Gastronomie cu Radu Popovici - Sectiunea: Culinaria

Retete culinare

Vita cu ciupercute si fasole

O alta reteta simpla si destul de rapida, excelenta alaturi de sosul de vin rosu [...]

6 Comentarii

Curcan cu taitei si legume

Curcan cu taitei si legume – Reteta cambodgiana Aceasta reteta foloseste sos Tuk Trey, a [...]

2 Comentarii

Sos tuk trey

Bucataria cambodgiana este una extrem de bine aromata, fara sa fie insa prea iute, sau [...]

4 Comentarii

Carbonnade flamande

Aceasta tocana este una dintre emblemele bucatariei flamande. Gustul sau variaza de la o regiune [...]

5 Comentarii

Salata cu orez si stafide

Este o reteta extrem de simpla, care foloseste orezul cu bob lung, gata fiert si [...]

16 Comentarii

Orez cu fructe de mare si dip condimentat

Ca sa inlatur de la inceput orice dubiu legat de numele retetei, “dip” este termenul [...]

2 Comentarii

Salata romaneasca de vinete

Nu avem noi cea mai tare bucatarie. Nu este nici din cale afara de sanatoasa, [...]

25 Comentariu

Vita cu spaghete si sos de branza

Reteta este simpla si rapida, dar pentru o reusita completa trebuie ca instructiunile de preparare [...]

31 Comentariu

Salata cu paste, rosii si branza

Este o salata rapida, usor de preparat, plina de culoare si bine echilibrata nutritional. Cei [...]

6 Comentarii

Salata siciliana cu paste

Este o combinatie plina de culori, foarte aromata si cu un gust delicios. Se prepara [...]

6 Comentarii

Salata cu orez si rosii cherry

Este o reteta extrem de simpla, care foloseste orezul cu bob lung, gata fiert. In [...]

Orez cu pui si carnati chorizo

Este o reteta ce foloseste ingredientele asociate de bucataria spaniola, in mod traditional, cu orezul: [...]

5 Comentarii

Mantou – Gogosi chinezesti gatite în aburi

Acum cateva zile am dat o raita la magazinele chinezesti din Dragonul Rosu 1 si [...]

4 Comentarii

Curry de cartofi

Este servit ca garnitura, sau ca gustare, in acest din urma caz fiind de obicei [...]

2 Comentarii

Creveti crocanti cu sos picant

Iata o reteta foarte simpla si extrem de rapida care se face aproape batand din [...]

16 Comentarii

Salata cu oua de prepelita

Se apropie iarna iar eu ma despart greu de zilele calde de vara. Inainte de [...]

11 Comentarii

Saengsongui – Peste fript cu susan

Reteta se poate prepara cu pesti intregi, fileuri sau cotlete de pangasius, tilapia sau pastrav [...]

2 Comentarii

Somon cu fusilli si pesto

Este o reteta extrem de simpla si sanatoasa. Somonul este o sursa de proteine si [...]

Garides saganaki – Creveti gratinati cu sos de rosii

Saganaki este un termen ce denumeste branza prajita, sau gratinata. Tipurile de branza folosite cel [...]

Scoici cu lapte de cocos si menta

Reteta este simpla si rapida, iar cei care nu au mai gatit scoici au acum [...]

Orez cu lapte, miere si fistic

Este un desert simplu, hranitor si foarte gustos. In loc de miere se pot folosi [...]

Kochujon – Ardei iuti umpluti

Numele induce putin in eroare, caci nu este nici pe departe o reteta atat de [...]

9 Comentarii

Somon cu legume

Reteta se prepara prin procedeul stir-fry in care carnea, sau legumele, se prajesc in cantitate [...]

2 Comentarii

Creveti cu usturoi

Crevetii cu usturoi sunt o gustare (tapa) extrem de populara in Spania, unde se gateste [...]

2 Comentarii

Omleta cu bacon, cascaval si cepsoara

Daca vrei sa-ti incepi ziua cu ceva bun, incearca o omleta satioasa si hranitoare, cu [...]

1 Comentariu

Revuelto de gambas – Oua jumari cu creveti

Spaniolii sunt indragostiti de oua, ingredient pe care il prepara in nenumarate feluri. Jumarile sunt [...]

Supa iute-acrisoara de creveti

Desi contine multe ingrediente, reteta este foarte simpla si arata spectaculos, plina de culoare. Este [...]

4 Comentarii

Risotto cu caise si nuci

Imi place orezul (desi cand eram mic il uram), asa ca mi-am preparat o noua [...]

5 Comentarii

Berbecut cu crusta de Herbes de Provence

Iata si cea de-a treia (si ultima) reteta gatita la evenimentul ce a avut loc [...]

2 Comentarii

Pui Chandoori

Va prezint astazi cea de-a doua reteta gatita la “Ginger” cu ocazia evenimentului de pe [...]

8 Comentarii

Peste tilapia cu curry si taitei de celofan

Asa cum am promis ieri, revin cu retetele preparate ieri la “Ginger” si cu cateva [...]

4 Comentarii

Supa cu orez

Aceasta supa se prepara in nordul Italiei, unde, in mod traditional, era mancata cu precadere [...]

2 Comentarii

Takpokkum – Pulpe de pui brezate

Pulpele de pui din aceasta reteta sunt foarte aromate si suculente datorita marinadei cu care [...]

22 Comentariu

Arroz al horno

Este una dintre retetele pe care bucataria spaniola le-a adoptat prin filiera maura, arroz al [...]

2 Comentarii

Orez cu lapte, mere si dulceata de visine

Este un desert simplu, hranitor si foarte gustos. Se folosesc mere cu textura crocanta, care [...]

4 Comentarii

Herbes de Provence – aromele unei bucatarii exceptionale

Herbes de Provence – Ierburi de Provence Bucataria provensala foloseste in mod traditional numeroase verdeturi [...]

5 Comentarii

Tsukune

Tsukune este corespondentul japonez al chiftelelor; ele se pot prepara din carne de vita, porc [...]

2 Comentarii

Curry de creveti cu marar

Aceasta reteta are si varianta video. Mararul, denumit si “coriandru laotian”, este folosit in special [...]

4 Comentarii

Orez prajit cu pui si ardei

Este o reteta care foloseste orezul fiert, ramas de pe o zi pe alta. Preparatul [...]

9 Comentarii

Pilaf de pui

Aceasta reteta este gatita in diferite feluri in intreaga lume, dar toate metodele au in [...]

2 Comentarii

Porc dulce-acrisor

Aceasta reteta are si varianta video. Chinezii asociaza de obicei combinatie de gusturi dulce-acrisor mai [...]

20 Comentariu

Creveti cu orez si ciuperci shiitake

Aceasta reteta are si varianta video Este o reteta absolut delicioasa, foarte simpla si cu [...]

12 Comentarii

Suppli

Suppli denumeste buletele din orez si este o reteta originara din Roma. Exista mai multe [...]

2 Comentarii

Orez cu lapte si stafide

Este un desert simplu, hranitor si foarte gustos. Am folosit stafide mari si carnoase, care [...]

5 Comentarii

Sguatsego – Vitel in sos tomat

Sguatseto este una dintre delicatesele corfiote, localnicii preparand-o cel mai adesea cu carne de vitel, [...]