blog de Gastronomie
Despre bere şi promovarea ei în România Când mi-am deschis restaurantul am fost fericit să [...]
2 Comentarii
Berile stil Saison Berile stil Saison sunt beri tradiționale, rustice, preparate de către fermierii și [...]
British Brown Ale şi Mild Ale – Istoric Până spre 1700, aproape toate berile erau [...]
Berea Cornet Oaked Am mentionat de foarte multe ori, atat pe blog cat si verbal, [...]
În traducere, “kellerbier” înseamnă “bere de pivniţă”, cu referire la perioada de maturare la rece, [...]
Berile stil “malt wine” „Malt wine” s-ar putea traduce ca „vin de malţ”, deşi acest [...]
Cel mai vândut stil de bere în întreaga lume este pilsner. Este accesibil ca preţ [...]
Am mai spus-o de cateva ori si, cel putin pana acum, gustul meu nu s-a [...]
Se spune – şi zău că mi-ar plăcea ca ceea ce se spune să fie [...]
Altbier – Beri tradiţionale germane Altbier este una dintre berile tradiţionale germane; are culoarea cuprului, [...]
Probabil că aţi întâlnit pe etichetele unor sticle de bere adjectivul “imperial”, adăugat denumirii unui [...]
Unul dintre maeştrii berari cei mai cunoscuţi din ume, Gareth Oliver, remarcă plin de umor: [...]
6 Comentarii
De când am deschis micul meu restaurant, mi-am dat seama că publicul larg este mai [...]
4 Comentarii
Berea în stil bitter este, după mulţi, berea naţională a englezilor. Fiecare berărie din Anglia [...]
Am placerea de a va prezenta astazi una dintre noile beri intrate in meniul de [...]
Vreau sa va prezint astazi o bere deosebita. Acum cateva luni, cand am descoperit Fuller’s [...]
Cu ceva vreme în urmă, toate berile erau, de fapt, afumate. Metodele vechi de uscare [...]
Astazi a venit randul unei beri decente, de buna calitate, preparata in Cehia, in orasul [...]
Habar nu am câte beri există în lume. Unii le-au numărat, cumva, şi au ajuns [...]
Astazi va voi prezenta din nou o bere clasica, de top mondial. Este socotita de [...]
Va voi prezenta astazi o noua bere interesanta, cu un bun raport pret-calitate, provenita de [...]
Aceasta bere are o denumire interesanta. „Weihenstephaner” inseamna „a Sfantului Stefan”, cu referire la faptul [...]
Inca de la inceput, mi-am propus sa prezint doar beri care imi plac. Daca tot [...]
Dupa umila mea parere, de incepator intr-ale berii, Westmalle Dubbel este o capodopera. Eleganta si [...]
Negre şi misterioase, cu un cap de spuma fina de culoare bej, berile stout sunt [...]
Daca mi-ar fi spus cineva, in urma cu doar cateva luni, ca exista beri de [...]
Voi povesti la început despre un stil de bere tipic britanic, sau, mai corect, tipic [...]
Vreau sa va spun astazi cateva cuvinte despre una dintre berile pe care eu le [...]
3 Comentarii
Vreau să vă prezint astăzi un stil de bere foarte aparte, aș zice chiar ciudat, [...]
Astazi, 1 mai, este ziua mea si implinesc o gramada de ani, lucru care nu [...]
12 Comentarii
Intr-un articol trecut v-am povestit cate ceva despre berile trapiste. Sunt socotite a fi printre [...]
Eisbock combină doi termeni: „Eis”, care înseamnă „gheaţă”, şi „bock”, care denumeşte o bere tare, [...]
V-am povestit intr-un articol trecut despre India Pale Ale ca stil de bere. Desi pot [...]
India Pale Ale nu este o bere fabricată în India, aşa cum s-ar putea crede. [...]
Va spuneam ca prima bere care mi-a placut intr-adevar a fost o bere germana din [...]
Doppelbock (adică „dublu bock”, stil de bere numit nu rareori şi “fastenbier”, adică bere de [...]
Un amic, mare pasionat de bere, britanic (adica provenind dintr-o zona in care berea este [...]
8 Comentarii
Acestui stil de bere i se mai spune „Starkbier” (bere tare), „Winterbier”, „Weihnachtsbock” sau „Weihnachtsbier” [...]
Berile trapiste se numara printre preferatele mele. Prefer berile mai alcoolizate si mai complexe ca [...]
Peste tot în Europa, berăriile au fost construite întotdeauna lângă mânăstiri sau biserici; în fiecare [...]
Astăzi am plăcerea de a vă prezenta una dintre berile mele preferate. Cred că a [...]
Este prima marca de bere despre care scriu pe blog, asa ca simt nevoia unei [...]
15 Comentarii
După ce în prima parte a articolului am descris pe scurt berile germane din grâu, [...]
Astăzi imensa majoritate a berilor se fabrică din malţ de orz, la care se mai [...]
7 Comentarii
Încă de la bun început doresc să precizez că prin “bere” nu înţeleg deloc lichidul [...]