Gastronomie cu Radu Popovici - Sectiunea: Bucataria altora

Creol si/sau cajun (6)

Am ajuns si la ultimul episod al seriei dedicata culturilor culinare creola si cajuna: voi...

4 Comentarii

Creol si/sau cajun (5)

În aceste doua ultim episoade ale articolului dedicat culturilor culinare creola si cajuna, voi trece...

2 Comentarii

Creol si/sau cajun (4)

Desi între cele doua culturi culinare ce formeaza bucataria statului american Louisiana, cea creola si...

8 Comentarii

Creol si/sau cajun (3)

De data aceasta un episod ceva mai scurt, caci structura întregulu articol nu-mi permite o...

1 Comentariu

Creol si/sau cajun (2)

Daca în prima parte a acestui articol am povestit cate ceva despre istoria culturii culinare...

2 Comentarii

Creol si/sau cajun (1)

Poate ca titlul articolului va mira… sau poate ca nu. Aceste doua culturi culinare sunt,...

6 Comentarii

Grenada – o bucatarie "exploziva" (2)

În acest al doilea si ultim episod al articolului dedicat culturii culinare din Grenada, important...

2 Comentarii

Grenada – o bucatarie "exploziva" (1)

Introducere Va întrebati probabil de ce ma ocup de bucataria acestei insule aparent insignifianta, cand...

2 Comentarii

Mauritius – bucatarie fara frontiere (3)

În acest ultim episod al articolului dedicat culturii culinare din Mauritius, voi descrie succint principalele...

6 Comentarii

Mauritius – bucatarie fara frontiere (2)

În episodul de astazi, cateva cuvinte despre influentele culturale suferite de Mauritius si despre ingredientele...

6 Comentarii

Mauritius – bucatarie fara frontiere (1)

Ma veti întreba, probabil: „De ce Mauritius? Ce-ti veni cu insulita asta?” Ei bine, din...

6 Comentarii

Bucataria bogata a unei tari sarace – Etiopia (5)

În acest ultim episod va povestesc pe scurt despre restaurantele etiopiene, atat cele din tara...

11 Comentarii

Bucataria bogata a unei tari sarace – Etiopia (4)

Cel de-al patrulea episod al serialului despre bucataria etiopiana va va prezenta pe scurt cele...

12 Comentarii

Bucataria bogata a unei tari sarace – Etiopia (3)

Articolul despre bucataria etiopiana continua astazi cu cel de-al treilea episod, dedicat în parte prezentarii...

2 Comentarii

Bucataria bogata a unei tari sarace – Etiopia (2)

Astazi doar cateva alte cuvinte despre istoria Etiopiei, dupa care voi trece la evidentierea si...

12 Comentarii

Bucataria bogata a unei tari sarace – Etiopia (1)

Africa este pentru mine un continent plin înca de mistere, a carui cultura culinara abia...

6 Comentarii

Zanzibar – exotism si rafinament culinar (2)

Astazi cea de-a doua si ultima parte a articolului despre Zanzibarul culinar. Voi trece în...

11 Comentarii

Zanzibar – exotism si rafinament culinar (1)

Mirodeniile au fost motivul pentru care am început sa gatesc. Mai întai m-a atras istoria...

10 Comentarii

Pe scurt despre bucataria chino-americana (2)

Continuam astazi articolul referitor la bucataria chino-americana, trecand în revista cele mai importante preparate asociate...

4 Comentarii

Pe scurt despre bucataria chino-americana (1)

Nu cred ca este un secret pentru dvs. faptul ca sunt un mare amator de...

10 Comentarii

Bucataria olandeza – paradoxul frugalitatii creative (partea 3)

Iata-ne si la ultimul episod al serialului dedicat bucatariei olandeze. Prezumtiv inexistenta, ea dovedeste ca,...

4 Comentarii

Bucataria olandeza – paradoxul frugalitatii creative (partea 2)

Bucataria olandeza – influente Continuam astazi seria articolul despre bucataria olandeza si ne vom ocupa,...

8 Comentarii

Bucataria olandeza – paradoxul frugalitatii creative (partea 1)

Haideti sa fim sinceri. Olanda este cunoscuta mai mult pentru saboti, lalele si mori de...

27 Comentariu

Mangez-vous français? (5)

Bucatarii regionale Bucataria franceza este adesea perceputa în afara Frantei, din pacate, mai ales ca...

23 Comentariu

Pe scurt despre bucataria peranakan

“Peranakan” este un termen care înseamna “descendenti” si este folosit, în mod colocvial, pentru a...

16 Comentarii

Mangez-vous français? (4)

Marea gastronomie franceza Secolul al XVIII-lea a fost începutul perioadei de dezvoltare si codificare a...

16 Comentarii

Mangez-vous français? (3)

Bazele bucatariei franceze Punctul de cotitura al gastronomiei franceze a fost sosirea din Italia a...

22 Comentariu

Mangez-vous français? (2)

Perioada romana Dupa cucerirea Galiei de catre Cezar, bucataria romana a exercitat o influenta din...

14 Comentarii

Mangez-vous français? (1)

Încep astazi un serial despre bucataria franceza. Subiectul poate fi caracterizat, fara nicio umbra de...

37 Comentariu

Bucataria siciliana – o „fiertura” cu multe arome (2)

Roata istoriei s-a învartit înca o data pentru Sicilia, iar arabii au fost alungati de...

20 Comentariu

Bucataria siciliana – o „fiertura” cu multe arome (1)

Nu am fost niciodata în Sicilia, dar este unul dintre locurile la care visez si...

27 Comentariu

Bucataria mexicana într-o singura tortilla – partea 2

Bucatarii regionale Mexicul este o tara imensa, cu o mare diversitate de relief, clima si...

12 Comentarii

Bucataria mexicana într-o singura tortilla – partea 1

Cred ca bucataria mexicana este una dintre cele 10-15 bucatarii importante ale lumii. Bogatia de...

5 Comentarii

Bucataria jamaicana – Exotism și diversitate

Bucataria jamaicana – o privire succinta Putine sunt bucatariile lumii caracterizate de influente atat de...

12 Comentarii

Bucataria malaeziana – partea 3

Exista nenumarate feluri malaeziene, multe dintre ele putand fi preparate doar acasa. Cea mai buna...

18 Comentarii

Bucataria malaeziana – partea 2

Cele mai multe feluri se mananca cu degetele, iar tacamurile sunt folosite la minim. Toate...

Bucataria malaeziana – partea 1

Termenul malaezieni denumeste populatiile ce locuiesc în Peninsula Malaeziana si insulele apropiate, inclusiv coasta de...

4 Comentarii

Secretul bucatariei cambodgiene – partea 3

În mod traditional cambodgienii mananca la o masa trei sau patru feluri. Fiecare fel individual...

8 Comentarii

Secretul bucatariei cambodgiene – partea 2

Cu toate influentele, bucataria cambodgiana este diferita fata de cea din tarile vecine, Thailanda si...

4 Comentarii

Secretul bucatariei cambodgiene – partea 1

Primele semne de civilizatie pot fi urmarite pana în timpul regatului Funan. Fondat de conducatori...

2 Comentarii

Bucataria filipineza intre chinezi, spanioli si americani – partea 5

Feluri principale Gospodinele gatesc de obicei cateva feluri în fiecare zi. Un fel extrem de...

7 Comentarii

Bucataria filipineza intre chinezi, spanioli si americani – partea 4

Specialitati regionale Insulele filipineze adapostesc numeroase grupuri etnice, ceea ce are ca rezultat o variata...

Bucataria filipineza intre chinezi, spanioli si americani – partea 3

O masa tipica Bucataria filipineza se distinge prin combinatii indraznete de gusturi – dulce, acru,...

1 Comentariu

Bucataria filipineza intre chinezi, spanioli si americani – partea 2

Alimente de baza La fel ca in majoritatea tarilor asiatice, alimentul de baza in Filipine...

Bucataria filipineza intre chinezi, spanioli si americani – partea 1

Introducere Tara aflata la marginea Asiei de sud-est, Filipine a avut parte de influente din...

Bucataria coreeana – partea 5

Punerea mesei În timp ce unele subtilitati ale acestui ceremonial s-au pierdut, lucrurile de baza...

11 Comentarii

Bucataria coreeana – partea 4

Bauturile La masa, coreenii beau cel mai des apa, sau „boricha”, un fel de ceai...

8 Comentarii

Bucataria coreeana – partea 3

O varietate de gusturi si arome O masa coreeana tipica este mai curand o selectie...

8 Comentarii

Bucataria coreeana – partea 2

Unul dintre evenimentele care au revolutionat bucataria coreeana a fost introducerea ardeiului iute, în secolul...

2 Comentarii

Bucataria coreeana – partea 1

Scurt istoric Coreea se afla situata la o rascruce a culturillor, absorbind influentele tarilor învecinate,...

5 Comentarii

Bucataria japoneza între traditie si inovatie – partea 2

Desi extrem de saraca în ingrediente (ce deosebire imensa fata de zecile de mii de...

7 Comentarii

Bucataria japoneza între traditie si inovatie – partea 1

Ne gandim, de obicei, la Japonia ca la o singura insula; sunt, de fapt, patru...

4 Comentarii

Bucataria indoneziana (2)

Ingrediente Multe dintre bucatariile Asiei de Sud-Est, inclusiv Indonezia, se bazeaza pe vechea filozofie chineza....

6 Comentarii

Bucataria indoneziana (1)

Scurt istoric Indonezia este formata din mai mult de 13.500 de insule, dintre care nu...

Bucataria thailandeza: arome, gusturi si texturi exceptionale (2)

Bucataria thailandeza astazi Dupa cum spun însisi thailandezii, mancarea lor poate fi împartita în patru...

2 Comentarii

Bucataria thailandeza: arome, gusturi si texturi exceptionale (1)

Acum cativa ani, bucataria thailandeza era relativ necunoscuta. În ultimii zece ani însa, restaurantele thailandeze...

2 Comentarii

Bucataria marocana

Situat pe coasta de nord-vest a Africii, Marocul este una dintre cele trei tari care...

10 Comentarii

Bucataria tunisiana

Tunisia de astazi (al Jumhuriyah at-Tunisiyah) are o populatie de circa 10 milioane de locuitori,...

2 Comentarii

Bucataria libaneza

Bucataria Orientului Mijlociu este cunoscuta in lumea intreaga si apreciata pentru bogatia si rafinamentul ei....

8 Comentarii

Bucataria indiana – o simfonie de arome si culori

Pe langa o fascinanta diversitate, egalata poate doar de bucataria chinezeasca, bucataria indiana are o...

8 Comentarii

Bucataria chineza – traditie si varietate

Este de notorietate faptul ca marea majoritate a chinezilor nu numai ca adora sa manance,...

2 Comentarii

Bucataria greaca – mitologie si realitate

Se spune ca gastronomia este parte importanta a culturii unui popor. Bucataria greaca este mai...

10 Comentarii

Austria, o federatie a aromelor

Bucataria austriaca este reflectarea în plan culinar a acelui „imperiu al popoarelor„, cum era denumit...