 16%
Va voi prezenta astazi o noua bere interesanta, cu un bun raport pret-calitate, provenita de [...]
iul.
Din secretele vinului (1) – Dulceata
Vinul se produce pe teritoriul tarii noastre de mai bine de 2000 de ani; cu [...]
2 Comentarii
iul.
Weihenstephaner Hefe Weissbier Dunkel
Aceasta bere are o denumire interesanta. „Weihenstephaner” inseamna „a Sfantului Stefan”, cu referire la faptul [...]
iun.
Pe scurt despre rom (3)
Regiunile romului Caraibele sunt, ca sa zic asa, “epicentrul” productiei de rom mondiale. Fiecare insula [...]
2 Comentarii
iun.
Chimay Rouge
Inca de la inceput, mi-am propus sa prezint doar beri care imi plac. Daca tot [...]
2 Comentarii
iun.
Pe scurt despre rom (2)
Romul și pirateria Cred ca sunt foarte putini cei care nu asociaza romul cu pirateria. [...]
iun.
Westmalle Dubbel
Dupa umila mea parere, de incepator intr-ale berii, Westmalle Dubbel este o capodopera. Eleganta si [...]
2 Comentarii
iun.
Berile stil Stout si Imperial Stout
Negre si misterioase, cu un cap de spuma fina de culoare bej, berile stout sunt [...]
iun.
Primator Double 24%
Daca mi-ar fi spus cineva, in urma cu doar cateva luni, ca exista beri de [...]
iun.
Pe scurt despre rom (1)
Romul este pentru multi o mare necunoscuta. Bautura misterioasa si exotica, înconjurata de legende în [...]
iun.
Berile stil porter si Baltic porter
Voi povesti la început despre un stil de bere tipic britanic, sau, mai corect, tipic [...]
iun.
Duvel
Vreau sa va spun astazi cateva cuvinte despre una dintre berile pe care eu le [...]
3 Comentarii
mai
Berile stil lambic și gueuze
Vreau sa va prezint astazi un stil de bere foarte aparte, aș zice chiar ciudat, [...]
mai
Pe scurt despre vinurile spumante (3)
Metode de producere a vinurilor spumante Spre deosebire de vinurile linistite, vinurile spumante nu au [...]
5 Comentarii
mai
Weihenstephaner Korbinian
Astazi, 1 mai, este ziua mea si implinesc o gramada de ani, lucru care nu [...]
12 Comentarii
mai
Pe scurt despre vinurile spumante (2)
“Inventatorul” sampaniei Pentru ca sampania sa fie “inventata” a trebuit sa intervina soarta, cu ironia [...]
2 Comentarii
apr.
Trappist Achel Blond
Intr-un articol trecut v-am povestit cate ceva despre berile trapiste. Sunt socotite a fi printre [...]
4 Comentarii
apr.
Pe scurt despre vinurile spumante (1)
Un vin spumant este unul cu un continut semnificativ de bioxid de carbon, care îi [...]
4 Comentarii
apr.
Berile stil eisbock
Eisbock combina doi termeni: „Eis”, care înseamna „gheata”, si „bock”, care denumeste o bere tare, [...]
2 Comentarii
apr.
- 1
- 2