blog de Gastronomie
Am achizitionat acum ceva vreme o mica trufa alba de Piemont (Tuber magnatum), aflata la [...]
2 Comentarii
Nu am mai gatit de mult pentru blog. Cred ca au trecut doua saptamani, ceea [...]
10 Comentarii
In indoneziana “bumbu” inseamna “asezonat” si “asezonator”, “dasar” inseamna “de baza”, iar “jingga” inseamna “portocaliu”. [...]
3 Comentarii
În ultimele luni am povestit pe blog despre pastele de curry thailandeze si despre pastele [...]
Reteta aceasta este un experiment care, din fericire, a functionat foarte bine. El a aparut [...]
4 Comentarii
In indoneziana “bumbu” inseamna “asezonat” si “asezonator”, “dasar” inseamna “de baza”, iar “merah” inseamna “rosu”. [...]
Carnati de porc (facuti in casa) – Reteta cu cascaval afumat Carnatii de porc sunt [...]
Aceasta reteta este extraordinar de simpla. Este gata in 25 de minute si singurul efort [...]
1 Comentariu
In indoneziana “bumbu” inseamna “asezonat” si “asezonator”, “dasar” inseamna “de baza”, iar “kuning” inseamna “galben”. [...]
In aceasta reteta de inspiratie thailandeza, somonul este gatit prin posare intr-un lichid aromat (un [...]
In indoneziana “bumbu” inseamna “asezonat” si “asezonator”, “dasar” inseamna “de baza”, iar “putih” inseamna “alb”. [...]
Aceasta reteta este o adaptare dupa retetele de chana masala (sau chole masala) indiene si [...]
6 Comentarii
Pui cu andive si wortelstoemp (piure de cartofi cu morcov) – Retete culinare belgiene Andivele, [...]
Dakgangjeong este un termen coreean ce denumeste bucati de pui prajite in baie de ulei [...]
Aceasta reteta este inspirata de preparatul indian numit “pakora”, “pakoda” sau “bhajia”, care consta din [...]
Acest tip de supa, preparata din creveti proaspeti, este o specialitate belgiana. Desi este populara [...]
V-am prezentat de curand reteta de bumbu kacang, un fabulos sos de arahide, delicios si [...]
8 Comentarii
Bumbu kacang este un superb sos de arahide, picant, aromat si condimentat, conceput in special [...]
Sufleurile sunt preparate pretentioase si fine. Sunt, de asemenea, delicioase. Exista o mare varietate de [...]
Am ales aceasta reteta fiindca mi s-a parut interesanta. Nu am mai gatit asa ceva [...]
17 Comentarii
Stiti deja, sau daca nu stiti ma repet: sunt fascinat de sosurile si pastele pe [...]
9 Comentarii
Acest tip de curry este gatit in Indonezia, in mod traditional, cu carne de oaie [...]
14 Comentarii
Numit si “sambal trassi” sau “sambal trassie”, acest condiment este deosebit de important in bucataria [...]
Va propun o varianta, cosmetizata putin dupa propriile mele preferinte, de curry vietnamez. Este unul [...]
Va rog sa nu ma injurati. Va ofer iar o reteta asiatica; iar un sambal. [...]
Sambal este un sos/pasta specific bucatarilor indoneziana si malaeziana, care are ca ingredient principal ardeii [...]
19 Comentarii
Chinezii, sau macar majoritatea lor, iubesc usturoiul. Sa nu va mirati de cantitateade usturoi mare, [...]
Acest preparat este, intr-un fel, ruda thailandeza a mancarurilor europene denumite “alla cacciatore” si “chasseur”. [...]
Curry-urile de jungla sunt preparate rustice, provenite mai ales din nordul Thailandei. Veti gasi maine, [...]
In fosta Birmanie, actualul Myanmar (nu stiu de ce, dar mi se pare ciudat sa [...]
Clatite malaeziene dantelate – Roti jala Roti jala sunt un preparat malaezian traditional, al carui [...]
5 Comentarii
De la bun inceput precizez ca exista multe variante ale acestei retete. Diferentele intre ele [...]
Desi in malaeziana acest preparat are un nume nu tocmai apetisant, este usor de facut, [...]
Sosurile “sambal” sunt, practic, sosurile mama ale bucatariei indoneziene. Ele mai sunt folosite, dar pe [...]
12 Comentarii
Nu mi-am ascuns niciodata preferinta pentru creveti. Imi plac mai mult decat pestele si decat [...]
Combinatiile de sos de stridii cu carne de vita sunt clasice pentru bucataria chinezeasca. Cea [...]
Una dintre surprizele extrem de placute pentru mine, a fost descoperirea, facuta acum vreo 9 [...]
Desi nu as zice ca bucataria chinezeasca exceleaza in domeniul salatelor, reteta de fata, simpla [...]
7 Comentarii
Aminteam, cu ocazia publicarii unei alte variante de pui chow mein, de faptul ca nenumaratele [...]
Chow mein denumeste taiteii prajiti, termenul acesta fiind o corupere britanica a expresiei chāu-mèing, folosita [...]
Somon la cuptor – reteta cu o savoare deosebita Somon cu legume si capere este [...]
Tortul de fata nu este cu adevarat complicat, dar este relativ laborios; din pacate, nimic [...]
Za’atar, sau za’tar, zaatar, zatar, zatr, zahatar, satar etc. este o denumire generica pentru o [...]
Biber salçası – condiment turcesc Iata un condiment interesant, provenit din bucataria turca. O traducere [...]
Sosul de visine este un insotitor de nadejde al pieptului de rata; bucataria franceza ofera [...]