blog de Gastronomie
Despre bere si promovarea ei în Romania Cand mi-am deschis restaurantul am fost fericit sa [...]
2 Comentarii
Berile stil Saison Berile stil Saison sunt beri traditionale, rustice, preparate de catre fermierii și [...]
British Brown Ale si Mild Ale – Istoric Pana spre 1700, aproape toate berile erau [...]
Berea Cornet Oaked Am mentionat de foarte multe ori, atat pe blog cat si verbal, [...]
În traducere, “kellerbier” înseamna “bere de pivnita”, cu referire la perioada de maturare la rece, [...]
Berile stil “malt wine” „Malt wine” s-ar putea traduce ca „vin de malt”, desi acest [...]
Cel mai vandut stil de bere în întreaga lume este pilsner. Este accesibil ca pret [...]
Am mai spus-o de cateva ori si, cel putin pana acum, gustul meu nu s-a [...]
Se spune – si zau ca mi-ar placea ca ceea ce se spune sa fie [...]
Altbier – Beri traditionale germane Altbier este una dintre berile traditionale germane; are culoarea cuprului, [...]
Probabil ca ati întalnit pe etichetele unor sticle de bere adjectivul “imperial”, adaugat denumirii unui [...]
Unul dintre maestrii berari cei mai cunoscuti din ume, Gareth Oliver, remarca plin de umor: [...]
6 Comentarii
De cand am deschis micul meu restaurant, mi-am dat seama ca publicul larg este mai [...]
4 Comentarii
Berea în stil bitter este, dupa multi, berea nationala a englezilor. Fiecare berarie din Anglia [...]
Am placerea de a va prezenta astazi una dintre noile beri intrate in meniul de [...]
Vreau sa va prezint astazi o bere deosebita. Acum cateva luni, cand am descoperit Fuller’s [...]
Cu ceva vreme în urma, toate berile erau, de fapt, afumate. Metodele vechi de uscare [...]
Astazi a venit randul unei beri decente, de buna calitate, preparata in Cehia, in orasul [...]
Habar nu am cate beri exista în lume. Unii le-au numarat, cumva, si au ajuns [...]
Astazi va voi prezenta din nou o bere clasica, de top mondial. Este socotita de [...]
Va voi prezenta astazi o noua bere interesanta, cu un bun raport pret-calitate, provenita de [...]
Aceasta bere are o denumire interesanta. „Weihenstephaner” inseamna „a Sfantului Stefan”, cu referire la faptul [...]
Inca de la inceput, mi-am propus sa prezint doar beri care imi plac. Daca tot [...]
Dupa umila mea parere, de incepator intr-ale berii, Westmalle Dubbel este o capodopera. Eleganta si [...]
Negre si misterioase, cu un cap de spuma fina de culoare bej, berile stout sunt [...]
Daca mi-ar fi spus cineva, in urma cu doar cateva luni, ca exista beri de [...]
Voi povesti la început despre un stil de bere tipic britanic, sau, mai corect, tipic [...]
Vreau sa va spun astazi cateva cuvinte despre una dintre berile pe care eu le [...]
3 Comentarii
Vreau sa va prezint astazi un stil de bere foarte aparte, aș zice chiar ciudat, [...]
Astazi, 1 mai, este ziua mea si implinesc o gramada de ani, lucru care nu [...]
12 Comentarii
Intr-un articol trecut v-am povestit cate ceva despre berile trapiste. Sunt socotite a fi printre [...]
Eisbock combina doi termeni: „Eis”, care înseamna „gheata”, si „bock”, care denumeste o bere tare, [...]
V-am povestit intr-un articol trecut despre India Pale Ale ca stil de bere. Desi pot [...]
India Pale Ale nu este o bere fabricata în India, asa cum s-ar putea crede. [...]
Va spuneam ca prima bere care mi-a placut intr-adevar a fost o bere germana din [...]
Doppelbock (adica “dublu bock”, stil de bere numit nu rareori si “fastenbier”, adica bere de [...]
Un amic, mare pasionat de bere, britanic (adica provenind dintr-o zona in care berea este [...]
8 Comentarii
Acestui stil de bere i se mai spune „Starkbier” (bere tare), „Winterbier”, „Weihnachtsbock” sau „Weihnachtsbier” [...]
Berile trapiste se numara printre preferatele mele. Prefer berile mai alcoolizate si mai complexe ca [...]
Peste tot în Europa, berariile au fost construite întotdeauna langa manastiri sau biserici; în fiecare [...]
Astazi am placerea de a va prezenta una dintre berile mele preferate. Cred ca a [...]
Este prima marca de bere despre care scriu pe blog, asa ca simt nevoia unei [...]
16 Comentarii
Dupa ce în prima parte a articolului am descris pe scurt berile germane din grau, [...]
Astazi imensa majoritate a berilor se fabrica din malt de orz, la care se mai [...]
7 Comentarii
Înca de la bun început doresc sa precizez ca prin “bere” nu înteleg deloc lichidul [...]