Gastronomie cu Radu Popovici - Sectiunea: Bucataria altora

Creol si/sau cajun (6)

Am ajuns si la ultimul episod al seriei dedicata culturilor culinare creola si cajuna: voi [...]

4 Comentarii

Creol si/sau cajun (5)

În aceste doua ultim episoade ale articolului dedicat culturilor culinare creola si cajuna, voi trece [...]

2 Comentarii

Creol si/sau cajun (4)

Desi între cele doua culturi culinare ce formeaza bucataria statului american Louisiana, cea creola si [...]

8 Comentarii

Creol si/sau cajun (3)

De data aceasta un episod ceva mai scurt, caci structura întregulu articol nu-mi permite o [...]

1 Comentariu

Creol si/sau cajun (2)

Daca în prima parte a acestui articol am povestit cate ceva despre istoria culturii culinare [...]

2 Comentarii

Creol si/sau cajun (1)

Poate ca titlul articolului va mira… sau poate ca nu. Aceste doua culturi culinare sunt, [...]

6 Comentarii

Grenada – o bucatarie "exploziva" (2)

În acest al doilea si ultim episod al articolului dedicat culturii culinare din Grenada, important [...]

2 Comentarii

Grenada – o bucatarie "exploziva" (1)

Introducere Va întrebati probabil de ce ma ocup de bucataria acestei insule aparent insignifianta, cand [...]

2 Comentarii

Mauritius – bucatarie fara frontiere (3)

În acest ultim episod al articolului dedicat culturii culinare din Mauritius, voi descrie succint principalele [...]

6 Comentarii

Mauritius – bucatarie fara frontiere (2)

În episodul de astazi, cateva cuvinte despre influentele culturale suferite de Mauritius si despre ingredientele [...]

6 Comentarii

Mauritius – bucatarie fara frontiere (1)

Ma veti întreba, probabil: „De ce Mauritius? Ce-ti veni cu insulita asta?” Ei bine, din [...]

6 Comentarii

Bucataria bogata a unei tari sarace – Etiopia (5)

În acest ultim episod va povestesc pe scurt despre restaurantele etiopiene, atat cele din tara [...]

11 Comentarii

Bucataria bogata a unei tari sarace – Etiopia (4)

Cel de-al patrulea episod al serialului despre bucataria etiopiana va va prezenta pe scurt cele [...]

12 Comentarii

Bucataria bogata a unei tari sarace – Etiopia (3)

Articolul despre bucataria etiopiana continua astazi cu cel de-al treilea episod, dedicat în parte prezentarii [...]

2 Comentarii

Bucataria bogata a unei tari sarace – Etiopia (2)

Astazi doar cateva alte cuvinte despre istoria Etiopiei, dupa care voi trece la evidentierea si [...]

12 Comentarii

Bucataria bogata a unei tari sarace – Etiopia (1)

Africa este pentru mine un continent plin înca de mistere, a carui cultura culinara abia [...]

6 Comentarii

Zanzibar – exotism si rafinament culinar (2)

Astazi cea de-a doua si ultima parte a articolului despre Zanzibarul culinar. Voi trece în [...]

11 Comentarii

Zanzibar – exotism si rafinament culinar (1)

Mirodeniile au fost motivul pentru care am început sa gatesc. Mai întai m-a atras istoria [...]

10 Comentarii

Pe scurt despre bucataria chino-americana (2)

Continuam astazi articolul referitor la bucataria chino-americana, trecand în revista cele mai importante preparate asociate [...]

4 Comentarii

Pe scurt despre bucataria chino-americana (1)

Nu cred ca este un secret pentru dvs. faptul ca sunt un mare amator de [...]

10 Comentarii

Bucataria olandeza – paradoxul frugalitatii creative (partea 3)

Iata-ne si la ultimul episod al serialului dedicat bucatariei olandeze. Prezumtiv inexistenta, ea dovedeste ca, [...]

4 Comentarii

Bucataria olandeza – paradoxul frugalitatii creative (partea 2)

Bucataria olandeza – influente Continuam astazi seria articolul despre bucataria olandeza si ne vom ocupa, [...]

8 Comentarii

Bucataria olandeza – paradoxul frugalitatii creative (partea 1)

Haideti sa fim sinceri. Olanda este cunoscuta mai mult pentru saboti, lalele si mori de [...]

27 Comentariu

Mangez-vous français? (5)

Bucatarii regionale Bucataria franceza este adesea perceputa în afara Frantei, din pacate, mai ales ca [...]

23 Comentariu

Pe scurt despre bucataria peranakan

“Peranakan” este un termen care înseamna “descendenti” si este folosit, în mod colocvial, pentru a [...]

16 Comentarii

Mangez-vous français? (4)

Marea gastronomie franceza Secolul al XVIII-lea a fost începutul perioadei de dezvoltare si codificare a [...]

16 Comentarii

Mangez-vous français? (3)

Bazele bucatariei franceze Punctul de cotitura al gastronomiei franceze a fost sosirea din Italia a [...]

22 Comentariu

Mangez-vous français? (2)

Perioada romana Dupa cucerirea Galiei de catre Cezar, bucataria romana a exercitat o influenta din [...]

14 Comentarii

Mangez-vous français? (1)

Încep astazi un serial despre bucataria franceza. Subiectul poate fi caracterizat, fara nicio umbra de [...]

37 Comentariu

Bucataria siciliana – o „fiertura” cu multe arome (2)

Roata istoriei s-a învartit înca o data pentru Sicilia, iar arabii au fost alungati de [...]

20 Comentariu

Bucataria siciliana – o „fiertura” cu multe arome (1)

Nu am fost niciodata în Sicilia, dar este unul dintre locurile la care visez si [...]

27 Comentariu

Bucataria mexicana într-o singura tortilla – partea 2

Bucatarii regionale Mexicul este o tara imensa, cu o mare diversitate de relief, clima si [...]

12 Comentarii

Bucataria mexicana într-o singura tortilla – partea 1

Cred ca bucataria mexicana este una dintre cele 10-15 bucatarii importante ale lumii. Bogatia de [...]

5 Comentarii

Bucataria jamaicana – Exotism și diversitate

Bucataria jamaicana – o privire succinta Putine sunt bucatariile lumii caracterizate de influente atat de [...]

12 Comentarii

Bucataria malaeziana – partea 3

Exista nenumarate feluri malaeziene, multe dintre ele putand fi preparate doar acasa. Cea mai buna [...]

18 Comentarii

Bucataria malaeziana – partea 2

Cele mai multe feluri se mananca cu degetele, iar tacamurile sunt folosite la minim. Toate [...]

Bucataria malaeziana – partea 1

Termenul malaezieni denumeste populatiile ce locuiesc în Peninsula Malaeziana si insulele apropiate, inclusiv coasta de [...]

4 Comentarii

Secretul bucatariei cambodgiene – partea 3

În mod traditional cambodgienii mananca la o masa trei sau patru feluri. Fiecare fel individual [...]

8 Comentarii

Secretul bucatariei cambodgiene – partea 2

Cu toate influentele, bucataria cambodgiana este diferita fata de cea din tarile vecine, Thailanda si [...]

4 Comentarii

Secretul bucatariei cambodgiene – partea 1

Primele semne de civilizatie pot fi urmarite pana în timpul regatului Funan. Fondat de conducatori [...]

2 Comentarii

Bucataria filipineza intre chinezi, spanioli si americani – partea 5

Feluri principale Gospodinele gatesc de obicei cateva feluri în fiecare zi. Un fel extrem de [...]

7 Comentarii

Bucataria filipineza intre chinezi, spanioli si americani – partea 4

Specialitati regionale Insulele filipineze adapostesc numeroase grupuri etnice, ceea ce are ca rezultat o variata [...]

Bucataria filipineza intre chinezi, spanioli si americani – partea 3

O masa tipica Bucataria filipineza se distinge prin combinatii indraznete de gusturi – dulce, acru, [...]

1 Comentariu

Bucataria filipineza intre chinezi, spanioli si americani – partea 2

Alimente de baza La fel ca in majoritatea tarilor asiatice, alimentul de baza in Filipine [...]

Bucataria filipineza intre chinezi, spanioli si americani – partea 1

Introducere Tara aflata la marginea Asiei de sud-est, Filipine a avut parte de influente din [...]