blog de Gastronomie
Reteta este mai simpla decat pare si este extrem de aromata, satioasa si gustoasa. Preparatul [...]
17 Comentarii
Reteta se numeste astfel (seua hay rong) din cauza sosului picant care acompaniaza carnea. Unele [...]
6 Comentarii
Combinatia de frigarui, alune si condimente este tipica bucatariilor din Asia de Sud-Est. Aceste frigarui, [...]
7 Comentarii
Cum m-am intors recent din Corfu, nu puteam scapa ocazia de a culege cateva retete [...]
Exista variante ale acestei retete care folosesc diferite tipuri de taitei si diferite tipuri de [...]
Desi ingredientele, cu exceptia taiteilor, se pot prepara in avans, salata trebuie “asamblata” exact inainte [...]
4 Comentarii
“Nuoc cham” este, poate, cel mai popular si cel mai cunoscut sos vietnamez, nelipsit de [...]
Este o reteta clasica venetiana, iar in trecut era preparata doar in zilele de sarbatoare [...]
Este o reteta in stil nord african, ce imbina influentele arabe cu cele mediteraneene. Este [...]
5 Comentarii
Este o reteta simpla si surprinzatoare prin combinatia de ingrediente. Se poate folosi si orez [...]
2 Comentarii
Aceasta reteta foloseste un condiment aproape necunoscut in Europa, si anume piper indonezian, sau piper [...]
Sofranul, adaugat in ceea ce este, probabil, cel mai cunoscut fel de mancare italienesc, este [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Vara incepe sa dea semne de oboseala, asa ca [...]
10 Comentarii
Este o reteta extrem de simpla, preparata din ingrediente sanatoase si de buna calitate. Rosiile [...]
Este o reteta de dificultate medie, relativ laborioasa, dar resultatul final este delicios, suculent, aromat [...]
8 Comentarii
Va povestisem acum cateva zile despre sosul de branza Roquefort pe care l-am gasit la [...]
Gustul picant al acestei retete se regleaza cu ajutorul ardeiului iute. Se pot indeparta, total [...]
In indoneziana, „bami” inseamna „taitei”, iar „goreng” inseamna „prajit”. Este o replica a celebrei Nasi [...]
Este o reteta simpla si decorativa, cu gust deosebit. In loc de creveti, se poate [...]
Foile de hartie de orez sunt doar optionale. Ele servesc doar ca decor si suport [...]
Desi foloseste multe ingrediente, acest curry este usor de preparat, iar rezultatul final este deosebit [...]
Este o reteta perfecta pentru zilele calde de vara si, halal sa ne fie, nu [...]
9 Comentarii
Ramanem pentru inca o zi in universul bucatariei marocane si, dupa ce am vorbit despre [...]
Daca tot am vorbit mai inainte de bucataria marocana, m-am gandit ca n-ar strica sa [...]
Este o reteta foarte simpla si rapida, aromata si gustoasa, perfecta pentru zilele fierbinti de [...]
Verdeturile aromate tocate marunt creeaza o crusta delicioasa pe suprafata somonului. Se pot folosi si [...]
1 Comentariu
Prin modul in care utilizeaza sosul de peste si ceapa verde, aceasta reteta reflecta influenta [...]
Aceasta reteta se incadreaza in randul deserturilor tipic asiatice, foarte simple, dar gustoase si bogat [...]
Am dat acum cateva zile, la Carrefour, peste acest produs: sos de branza Roquefort, cremos [...]
Curry-ul din borcan este aromat si are o culoare aurie, frumoasa. Nu este picant, asa [...]
3 Comentarii
Tortilla, cea mai faimoasa dintre tapas, gustarile Spaniei, este preparata din ingrediente simple – oua, [...]
Exista nenumarate feluri de salate de castraveti cu iaurt, sau smantana, si diverse condimente. Aceasta [...]
Este o reteta nord africana, tipic mediteraneana. Foloseste ingrediente proaspete si este plina de culoare. [...]
Este o reteta plina de culoare, gust si arome deosebite. Daca nu aveti branza Feta, [...]
In aceasta reteta, la prepararea sosului pesto se folosesc migdale, in loc de seminte de [...]
Este un desert usor, foarte aromat si extrem de gustos, tipic bucatariilor din sud-estul Asiei. [...]
Pastele de curry sunt ingrediente definitorii pentru bucataria thailandeza, si pentru bucatariile etnice influentate de [...]
Ciupercile negre uscate, numite “shiitake” de catre japonezi, sunt un ingredient tipic asiatic. Se cultiva [...]
Este o reteta foarte simpla, usoara si plina de gust. Daca nu gasiti spanac proaspat, [...]
In loc de aluat de placinta, sau aluat fraged, aceasta reteta foloseste foi de lasagna. [...]
Vreau sa va prezint astazi un ingredient de pe piata romaneasca: pasta de curry verde [...]
Aceasta reteta are si varianta video. In mod traditional, in nordul Indiei si in Pakistan, [...]
Este o reteta apartinand bucatariei din regiunea Sichuan, una dintre marile scoli culinare chinezesti. Chengdu [...]
Este o reteta clasica italiana, destul de laborioasa si consumatoare de timp, dar rezultatul este [...]
Este o reteta extrem de simpla si rapida, originara din provincia chineza Sichuan, renumita pentru [...]