Gastronomie cu Radu Popovici - Sectiunea: Culinaria

Retete culinare

Salata de morcovi, cu patrunjel si seminte

Va propun o salata a carei idee mi-a venit datorita excelentului untdelemn fabricat de Marius [...]

8 Comentarii

Kedgeree cu stafide

Kedgeree (sau kitcherie, kitchari ori kitchiri) este o mancare traditionala anglo-indiana, constand din orez, peste [...]

15 Comentarii

Pastrav cu usturoi si ceapa verde

Aceasta reteta are si varianta video Reteta descrie una dintre cele mai bune metode de [...]

Piept de pui bardat

Profit de ocazie ca sa va “insinuez” un termen culinar mai putin folosit in meniurile [...]

Oua umplute cu peste afumat si masline

Craciunul se apropie, asa ca lumea incepe sa caute pe Internet retete de sarmale, salata [...]

8 Comentarii

Merele imparatului

Acest desert este absolut delicios, rapid, foarte parfumat si usor, cu adevarat demn de un [...]

17 Comentarii

Curry de pipote si inimi de pui

Nu voi pretinde ca acest preparat arata nemaipomenit. Seamana cumva cu o tocanita de-a noastra, [...]

12 Comentarii

Salata chinezeasca de legume

Aceasta reteta are si varianta video. Reteta este, pe cat de simpla si rapida, pe [...]

12 Comentarii

Orez cu sofran si cardamom

Va propun o reteta indiana, simpla si rafinata in acelasi timp. Este un preparat usor, [...]

11 Comentarii

Aripioare de pui cu sos Hoi Sin

Este un preparat foarte popular în restaurantele cantoneze. Sosul Hoi Sin se potriveste perfect cu [...]

7 Comentarii

Gulab jamun

Gulab jamun – reteta din bucataria indiana Gulab jamun este un desert deosebit, in care [...]

17 Comentarii

Banane prajite

Bananele sunt un ingredient culinar popular in bucataria chineza, iar deserturile preparate cu ele sunt [...]

17 Comentarii

Yau gai – Pui cu sos de soia

Este una dintre retetele foarte populare in sudul Chinei, bucurandu-se de o reputatie foarte buna, [...]

13 Comentarii

Dorada cu sos de lamaie

Imi place mult dorada si de aceea cumpar ori de cate ori mi se iveste [...]

17 Comentarii

Pui cu sos de rodie

Bucataria Orientului Apropiat nu este una de care m-am apropiat foarte des, desi merita din [...]

12 Comentarii

Pe scurt despre chana masala

Ori de cate ori este posibil prefer sa-mi prepar singur amestecurile de condimente. Pe langa [...]

18 Comentarii

Aripioare de pui cantoneze cu sos de stridii

Canton (Guangdong) este o provincie situata in sudul Chinei, vestita pentru bucataria sa rafinata si [...]

11 Comentarii

Spread aromatizat cu busuioc

“Spread” este un termen intalnit de mine in literatura culinara americana, care denumeste sosurile groase [...]

13 Comentarii

Orez prajit cu ou si creveti

Asiaticii sunt oameni cumpaniti si economi. Daca le ramane ceva orez de la o masa [...]

5 Comentarii

Daal shorba

Supele de leguminoase (linte, naut, mazare, fasole) sunt extrem de populare in India, unde majoritatea [...]

12 Comentarii

Rulouri de pui cu banane

Bananele sunt un ingredient care nu apare des in bucataria chinezeasca. Acest fruct are un [...]

11 Comentarii

Spaghetti aglio, olio e peperoncino

Spaghetti aglio, olio e peperoncino – o reteta de paste simpla si rapida (max. 15 [...]

15 Comentarii

Ha do si – Toasturi cu creveti

Iata o reteta simpla si rapida, provenind din nordul Chinei, unde graul si painea din [...]

3 Comentarii

Degetele de pui

Revin cu o alta reteta vietnameza, nu doar bucataria acestei tari interesante are multe de [...]

9 Comentarii

Pui cu usturoi si arahide

Va propun o reteta care, desi listeaza un sir lung de ingrediente, este foarte simpla [...]

15 Comentarii

Bulete de orez picante

Am publicat multe retete asiatice din care v-ati putut da seama de importanta orezului in [...]

11 Comentarii

Joloff cu pui

Am cumparat mai demult un pachetel cu creveti uscati, de la Dragonul Rosu. Una dintre [...]

9 Comentarii

Curry verde de creveti

Mi-era dor de o reteta asiatica – in ultimul timp am vorbit mai mult despre [...]

8 Comentarii

Muschiulet de porc cu sos aromat si tartine de orez

De obicei nu propun pe blog retete complicate, cu “manopera” multa sau consumatoare de timp. [...]

6 Comentarii

Pastrav cu pasta 7AR si pepene galben

Reteta este simpla, iar odata ce pasta de condimente a fost preparata, “manopera” depusa devine [...]

9 Comentarii

Spaghete cu ton si mozarella

Este o reteta traditionala, provenita din insula Capri. Ca multe alte preparate mediteraneene, salata aceasta [...]

11 Comentarii

Somon marinat cu pudra 7AR

Iertati-ma pentru acest 7AR din titlu, dar cum amestecul meu de condimente are un nume [...]

4 Comentarii

Salata de paste cu peste afumat

Iata o reteta foarte simpla si rapida, mai ales daca se intampla sa aveti prin [...]

6 Comentarii

Rechin cu salata de orez

Carnea de rechin este densa si foarte gustoasa. Salata de orez face ca preparatul sa [...]

7 Comentarii

Cuscus farfoucha

In Tunisia si Maroc cuscus-ul este un aliment extrem de popular. Multe familii au propriile [...]

3 Comentarii

Crema de branza aromata cu trufe

Servita pe biscuiti crocanti, sau pe toasturi ori crutoane, aceasta crema este o gustare deosebit [...]

16 Comentarii

Omleta cu somon afumat

Stim cu totii ca omleta este o chestie simpla atunci cand este facuta cum trebuie. [...]

9 Comentarii

Ciuperci Alcor

Cum in ultimul timp fac experimente cu amestecuri de condimente, amestecuri pe care eu le [...]

15 Comentarii

Somon cu coriandru

Este o reteta mai interesanta si oarecum neobisnuita chiar si pentru bucataria chinezeasca, caci spre [...]

10 Comentarii

Chiftelute de pui cu susan

Imi place mult susanul, de aceea nu am rezistat tentatiei de a prepara aceste chiftelute, [...]

19 Comentarii

Panch phoron – cinci arome indiene

Va propun astazi sa discutam despre un alt amestec de condimente destul de bine cunoscut [...]

11 Comentarii

Pastrav cu praf de “7 arome romanesti”

Am inceput experimentele cu amestecurile de condimente, pe amandoua numindu-le, cam cu economie de imaginatie, [...]

Kroeung – pasta de curry cambodgiana

Banuiesc ca unii dintre dvs. o sa va mirati ca aduc în discutie bucataria cambodgiana, [...]

13 Comentarii

Porc Vindaloo

Ieri va propusesem o varianta de pasta de condimente Vindaloo, astazi revin asupra subiectului si [...]

10 Comentarii

Pasta vindaloo – o mica bijuterie culinara

Ştiti deja ca sunt fascinat de combinatiile de condimente folosite în bucatariile din întreaga lume, [...]

14 Comentarii