Gastronomie cu Radu Popovici - Sectiunea: Vinuri
Din secretele vinului (8)
Vin bun, vin prost Toata lumea stie ca vinurile sunt de calitati variabile. Unele sunt...
2 Comentarii
Din secretele vinului (7)
Despre taninuri Taninurile sunt un component esential al vinului, în special al celui rosu. Ele...
Din secretele vinului (6) – Despre corpolenta
Corpolenta vinului este una dintre cele mai importante caracteristici de care trebuie sa tinem seama...
7 Comentarii
Din secretele vinului (5) – Din nou despre aciditate
Aciditatea este o trasatura definitorie a vinului. Acizii din vin dau acestuia un gust acrisor,...
3 Comentarii
Din secretele vinului (4) – Aciditatea
Acizii sunt un component important al vinului, alaturi de dulceata, tanini si alcool. Daca un...
6 Comentarii
Din secretele vinului (2) – Culoarea
Exista mii de tipuri de vinuri, care pot fi categorisite si ierarhizate în multiple feluri:...
Din secretele vinului (1) – Dulceata
Vinul se produce pe teritoriul tarii noastre de mai bine de 2000 de ani; cu...
2 Comentarii
Pe scurt despre vinurile spumante (3)
Metode de producere a vinurilor spumante Spre deosebire de vinurile linistite, vinurile spumante nu au...
5 Comentarii
Pe scurt despre vinurile spumante (2)
“Inventatorul” sampaniei Pentru ca sampania sa fie “inventata” a trebuit sa intervina soarta, cu ironia...
2 Comentarii
Pe scurt despre vinurile spumante (1)
Un vin spumant este unul cu un continut semnificativ de bioxid de carbon, care îi...
4 Comentarii
Din secretele vinului (3)
Temperatura de servire Temperaturile la care sunt servite bauturile au o importanta cruciala si, credeti-ma,...
4 Comentarii