Gastronomie cu Radu Popovici - Sectiunea: Bucataria altora
Creol si/sau cajun (6)
Am ajuns si la ultimul episod al seriei dedicata culturilor culinare creola si cajuna: voi...
4 Comentarii
Creol si/sau cajun (5)
În aceste doua ultim episoade ale articolului dedicat culturilor culinare creola si cajuna, voi trece...
2 Comentarii
Creol si/sau cajun (4)
Desi între cele doua culturi culinare ce formeaza bucataria statului american Louisiana, cea creola si...
8 Comentarii
Creol si/sau cajun (3)
De data aceasta un episod ceva mai scurt, caci structura întregulu articol nu-mi permite o...
1 Comentariu
Creol si/sau cajun (2)
Daca în prima parte a acestui articol am povestit cate ceva despre istoria culturii culinare...
2 Comentarii
Creol si/sau cajun (1)
Poate ca titlul articolului va mira… sau poate ca nu. Aceste doua culturi culinare sunt,...
6 Comentarii
Grenada – o bucatarie "exploziva" (2)
În acest al doilea si ultim episod al articolului dedicat culturii culinare din Grenada, important...
2 Comentarii
Grenada – o bucatarie "exploziva" (1)
Introducere Va întrebati probabil de ce ma ocup de bucataria acestei insule aparent insignifianta, cand...
2 Comentarii
Mauritius – bucatarie fara frontiere (3)
În acest ultim episod al articolului dedicat culturii culinare din Mauritius, voi descrie succint principalele...
6 Comentarii
Mauritius – bucatarie fara frontiere (2)
În episodul de astazi, cateva cuvinte despre influentele culturale suferite de Mauritius si despre ingredientele...
6 Comentarii
Mauritius – bucatarie fara frontiere (1)
Ma veti întreba, probabil: „De ce Mauritius? Ce-ti veni cu insulita asta?” Ei bine, din...
6 Comentarii
Bucataria bogata a unei tari sarace – Etiopia (5)
În acest ultim episod va povestesc pe scurt despre restaurantele etiopiene, atat cele din tara...
11 Comentarii
Bucataria bogata a unei tari sarace – Etiopia (4)
Cel de-al patrulea episod al serialului despre bucataria etiopiana va va prezenta pe scurt cele...
12 Comentarii
Bucataria bogata a unei tari sarace – Etiopia (3)
Articolul despre bucataria etiopiana continua astazi cu cel de-al treilea episod, dedicat în parte prezentarii...
2 Comentarii
Bucataria bogata a unei tari sarace – Etiopia (2)
Astazi doar cateva alte cuvinte despre istoria Etiopiei, dupa care voi trece la evidentierea si...
12 Comentarii
Bucataria bogata a unei tari sarace – Etiopia (1)
Africa este pentru mine un continent plin înca de mistere, a carui cultura culinara abia...
6 Comentarii
Zanzibar – exotism si rafinament culinar (2)
Astazi cea de-a doua si ultima parte a articolului despre Zanzibarul culinar. Voi trece în...
11 Comentarii
Zanzibar – exotism si rafinament culinar (1)
Mirodeniile au fost motivul pentru care am început sa gatesc. Mai întai m-a atras istoria...
10 Comentarii
Pe scurt despre bucataria chino-americana (2)
Continuam astazi articolul referitor la bucataria chino-americana, trecand în revista cele mai importante preparate asociate...
4 Comentarii
Pe scurt despre bucataria chino-americana (1)
Nu cred ca este un secret pentru dvs. faptul ca sunt un mare amator de...
10 Comentarii
Bucataria olandeza – paradoxul frugalitatii creative (partea 3)
Iata-ne si la ultimul episod al serialului dedicat bucatariei olandeze. Prezumtiv inexistenta, ea dovedeste ca,...
4 Comentarii
Bucataria olandeza – paradoxul frugalitatii creative (partea 2)
Bucataria olandeza – influente Continuam astazi seria articolul despre bucataria olandeza si ne vom ocupa,...
8 Comentarii
Bucataria olandeza – paradoxul frugalitatii creative (partea 1)
Haideti sa fim sinceri. Olanda este cunoscuta mai mult pentru saboti, lalele si mori de...
27 Comentariu
Mangez-vous français? (5)
Bucatarii regionale Bucataria franceza este adesea perceputa în afara Frantei, din pacate, mai ales ca...
23 Comentariu
Pe scurt despre bucataria peranakan
“Peranakan” este un termen care înseamna “descendenti” si este folosit, în mod colocvial, pentru a...
16 Comentarii
Mangez-vous français? (4)
Marea gastronomie franceza Secolul al XVIII-lea a fost începutul perioadei de dezvoltare si codificare a...
16 Comentarii
Mangez-vous français? (3)
Bazele bucatariei franceze Punctul de cotitura al gastronomiei franceze a fost sosirea din Italia a...
22 Comentariu
Mangez-vous français? (2)
Perioada romana Dupa cucerirea Galiei de catre Cezar, bucataria romana a exercitat o influenta din...
14 Comentarii
Mangez-vous français? (1)
Încep astazi un serial despre bucataria franceza. Subiectul poate fi caracterizat, fara nicio umbra de...
37 Comentariu
Bucataria siciliana – o „fiertura” cu multe arome (2)
Roata istoriei s-a învartit înca o data pentru Sicilia, iar arabii au fost alungati de...
20 Comentariu
Bucataria siciliana – o „fiertura” cu multe arome (1)
Nu am fost niciodata în Sicilia, dar este unul dintre locurile la care visez si...
27 Comentariu
Bucataria mexicana într-o singura tortilla – partea 2
Bucatarii regionale Mexicul este o tara imensa, cu o mare diversitate de relief, clima si...
12 Comentarii
Bucataria mexicana într-o singura tortilla – partea 1
Cred ca bucataria mexicana este una dintre cele 10-15 bucatarii importante ale lumii. Bogatia de...
5 Comentarii
Bucataria jamaicana – Exotism și diversitate
Bucataria jamaicana – o privire succinta Putine sunt bucatariile lumii caracterizate de influente atat de...
12 Comentarii
Bucataria malaeziana – partea 3
Exista nenumarate feluri malaeziene, multe dintre ele putand fi preparate doar acasa. Cea mai buna...
18 Comentarii
Bucataria malaeziana – partea 2
Cele mai multe feluri se mananca cu degetele, iar tacamurile sunt folosite la minim. Toate...
Bucataria malaeziana – partea 1
Termenul malaezieni denumeste populatiile ce locuiesc în Peninsula Malaeziana si insulele apropiate, inclusiv coasta de...
4 Comentarii
Secretul bucatariei cambodgiene – partea 3
În mod traditional cambodgienii mananca la o masa trei sau patru feluri. Fiecare fel individual...
8 Comentarii
Secretul bucatariei cambodgiene – partea 2
Cu toate influentele, bucataria cambodgiana este diferita fata de cea din tarile vecine, Thailanda si...
4 Comentarii
Secretul bucatariei cambodgiene – partea 1
Primele semne de civilizatie pot fi urmarite pana în timpul regatului Funan. Fondat de conducatori...
2 Comentarii
Bucataria filipineza intre chinezi, spanioli si americani – partea 5
Feluri principale Gospodinele gatesc de obicei cateva feluri în fiecare zi. Un fel extrem de...
7 Comentarii
Bucataria filipineza intre chinezi, spanioli si americani – partea 4
Specialitati regionale Insulele filipineze adapostesc numeroase grupuri etnice, ceea ce are ca rezultat o variata...
Bucataria filipineza intre chinezi, spanioli si americani – partea 3
O masa tipica Bucataria filipineza se distinge prin combinatii indraznete de gusturi – dulce, acru,...
1 Comentariu
Bucataria filipineza intre chinezi, spanioli si americani – partea 2
Alimente de baza La fel ca in majoritatea tarilor asiatice, alimentul de baza in Filipine...
Bucataria filipineza intre chinezi, spanioli si americani – partea 1
Introducere Tara aflata la marginea Asiei de sud-est, Filipine a avut parte de influente din...
Bucataria coreeana – partea 5
Punerea mesei În timp ce unele subtilitati ale acestui ceremonial s-au pierdut, lucrurile de baza...
11 Comentarii
Bucataria coreeana – partea 4
Bauturile La masa, coreenii beau cel mai des apa, sau „boricha”, un fel de ceai...
8 Comentarii
Bucataria coreeana – partea 3
O varietate de gusturi si arome O masa coreeana tipica este mai curand o selectie...
8 Comentarii
Bucataria coreeana – partea 2
Unul dintre evenimentele care au revolutionat bucataria coreeana a fost introducerea ardeiului iute, în secolul...
2 Comentarii
Bucataria coreeana – partea 1
Scurt istoric Coreea se afla situata la o rascruce a culturillor, absorbind influentele tarilor învecinate,...
5 Comentarii
Bucataria japoneza între traditie si inovatie – partea 2
Desi extrem de saraca în ingrediente (ce deosebire imensa fata de zecile de mii de...
7 Comentarii
Bucataria japoneza între traditie si inovatie – partea 1
Ne gandim, de obicei, la Japonia ca la o singura insula; sunt, de fapt, patru...
4 Comentarii
Bucataria indoneziana (2)
Ingrediente Multe dintre bucatariile Asiei de Sud-Est, inclusiv Indonezia, se bazeaza pe vechea filozofie chineza....
6 Comentarii
Bucataria indoneziana (1)
Scurt istoric Indonezia este formata din mai mult de 13.500 de insule, dintre care nu...
Bucataria thailandeza: arome, gusturi si texturi exceptionale (2)
Bucataria thailandeza astazi Dupa cum spun însisi thailandezii, mancarea lor poate fi împartita în patru...
2 Comentarii
Bucataria thailandeza: arome, gusturi si texturi exceptionale (1)
Acum cativa ani, bucataria thailandeza era relativ necunoscuta. În ultimii zece ani însa, restaurantele thailandeze...
2 Comentarii
Bucataria marocana
Situat pe coasta de nord-vest a Africii, Marocul este una dintre cele trei tari care...
10 Comentarii
Bucataria tunisiana
Tunisia de astazi (al Jumhuriyah at-Tunisiyah) are o populatie de circa 10 milioane de locuitori,...
2 Comentarii
Bucataria libaneza
Bucataria Orientului Mijlociu este cunoscuta in lumea intreaga si apreciata pentru bogatia si rafinamentul ei....
8 Comentarii
Bucataria indiana – o simfonie de arome si culori
Pe langa o fascinanta diversitate, egalata poate doar de bucataria chinezeasca, bucataria indiana are o...
8 Comentarii
Bucataria chineza – traditie si varietate
Este de notorietate faptul ca marea majoritate a chinezilor nu numai ca adora sa manance,...
2 Comentarii
Bucataria greaca – mitologie si realitate
Se spune ca gastronomia este parte importanta a culturii unui popor. Bucataria greaca este mai...
10 Comentarii
Austria, o federatie a aromelor
Bucataria austriaca este reflectarea în plan culinar a acelui „imperiu al popoarelor„, cum era denumit...
- 1
- 2