blog de Gastronomie
Vin bun, vin prost Toata lumea stie ca vinurile sunt de calitati variabile. Unele sunt [...]
2 Comentarii
Despre taninuri Taninurile sunt un component esential al vinului, în special al celui rosu. Ele [...]
Corpolenta vinului este una dintre cele mai importante caracteristici de care trebuie sa tinem seama [...]
7 Comentarii
Aciditatea este o trasatura definitorie a vinului. Acizii din vin dau acestuia un gust acrisor, [...]
3 Comentarii
Acizii sunt un component important al vinului, alaturi de dulceata, tanini si alcool. Daca un [...]
5 Comentarii
Exista mii de tipuri de vinuri, care pot fi categorisite si ierarhizate în multiple feluri: [...]
Vinul se produce pe teritoriul tarii noastre de mai bine de 2000 de ani; cu [...]
Metode de producere a vinurilor spumante Spre deosebire de vinurile linistite, vinurile spumante nu au [...]
“Inventatorul” sampaniei Pentru ca sampania sa fie “inventata” a trebuit sa intervina soarta, cu ironia [...]
Un vin spumant este unul cu un continut semnificativ de bioxid de carbon, care îi [...]
4 Comentarii
Temperatura de servire Temperaturile la care sunt servite bauturile au o importanta cruciala si, credeti-ma, [...]