Gastronomie cu Radu Popovici - Sectiunea: Culinaria
Retete culinare
Salata de vita cu susan
Mi-am zis sa facem un week-end japonez, asa ca va prezint si astazi o reteta [...]
Creveti cu sos de wasabi
Este o reteta oarecum atipica pentru bucataria japoneza, caci foloseste tehnica stir-fry (prajire rapida, la [...]
Spaghete cu ansoa si ardei
Este o reteta traditionala siciliana, rustica si satioasa. Gustul este robust si plin de caracter, [...]
12 Comentarii
Sos Bechamel – un rege in bucatarie
Sos Bechamel – sosul alb rege in bucatarie Sos Bechamel este sosul socotit regele sosurilor [...]
17 Comentarii
feb.
Advieh – arome iraniene
N-am mai povestit demult despre un amestec de condimente. Dupa curry, garam masala, herbes de [...]
Curry thailandez de peste
Daca in articolul anterior, referitor la marinare, i-am laudat pe asiatici ca folosesc des procedeul [...]
18 Comentarii
Salata de andive cu nuci si curmale uscate
Este o reteta destul de surprinzatoare, care asociaza gustul usor amarui al andivelor cu dulceata [...]
12 Comentarii
Korma de pui cu fistic
Este o reteta originara din Mumbai (fostul Bombay). Korma (sau qorma, kurma) este un curry [...]
Pe scurt despre sosul bearnez
Tot din sosul olandez deriva si sosul béarnez, un sos extrem de important si care [...]
9 Comentarii
feb.
Ciupercute cu usturoi si cimbru
Vreau sa va propun o reteta simpla, rapida, cu ingrediente foarte usor de gasit pe [...]
Sos Olandez – Pe scurt despre sosul olandez
Sos Olandez – ce este, cum se prepara Sosul olandez (Hollandaise sauce), contrar numelui, este [...]
16 Comentarii
feb.
Patia – Curry de creveti
Este o reteta adusa in India de persani, acum peste 1000 de ani, foarte populara [...]
8 Comentarii
Frigarui de pui si creveti
Frigaruile sunt foarte aromate si gustoase. Arata destul de bine ca sa poate fi servite [...]
8 Comentarii
Salata cu branza mozzarella si nuci
Oameni buni, supermarketurile astea au si partea lor buna. Gasesti in ele ingrediente care nu [...]
17 Comentarii
Amok trei – Curry de peste cambodgian
Amok-ul, desi are un nume cu sonoritate neapetisanta (in DEX, cuvantul “amoc” este definit ca [...]
Oua umplute cu pesto
Iata o varianta interesanta de oua umplute, plina de aromele Mediteranei. In locul iaurtului de [...]
8 Comentarii
Tom Yum Goong – Supa de creveti iute-acrisoara
Tom yum, sau tom yam, este numele a doua sume similare, preparate in Thailanda si, [...]
Orez cu naut
Nautul, numit de indieni “channa dal”, este un ingredient ce contine multe proteine si fibre. [...]
feb.
Oua umplute cu castraveciori murati, verdeturi si branza
Va era dor cumva de niste oua umplute? Va propun o noua varianta, cu ingrediente [...]
7 Comentarii
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars – reteta preferata a copilariei mele Crema de zahar ars este [...]
ian.
Sufleu de cascaval cu sunca si curry
Este o reteta simpla, iar preparatul este pufos, usor, foarte gustos si interesant aromat de [...]
Pho Bo – Supa de vita cu taitei
Pho Bo este preparatul national al vietnamezilor si, fara indoiala, cel mai cunoscut in afara [...]
18 Comentarii
Pe scurt despre vinegreta (1)
Literatura de specialitate considera vinegreta a fi unul dintre sosurile importante ale gastronomiei occidentale (alaturi [...]
9 Comentarii
Terina de peste
Iata o alta retea gatita de mine impreuna cu Costel Clipescu, bucatarul de la restaurantul [...]
13 Comentarii
Muttar Pulao – Pilaf cu legume si condimente
Este o varianta de pilaf vegetarian, preparata si condimentata in stil indian. Preparatul este foarte [...]
Maioneza – scurt istoric, preparare si sosuri derivate
Wikipedia sustine ca reteta maionezei a fost adusa în Franta din orasul Mahon, din insula [...]
11 Comentarii
ian.
Oua umplute cu somon afumat
Este o varianta de oua umplute cu gust deosebit, in acelasi timp fin si robust. [...]
19 Comentarii
Salata de andive cu nuci si branza Gorgonzola
Este o reteta extrem de simpla, dar foarte gustoasa. Combinatia de gusturi si arome dintre [...]
Clatite Peperoni
Clatite cu carne de pui si mozzarela – Clatitele Peperoni Nu stiu daca v-am mai [...]
ian.
Paste picante cu bacon
Este o salata foarte usor de preparat, rapida si bine echilibrata ca nutrienti, arome, gusturi [...]
Oua umplute cu branza Gorgonzola si verdeturi
Ouale umplute sunt o delicatesa apreciata de toti romanii. Se servesc atat la ocazii speciale, [...]
Rendang Daging – Curry de vita
Este unul dintre cele mai populare feluri de mancare indoneziene, carnea de vita fiind gatita [...]
Pui Tikka cu sos verde
Dupa atatea discutii cate au fost in ultimele zile, haideti sa ne relaxam cu o [...]
13 Comentarii
Sarmale in foi de varza acra
Sarmale in foi de varza – varianta romaneasca a retetei turcesti Desi provin initial din [...]
ian.
Salata de andive cu somon afumat
Salata este delicioasa, plina de culoare, decorativa si se prepara foarte rapid. Gustul usor amarui [...]
19 Comentarii
Frigarui de pui cu orez si sos de coriandru si menta
Iata si reteta care foloseste sosul postat ieri. Frigaruile sunt deosebit de aromate, iar cei [...]
8 Comentarii
ian.
Sos de iaurt cu coriandru si menta
Mi-era dor de bucataria asiatica, asa ca m-am gandit sa va ofer ceva inedit. Mai [...]
7 Comentarii
Salata Olivier
Exista multe versiuni ele retetei inventate de francezul Lucien Olivier, in jurul anului 1860, pe [...]
7 Comentarii
Salata de boeuf
Cum se prepara Salata de Boeuf? Aceasta salata este derivata din salata Olivier, creata in [...]
Tort cappuccino
Unii prieteni mi s-au plans ca nu gasesc deserturi in blogul meu. Imi ziceau ca [...]
13 Comentarii
Salata de paste cu ardei murati
Aceasta salata se poate servi alaturi de carne fripta pe gratar (pui sau peste), dar [...]
Risotto cu mazare si fasole
Risotto-ul este una dintre mancarurile emblematice ale bucatariei italienesti. Este o reteta simpla si gustoasa, [...]
4 Comentarii
Spaghete cu calmari si mazare
In curand ne vom apuca cu totii de “porcarii” asa ca mi-am zis sa va [...]
8 Comentarii
Pilau de pui cu legume
Aceasta reteta este un exemplu al influentei exercitate de bucataria persana asupra celei indiene. Pilau [...]
12 Comentarii
Salata cu paste, fasole si ciuperci
Aceasta salata este pentru cei care tin post zilele acestea si isi doresc, totusi, sa [...]
9 Comentarii