blog de Gastronomie
Punerea mesei În timp ce unele subtilităţi ale acestui ceremonial s-au pierdut, lucrurile de bază [...]
11 Comentarii
Băuturile La masă, coreenii beau cel mai des apă, sau „boricha”, un fel de ceai [...]
8 Comentarii
O varietate de gusturi şi arome O masă coreeană tipică este mai curând o selecţie [...]
Unul dintre evenimentele care au revoluţionat bucătăria coreeană a fost introducerea ardeiului iute, în secolul [...]
2 Comentarii
Scurt istoric Coreea se află situată la o răscruce a culturillor, absorbind influenţele ţărilor învecinate, [...]
5 Comentarii
Deşi extrem de săracă în ingrediente (ce deosebire imensă faţă de zecile de mii de [...]
7 Comentarii
Ne gândim, de obicei, la Japonia ca la o singură insulă; sunt, de fapt, patru [...]
4 Comentarii
Ingrediente Multe dintre bucătăriile Asiei de Sud-Est, inclusiv Indonezia, se bazează pe vechea filozofie chineză. [...]
6 Comentarii
Scurt istoric Indonezia este formată din mai mult de 13.500 de insule, dintre care nu [...]
Bucătăria thailandeză astăzi După cum spun înşişi thailandezii, mâncarea lor poate fi împărţită în patru [...]
Acum câţiva ani, bucătăria thailandeză era relativ necunoscută. În ultimii zece ani însă, restaurantele thailandeze [...]
Situat pe coasta de nord-vest a Africii, Marocul este una dintre cele trei tari care [...]
10 Comentarii
Tunisia de astazi (al Jumhuriyah at-Tunisiyah) are o populatie de circa 10 milioane de locuitori, [...]
Bucataria Orientului Mijlociu este cunoscuta in lumea intreaga si apreciata pentru bogatia si rafinamentul ei. [...]
Pe lângă o fascinantă diversitate, egalată poate doar de bucătăria chinezească, bucătăria indiană are o [...]
Este de notorietate faptul că marea majoritate a chinezilor nu numai că adoră să mănânce, [...]
Se spune că gastronomia este parte importantă a culturii unui popor. Bucătăria greacă este mai [...]
Bucătăria austriacă este reflectarea în plan culinar a acelui „imperiu al popoarelor„, cum era denumit [...]
Cu o generaţie în urmă, bucătăria irlandeză era percepută ca însemnând doar ceva mai mult [...]