Gastronomie cu Radu Popovici - Sectiunea: Bucataria altora
Creol si/sau cajun (6)
Am ajuns si la ultimul episod al seriei dedicata culturilor culinare creola si cajuna: voi [...]
4 Comentarii
Creol si/sau cajun (5)
În aceste doua ultim episoade ale articolului dedicat culturilor culinare creola si cajuna, voi trece [...]
2 Comentarii
Creol si/sau cajun (4)
Desi între cele doua culturi culinare ce formeaza bucataria statului american Louisiana, cea creola si [...]
8 Comentarii
Creol si/sau cajun (3)
De data aceasta un episod ceva mai scurt, caci structura întregulu articol nu-mi permite o [...]
1 Comentariu
Creol si/sau cajun (2)
Daca în prima parte a acestui articol am povestit cate ceva despre istoria culturii culinare [...]
2 Comentarii
Creol si/sau cajun (1)
Poate ca titlul articolului va mira… sau poate ca nu. Aceste doua culturi culinare sunt, [...]
6 Comentarii
Grenada – o bucatarie "exploziva" (2)
În acest al doilea si ultim episod al articolului dedicat culturii culinare din Grenada, important [...]
2 Comentarii
Grenada – o bucatarie "exploziva" (1)
Introducere Va întrebati probabil de ce ma ocup de bucataria acestei insule aparent insignifianta, cand [...]
2 Comentarii
Mauritius – bucatarie fara frontiere (3)
În acest ultim episod al articolului dedicat culturii culinare din Mauritius, voi descrie succint principalele [...]
6 Comentarii
Mauritius – bucatarie fara frontiere (2)
În episodul de astazi, cateva cuvinte despre influentele culturale suferite de Mauritius si despre ingredientele [...]
6 Comentarii
Mauritius – bucatarie fara frontiere (1)
Ma veti întreba, probabil: „De ce Mauritius? Ce-ti veni cu insulita asta?” Ei bine, din [...]
6 Comentarii
Bucataria bogata a unei tari sarace – Etiopia (5)
În acest ultim episod va povestesc pe scurt despre restaurantele etiopiene, atat cele din tara [...]
11 Comentarii
Bucataria bogata a unei tari sarace – Etiopia (4)
Cel de-al patrulea episod al serialului despre bucataria etiopiana va va prezenta pe scurt cele [...]
12 Comentarii
Bucataria bogata a unei tari sarace – Etiopia (3)
Articolul despre bucataria etiopiana continua astazi cu cel de-al treilea episod, dedicat în parte prezentarii [...]
2 Comentarii
Bucataria bogata a unei tari sarace – Etiopia (2)
Astazi doar cateva alte cuvinte despre istoria Etiopiei, dupa care voi trece la evidentierea si [...]
12 Comentarii
Bucataria bogata a unei tari sarace – Etiopia (1)
Africa este pentru mine un continent plin înca de mistere, a carui cultura culinara abia [...]
6 Comentarii
Zanzibar – exotism si rafinament culinar (2)
Astazi cea de-a doua si ultima parte a articolului despre Zanzibarul culinar. Voi trece în [...]
11 Comentarii
Zanzibar – exotism si rafinament culinar (1)
Mirodeniile au fost motivul pentru care am început sa gatesc. Mai întai m-a atras istoria [...]
10 Comentarii
Pe scurt despre bucataria chino-americana (2)
Continuam astazi articolul referitor la bucataria chino-americana, trecand în revista cele mai importante preparate asociate [...]
4 Comentarii
Pe scurt despre bucataria chino-americana (1)
Nu cred ca este un secret pentru dvs. faptul ca sunt un mare amator de [...]
10 Comentarii
Bucataria olandeza – paradoxul frugalitatii creative (partea 3)
Iata-ne si la ultimul episod al serialului dedicat bucatariei olandeze. Prezumtiv inexistenta, ea dovedeste ca, [...]
4 Comentarii
Bucataria olandeza – paradoxul frugalitatii creative (partea 2)
Bucataria olandeza – influente Continuam astazi seria articolul despre bucataria olandeza si ne vom ocupa, [...]
8 Comentarii
Bucataria olandeza – paradoxul frugalitatii creative (partea 1)
Haideti sa fim sinceri. Olanda este cunoscuta mai mult pentru saboti, lalele si mori de [...]
27 Comentariu
Mangez-vous français? (5)
Bucatarii regionale Bucataria franceza este adesea perceputa în afara Frantei, din pacate, mai ales ca [...]
23 Comentariu
Pe scurt despre bucataria peranakan
“Peranakan” este un termen care înseamna “descendenti” si este folosit, în mod colocvial, pentru a [...]
16 Comentarii
Mangez-vous français? (4)
Marea gastronomie franceza Secolul al XVIII-lea a fost începutul perioadei de dezvoltare si codificare a [...]
16 Comentarii
Mangez-vous français? (3)
Bazele bucatariei franceze Punctul de cotitura al gastronomiei franceze a fost sosirea din Italia a [...]
22 Comentariu
Mangez-vous français? (2)
Perioada romana Dupa cucerirea Galiei de catre Cezar, bucataria romana a exercitat o influenta din [...]
14 Comentarii
Mangez-vous français? (1)
Încep astazi un serial despre bucataria franceza. Subiectul poate fi caracterizat, fara nicio umbra de [...]
37 Comentariu
Bucataria siciliana – o „fiertura” cu multe arome (2)
Roata istoriei s-a învartit înca o data pentru Sicilia, iar arabii au fost alungati de [...]
20 Comentariu
Bucataria siciliana – o „fiertura” cu multe arome (1)
Nu am fost niciodata în Sicilia, dar este unul dintre locurile la care visez si [...]
27 Comentariu
Bucataria mexicana într-o singura tortilla – partea 2
Bucatarii regionale Mexicul este o tara imensa, cu o mare diversitate de relief, clima si [...]
12 Comentarii
Bucataria mexicana într-o singura tortilla – partea 1
Cred ca bucataria mexicana este una dintre cele 10-15 bucatarii importante ale lumii. Bogatia de [...]
5 Comentarii
Bucataria jamaicana – Exotism și diversitate
Bucataria jamaicana – o privire succinta Putine sunt bucatariile lumii caracterizate de influente atat de [...]
12 Comentarii
iul.
Bucataria malaeziana – partea 3
Exista nenumarate feluri malaeziene, multe dintre ele putand fi preparate doar acasa. Cea mai buna [...]
18 Comentarii
Bucataria malaeziana – partea 2
Cele mai multe feluri se mananca cu degetele, iar tacamurile sunt folosite la minim. Toate [...]
Bucataria malaeziana – partea 1
Termenul malaezieni denumeste populatiile ce locuiesc în Peninsula Malaeziana si insulele apropiate, inclusiv coasta de [...]
4 Comentarii
Secretul bucatariei cambodgiene – partea 3
În mod traditional cambodgienii mananca la o masa trei sau patru feluri. Fiecare fel individual [...]
8 Comentarii
Secretul bucatariei cambodgiene – partea 2
Cu toate influentele, bucataria cambodgiana este diferita fata de cea din tarile vecine, Thailanda si [...]
4 Comentarii
Secretul bucatariei cambodgiene – partea 1
Primele semne de civilizatie pot fi urmarite pana în timpul regatului Funan. Fondat de conducatori [...]
2 Comentarii
Bucataria filipineza intre chinezi, spanioli si americani – partea 5
Feluri principale Gospodinele gatesc de obicei cateva feluri în fiecare zi. Un fel extrem de [...]
7 Comentarii
Bucataria filipineza intre chinezi, spanioli si americani – partea 4
Specialitati regionale Insulele filipineze adapostesc numeroase grupuri etnice, ceea ce are ca rezultat o variata [...]
Bucataria filipineza intre chinezi, spanioli si americani – partea 3
O masa tipica Bucataria filipineza se distinge prin combinatii indraznete de gusturi – dulce, acru, [...]
1 Comentariu
Bucataria filipineza intre chinezi, spanioli si americani – partea 2
Alimente de baza La fel ca in majoritatea tarilor asiatice, alimentul de baza in Filipine [...]
Bucataria filipineza intre chinezi, spanioli si americani – partea 1
Introducere Tara aflata la marginea Asiei de sud-est, Filipine a avut parte de influente din [...]
- 1
- 2