Gastronomie cu Radu Popovici - Sectiunea: Culinaria
Retete culinare
Vita cu ciupercute si fasole
O alta reteta simpla si destul de rapida, excelenta alaturi de sosul de vin rosu [...]
6 Comentarii
Curcan cu taitei si legume
Curcan cu taitei si legume – Reteta cambodgiana Aceasta reteta foloseste sos Tuk Trey, a [...]
2 Comentarii
dec.
Sos tuk trey
Bucataria cambodgiana este una extrem de bine aromata, fara sa fie insa prea iute, sau [...]
4 Comentarii
Carbonnade flamande
Aceasta tocana este una dintre emblemele bucatariei flamande. Gustul sau variaza de la o regiune [...]
5 Comentarii
Salata cu orez si stafide
Este o reteta extrem de simpla, care foloseste orezul cu bob lung, gata fiert si [...]
16 Comentarii
Orez cu fructe de mare si dip condimentat
Ca sa inlatur de la inceput orice dubiu legat de numele retetei, “dip” este termenul [...]
2 Comentarii
Salata romaneasca de vinete
Nu avem noi cea mai tare bucatarie. Nu este nici din cale afara de sanatoasa, [...]
25 Comentariu
Vita cu spaghete si sos de branza
Reteta este simpla si rapida, dar pentru o reusita completa trebuie ca instructiunile de preparare [...]
31 Comentariu
Salata cu paste, rosii si branza
Este o salata rapida, usor de preparat, plina de culoare si bine echilibrata nutritional. Cei [...]
6 Comentarii
Salata siciliana cu paste
Este o combinatie plina de culori, foarte aromata si cu un gust delicios. Se prepara [...]
6 Comentarii
Salata cu orez si rosii cherry
Este o reteta extrem de simpla, care foloseste orezul cu bob lung, gata fiert. In [...]
Orez cu pui si carnati chorizo
Este o reteta ce foloseste ingredientele asociate de bucataria spaniola, in mod traditional, cu orezul: [...]
5 Comentarii
nov.
Mantou – Gogosi chinezesti gatite în aburi
Acum cateva zile am dat o raita la magazinele chinezesti din Dragonul Rosu 1 si [...]
4 Comentarii
Curry de cartofi
Este servit ca garnitura, sau ca gustare, in acest din urma caz fiind de obicei [...]
2 Comentarii
Creveti crocanti cu sos picant
Iata o reteta foarte simpla si extrem de rapida care se face aproape batand din [...]
16 Comentarii
Salata cu oua de prepelita
Se apropie iarna iar eu ma despart greu de zilele calde de vara. Inainte de [...]
11 Comentarii
Saengsongui – Peste fript cu susan
Reteta se poate prepara cu pesti intregi, fileuri sau cotlete de pangasius, tilapia sau pastrav [...]
2 Comentarii
Somon cu fusilli si pesto
Este o reteta extrem de simpla si sanatoasa. Somonul este o sursa de proteine si [...]
Garides saganaki – Creveti gratinati cu sos de rosii
Saganaki este un termen ce denumeste branza prajita, sau gratinata. Tipurile de branza folosite cel [...]
Scoici cu lapte de cocos si menta
Reteta este simpla si rapida, iar cei care nu au mai gatit scoici au acum [...]
Orez cu lapte, miere si fistic
Este un desert simplu, hranitor si foarte gustos. In loc de miere se pot folosi [...]
Kochujon – Ardei iuti umpluti
Numele induce putin in eroare, caci nu este nici pe departe o reteta atat de [...]
9 Comentarii
Somon cu legume
Reteta se prepara prin procedeul stir-fry in care carnea, sau legumele, se prajesc in cantitate [...]
2 Comentarii
Creveti cu usturoi
Crevetii cu usturoi sunt o gustare (tapa) extrem de populara in Spania, unde se gateste [...]
2 Comentarii
Omleta cu bacon, cascaval si cepsoara
Daca vrei sa-ti incepi ziua cu ceva bun, incearca o omleta satioasa si hranitoare, cu [...]
1 Comentariu
Revuelto de gambas – Oua jumari cu creveti
Spaniolii sunt indragostiti de oua, ingredient pe care il prepara in nenumarate feluri. Jumarile sunt [...]
Supa iute-acrisoara de creveti
Desi contine multe ingrediente, reteta este foarte simpla si arata spectaculos, plina de culoare. Este [...]
4 Comentarii
oct.
Risotto cu caise si nuci
Imi place orezul (desi cand eram mic il uram), asa ca mi-am preparat o noua [...]
5 Comentarii
Berbecut cu crusta de Herbes de Provence
Iata si cea de-a treia (si ultima) reteta gatita la evenimentul ce a avut loc [...]
2 Comentarii
Pui Chandoori
Va prezint astazi cea de-a doua reteta gatita la “Ginger” cu ocazia evenimentului de pe [...]
8 Comentarii
Peste tilapia cu curry si taitei de celofan
Asa cum am promis ieri, revin cu retetele preparate ieri la “Ginger” si cu cateva [...]
4 Comentarii
Supa cu orez
Aceasta supa se prepara in nordul Italiei, unde, in mod traditional, era mancata cu precadere [...]
2 Comentarii
Takpokkum – Pulpe de pui brezate
Pulpele de pui din aceasta reteta sunt foarte aromate si suculente datorita marinadei cu care [...]
22 Comentariu
oct.
Arroz al horno
Este una dintre retetele pe care bucataria spaniola le-a adoptat prin filiera maura, arroz al [...]
2 Comentarii
oct.
Orez cu lapte, mere si dulceata de visine
Este un desert simplu, hranitor si foarte gustos. Se folosesc mere cu textura crocanta, care [...]
4 Comentarii
Herbes de Provence – aromele unei bucatarii exceptionale
Herbes de Provence – Ierburi de Provence Bucataria provensala foloseste in mod traditional numeroase verdeturi [...]
5 Comentarii
Tsukune
Tsukune este corespondentul japonez al chiftelelor; ele se pot prepara din carne de vita, porc [...]
2 Comentarii
Orez prajit cu pui si ardei
Este o reteta care foloseste orezul fiert, ramas de pe o zi pe alta. Preparatul [...]
9 Comentarii
Pilaf de pui
Aceasta reteta este gatita in diferite feluri in intreaga lume, dar toate metodele au in [...]
2 Comentarii
Porc dulce-acrisor
Aceasta reteta are si varianta video. Chinezii asociaza de obicei combinatie de gusturi dulce-acrisor mai [...]
20 Comentariu
Suppli
Suppli denumeste buletele din orez si este o reteta originara din Roma. Exista mai multe [...]
2 Comentarii
Orez cu lapte si stafide
Este un desert simplu, hranitor si foarte gustos. Am folosit stafide mari si carnoase, care [...]
5 Comentarii
Sguatsego – Vitel in sos tomat
Sguatseto este una dintre delicatesele corfiote, localnicii preparand-o cel mai adesea cu carne de vitel, [...]