Gastronomie cu Radu Popovici - Sectiunea: Culinaria

Retete culinare

Piept de pui cu sos de citrice si miere

Gustul acrisor al citricelor se potriveste bine cu carnea de pasare, caci aceasta are un [...]

10 Comentarii

Salata de orez cu somon afumat si masline

Am publicat anterior cateva retete in care orezul ramas din ziua anterioara, ca si diverse [...]

9 Comentarii

Salata de pui cu tarhon

Imi place foarte susanul, in toate formele sale (seminte, ulei brun, pasta). Ce se poate [...]

3 Comentarii

Pui cu usturoi si ghimbir

Dupa ce veti citi lista de ingrediente, pun pariu ca ma veti critica. Veti spune [...]

13 Comentarii

Porc fript cu miere si lapte de cocos

Am mancat acest preparat in Cambodgia, acum un an si jumatate, si stiu ca m-a [...]

4 Comentarii

Creveti cu sos de fasole neagra

Una dintre regulile culinare spune ca pestele si fructele de mare, ingrediente cu gust delicat [...]

13 Comentarii

Salata de andive cu stafide si nuci

Oameni buni, mi-e tare dor de o “gateala”, dar mai am vreo saptamana de asteptat. [...]

6 Comentarii

Orez cu legume si omleta

Dupa trei zile in care mai mult am discutat, mi-am zis ca ar fi timp [...]

14 Comentarii

Pachetele de somon afumat cu orez

Cum v-am spus deja, sunt in renovari. Asta inseamna nu doar ca a trebuit sa [...]

14 Comentarii

Orez cu pui, ciuperci si tarhon

Iata o noua reteta cu orez, alimentul meu preferat; cred ca as manca orez de [...]

11 Comentarii

Pe scurt despre tandoori masala

Ţin minte si acum momentul cand am gustat prima data mancare indiana. Eram în Hong [...]

12 Comentarii

Andive cu salata crocant-cremoasa

Trebuie sa marturisesc ca m-am chinuit ceva sa gatesc titlul acestei retete. Imi trebuia o [...]

11 Comentarii

Pe scurt despre balti masala

Am tot publicat în blog si retete, dar si articole despre diverse ingrediente specifice bucatariei [...]

12 Comentarii

Orez cu bacon si chimen

Imi plac experimentele si adaptarile, atata timp cat duc la retete gustoase si interesante. Reteta [...]

11 Comentarii

Baharat – de la libanezi la tunisieni

Deunazi, o colega de serviciu m-a întrebat daca bucataria libaneza este iute. Ştim cu totii, [...]

15 Comentarii

Omleta cu orez

Va prezint o mica inovatie, preparata chiar in ultima zi cand am putut gati, caci, [...]

12 Comentarii

Curry vietnamez de pui cu cartofi

Va spuneam in reteta postata anterior ca bucataria sud-est asiatica imi este cel mai aproape [...]

15 Comentarii

Sambal kecap – un prieten al papilelor gustative

În acest articol voi reveni putin asupra bucatariei indoneziene si va voi prezenta pe scurt [...]

8 Comentarii

Pui cu usturoi si miere

Pui cu usturoi si miere – reteta vietnameza Dupa atatea retete gatite de Pasti, gatite [...]

15 Comentarii

Creveti provensali

Va era dor de creveti? Mie da, mai ales dupa atata pui si porc, substitutele [...]

11 Comentarii

Quatre épices – patru arome într-una singura

Spuneam la un moment dat ca mix-urile de condimente sunt semnul unei bucatarii complexe si [...]

16 Comentarii

Pui la cuptor cu cimbru si cartofi

Am ajuns si la ultima reteta preparata de Pasti. Un pui la cuptor, cu cartofi, [...]

15 Comentarii

Muschiulet de porc cu sos de ciuperci

Dupa “baia” cu apa de trandafiri de ieri, m-am gandit ca n-ar strica sa vin [...]

11 Comentarii

Pe scurt despre apa de trandafiri

Am luat acum cateva luni o sticla de apa de trandafiri. Bineinteles, asa cum am [...]

Sorbet de kiwi cu ghimbir

Continui cu prezentarea meniului meu de Pasti. Am vazut ca sorbetul a starnit unele curiozitati, [...]

11 Comentarii

Supa crema cu leurda

Imi place teribil leurda, desi am descoperit-o foarte tarziu, abia acum vrei 5-6 ani. Pentru [...]

Salata de mere cu somon afumat

Aceasta salata este o mica inventie speciala pentru ziua de Pasti. Ma cam saturasem de [...]

Marinada pentru carnea de miel

Cum foarte multa lume gateste miel astazi si maine, va recomand o marinada interesanta si [...]

19 Comentarii

Orez cu scortisoara si fructe uscate

Este o budinca de orez mai neobisnuita fata de ceea ce se prepara in mod [...]

8 Comentarii

Porc cu ardei iuti si alune

Sosurile de stridii si de soia, influente culinare chinezesti, dau aroma specifica acestui stir-fry. Iuteala [...]

6 Comentarii

Pe scurt despre sosul brun

Sosul brun original, cel spaniol, a fost sosul fundamental al bucatariei franceze o lunga perioada. [...]

6 Comentarii

Somon cu salsa de oua

Aceasta reteta este deosebita prin combinatia de peste cu un salsa preparat cu oua, mai [...]

6 Comentarii

Salata de pui cu susan si legume

Dupa atatea posturi cu Lisabona, mi-am zis ca este timpul sa facem o pauza de [...]

4 Comentarii

Pe scurt despre sosul de rosii

Sosul de rosii este socotit a fi unul dintre cele cinci sosuri mama ale gastronomiei [...]

11 Comentarii

Pui cu taitei si pasta de susan

Pentru o mare parte a chinezilor preparatele reci sunt nesuferite, dar in climatul cald al [...]

5 Comentarii

Salata de creveti cu alune caju

Am avut chef de ceva usor si rapid ai am ajuns astfel la aceasta reteta [...]

6 Comentarii

Berebere – arome etiopiene

Amestecurile de condimente sunt proprii bucatariilor rafinate, care s-au perfectionat prin mii de experimente si [...]

10 Comentarii

Orez cu lapte de cocos si creveti

Iata o reteta foarte aromata, cu gust “rotund” si bogat, condimentata in mod echilibrat. Orezul [...]

11 Comentarii

Pui cu orez dulce-acrisor

Retete similare se prepara in intreg Orientul Mijlociu. Preparatul este extrem de aromat si gustos, [...]

13 Comentarii

Baghar – o modalitate ingenioasa de asezonare

Bucataria indiana este extrem de ingenioasa in folosirea aromelor. Am descris-o intr-un articol anterior ca [...]

Pui Vindaloo

Carnea preparata in stil Vindaloo (preparat derivat din “carne vinha d’alhos”, reteta adusa in India [...]

17 Comentarii

Budinca de orez cu mere

Mi-am permis sa prepar aceasta budinca arhicunoscuta venind cu un mic adaus de arome. A [...]

Pe scurt despre sosul Velouté

Sosul Velouté este, ca si Béchamel, preparat din rantas, dar cu adaus de fond alb [...]

Clatite cu ceapa verde

Clatite – reteta chinezeasca Clatitele sunt preparate foarte populare in China, iar cele cu ceapa [...]

19 Comentarii

Salata de andive cu seminte

Va propun astazi o reteta care se prepara in mai putin de 10 minute, excelenta [...]

11 Comentarii