Gastronomie cu Radu Popovici - Sectiunea: Licori

Despre bauturi de calitate, fermentate si distilate

Primátor India Pale Ale

V-am povestit intr-un articol trecut despre India Pale Ale ca stil de bere. Desi pot [...]

6 Comentarii

Berile stil India Pale Ale

India Pale Ale nu este o bere fabricata în India, asa cum s-ar putea crede. [...]

6 Comentarii

Paulaner Hefe Weissbier

Va spuneam ca prima bere care mi-a placut intr-adevar a fost o bere germana din [...]

4 Comentarii

Berile stil doppelbock

Doppelbock (adica “dublu bock”, stil de bere numit nu rareori si “fastenbier”, adica bere de [...]

6 Comentarii

Weihenstephaner Vitus Weizenbock

Un amic, mare pasionat de bere, britanic (adica provenind dintr-o zona in care berea este [...]

8 Comentarii

Berile stil bock

Acestui stil de bere i se mai spune „Starkbier” (bere tare), „Winterbier”, „Weihnachtsbock” sau „Weihnachtsbier” [...]

3 Comentarii

Chimay Bleue

Berile trapiste se numara printre preferatele mele. Prefer berile mai alcoolizate si mai complexe ca [...]

4 Comentarii

Beri Trappist si Abbaye

Peste tot în Europa, berariile au fost construite întotdeauna langa manastiri sau biserici; în fiecare [...]

Weihenstephaner Hefe Weissbier

Astazi am placerea de a va prezenta una dintre berile mele preferate. Cred ca a [...]

6 Comentarii

Hoegaarden witbier

Este prima marca de bere despre care scriu pe blog, asa ca simt nevoia unei [...]

16 Comentarii

Berea de grau – Weissbier, Berliner Weisse, Witbier (2)

Dupa ce în prima parte a articolului am descris pe scurt berile germane din grau, [...]

2 Comentarii

Berea de grau – Weissbier, Berliner Weisse, Witbier (1)

Astazi imensa majoritate a berilor se fabrica din malt de orz, la care se mai [...]

7 Comentarii

Principii de asociere a berii cu mancarea

Înca de la bun început doresc sa precizez ca prin “bere” nu înteleg deloc lichidul [...]

8 Comentarii

Temperaturi de servire a berilor

Asa cum povesteam anterior în cazul vinurilor, în mod similar, cele mai multe dintre beri [...]

Cum se face berea

Am încercat sa gasesc un cuvant care sa traduca termenul englezesc „brewing”, ce denumeste fabricarea [...]

4 Comentarii

Din secretele vinului (3)

Temperatura de servire Temperaturile la care sunt servite bauturile au o importanta cruciala si, credeti-ma, [...]

4 Comentarii

ABCD-ul berii (2)

În aceasta a doua parte a articolului dedicat careului de ingrediente ce definesc în principal [...]

ABCD-ul berii (1)

Din ce se face berea? De ce ABCD-ul berii si nu un simplu si familiar [...]

6 Comentarii

Chestie de imagine

De foarte multe ori, atunci cand invit pe cineva la o degustare de bere, sau [...]

4 Comentarii