Gastronomie cu Radu Popovici - Sectiunea: Vinuri

Din secretele vinului (8)

Vin bun, vin prost Toata lumea stie ca vinurile sunt de calitati variabile. Unele sunt [...]

2 Comentarii

Din secretele vinului (7)

Despre taninuri Taninurile sunt un component esential al vinului, în special al celui rosu. Ele [...]

Din secretele vinului (6) – Despre corpolenta

Corpolenta vinului este una dintre cele mai importante caracteristici de care trebuie sa tinem seama [...]

7 Comentarii

Din secretele vinului (5) – Din nou despre aciditate

Aciditatea este o trasatura definitorie a vinului. Acizii din vin dau acestuia un gust acrisor, [...]

3 Comentarii

Din secretele vinului (4) – Aciditatea

Acizii sunt un component important al vinului, alaturi de dulceata, tanini si alcool. Daca un [...]

6 Comentarii

Din secretele vinului (2) – Culoarea

Exista mii de tipuri de vinuri, care pot fi categorisite si ierarhizate în multiple feluri: [...]

Din secretele vinului (1) – Dulceata

Vinul se produce pe teritoriul tarii noastre de mai bine de 2000 de ani; cu [...]

2 Comentarii

Pe scurt despre vinurile spumante (3)

Metode de producere a vinurilor spumante Spre deosebire de vinurile linistite, vinurile spumante nu au [...]

5 Comentarii

Pe scurt despre vinurile spumante (2)

“Inventatorul” sampaniei Pentru ca sampania sa fie “inventata” a trebuit sa intervina soarta, cu ironia [...]

2 Comentarii

Pe scurt despre vinurile spumante (1)

Un vin spumant este unul cu un continut semnificativ de bioxid de carbon, care îi [...]

4 Comentarii

Din secretele vinului (3)

Temperatura de servire Temperaturile la care sunt servite bauturile au o importanta cruciala si, credeti-ma, [...]

4 Comentarii