blog de Gastronomie
V-am povestit intr-un articol trecut despre India Pale Ale ca stil de bere. Desi pot [...]
6 Comentarii
India Pale Ale nu este o bere fabricata în India, asa cum s-ar putea crede. [...]
Va spuneam ca prima bere care mi-a placut intr-adevar a fost o bere germana din [...]
4 Comentarii
Doppelbock (adica “dublu bock”, stil de bere numit nu rareori si “fastenbier”, adica bere de [...]
Un amic, mare pasionat de bere, britanic (adica provenind dintr-o zona in care berea este [...]
8 Comentarii
Acestui stil de bere i se mai spune „Starkbier” (bere tare), „Winterbier”, „Weihnachtsbock” sau „Weihnachtsbier” [...]
2 Comentarii
Berile trapiste se numara printre preferatele mele. Prefer berile mai alcoolizate si mai complexe ca [...]
Peste tot în Europa, berariile au fost construite întotdeauna langa manastiri sau biserici; în fiecare [...]
Astazi am placerea de a va prezenta una dintre berile mele preferate. Cred ca a [...]
Este prima marca de bere despre care scriu pe blog, asa ca simt nevoia unei [...]
16 Comentarii
Dupa ce în prima parte a articolului am descris pe scurt berile germane din grau, [...]
Astazi imensa majoritate a berilor se fabrica din malt de orz, la care se mai [...]
7 Comentarii
Înca de la bun început doresc sa precizez ca prin “bere” nu înteleg deloc lichidul [...]
Asa cum povesteam anterior în cazul vinurilor, în mod similar, cele mai multe dintre beri [...]
Am încercat sa gasesc un cuvant care sa traduca termenul englezesc „brewing”, ce denumeste fabricarea [...]
Temperatura de servire Temperaturile la care sunt servite bauturile au o importanta cruciala si, credeti-ma, [...]
În aceasta a doua parte a articolului dedicat careului de ingrediente ce definesc în principal [...]
Din ce se face berea? De ce ABCD-ul berii si nu un simplu si familiar [...]
De foarte multe ori, atunci cand invit pe cineva la o degustare de bere, sau [...]