Gastronomie cu Radu Popovici - Sectiunea: Culinaria

Retete culinare

Orez bicolor cu carne de vita

Reteta este mai simpla decat pare si este extrem de aromata, satioasa si gustoasa. Preparatul [...]

17 Comentarii

Tigrul care plange

Reteta se numeste astfel (seua hay rong) din cauza sosului picant care acompaniaza carnea. Unele [...]

6 Comentarii

Frigarui de pui cu alune si curry

Combinatia de frigarui, alune si condimente este tipica bucatariilor din Asia de Sud-Est. Aceste frigarui, [...]

7 Comentarii

Pastitsada

Cum m-am intors recent din Corfu, nu puteam scapa ocazia de a culege cateva retete [...]

Vita Chow Mein

Exista variante ale acestei retete care folosesc diferite tipuri de taitei si diferite tipuri de [...]

6 Comentarii

Salata rece de creveti cu taitei

Desi ingredientele, cu exceptia taiteilor, se pot prepara in avans, salata trebuie “asamblata” exact inainte [...]

4 Comentarii

Creveti cu sos nuoc cham

“Nuoc cham” este, poate, cel mai popular si cel mai cunoscut sos vietnamez, nelipsit de [...]

4 Comentarii

Risi e bisi

Este o reteta clasica venetiana, iar in trecut era preparata doar in zilele de sarbatoare [...]

Pui tunisian cu orez

Este o reteta in stil nord african, ce imbina influentele arabe cu cele mediteraneene. Este [...]

5 Comentarii

Salata picanta de pui cu orez si morcovi

Este o reteta simpla si surprinzatoare prin combinatia de ingrediente. Se poate folosi si orez [...]

2 Comentarii

Salata de rechin cu pepene si piper lung

Aceasta reteta foloseste un condiment aproape necunoscut in Europa, si anume piper indonezian, sau piper [...]

2 Comentarii

Risotto alla milanese

Sofranul, adaugat in ceea ce este, probabil, cel mai cunoscut fel de mancare italienesc, este [...]

17 Comentarii

Raita – Salata de castraveti cu menta si iaurt

Aceasta reteta are si varianta video. Vara incepe sa dea semne de oboseala, asa ca [...]

10 Comentarii

Salata cu peste afumat, masline, capere si orez

Este o reteta extrem de simpla, preparata din ingrediente sanatoase si de buna calitate. Rosiile [...]

2 Comentarii

Pui umplut cu fructe si fistic

Este o reteta de dificultate medie, relativ laborioasa, dar resultatul final este delicios, suculent, aromat [...]

8 Comentarii

Salata de ruccola cu bacon si sos Roquefort

Va povestisem acum cateva zile despre sosul de branza Roquefort pe care l-am gasit la [...]

4 Comentarii

Pangasius cu legume si susan

Gustul picant al acestei retete se regleaza cu ajutorul ardeiului iute. Se pot indeparta, total [...]

10 Comentarii

Bami Goreng

In indoneziana, „bami” inseamna „taitei”, iar „goreng” inseamna „prajit”. Este o replica a celebrei Nasi [...]

4 Comentarii

Salata de creveti cu orez si mar

Este o reteta simpla si decorativa, cu gust deosebit. In loc de creveti, se poate [...]

2 Comentarii

Somon cu orez si legume

Foile de hartie de orez sunt doar optionale. Ele servesc doar ca decor si suport [...]

Curry de pui cu cardamom negru

Desi foloseste multe ingrediente, acest curry este usor de preparat, iar rezultatul final este deosebit [...]

Cacik – Supa rece de castraveti cu iaurt

Este o reteta perfecta pentru zilele calde de vara si, halal sa ne fie, nu [...]

9 Comentarii

R’Bati – Peste cu sos picant-acrisor

Ramanem pentru inca o zi in universul bucatariei marocane si, dupa ce am vorbit despre [...]

2 Comentarii

Sos Chermoula

Daca tot am vorbit mai inainte de bucataria marocana, m-am gandit ca n-ar strica sa [...]

2 Comentarii

Salata de pui cu busuioc

Este o reteta foarte simpla si rapida, aromata si gustoasa, perfecta pentru zilele fierbinti de [...]

2 Comentarii

Somon cu crusta de verdeturi aromate

Verdeturile aromate tocate marunt creeaza o crusta delicioasa pe suprafata somonului. Se pot folosi si [...]

1 Comentariu

Pui cu ceapa verde

Prin modul in care utilizeaza sosul de peste si ceapa verde, aceasta reteta reflecta influenta [...]

2 Comentarii

Banane fierte in lapte de cocos

Aceasta reteta se incadreaza in randul deserturilor tipic asiatice, foarte simple, dar gustoase si bogat [...]

1 Comentariu

Porc cu sos Roquefort

Am dat acum cateva zile, la Carrefour, peste acest produs: sos de branza Roquefort, cremos [...]

Curry de pui

Curry-ul din borcan este aromat si are o culoare aurie, frumoasa. Nu este picant, asa [...]

3 Comentarii

Tortilla de cartofi si dovlecei

Tortilla, cea mai faimoasa dintre tapas, gustarile Spaniei, este preparata din ingrediente simple – oua, [...]

Salata de castraveti cu smantana

Exista nenumarate feluri de salate de castraveti cu iaurt, sau smantana, si diverse condimente. Aceasta [...]

2 Comentarii

Pui cu salata de cuscus

Este o reteta nord africana, tipic mediteraneana. Foloseste ingrediente proaspete si este plina de culoare. [...]

3 Comentarii

Salata cu branza Feta si masline

Este o reteta plina de culoare, gust si arome deosebite. Daca nu aveti branza Feta, [...]

2 Comentarii

Spaghete cu pesto sicilian

In aceasta reteta, la prepararea sosului pesto se folosesc migdale, in loc de seminte de [...]

20 Comentariu

Banane cu nuca de cocos si sos caramel

Este un desert usor, foarte aromat si extrem de gustos, tipic bucatariilor din sud-estul Asiei. [...]

4 Comentarii

Paste de curry thailandeze

Pastele de curry sunt ingrediente definitorii pentru bucataria thailandeza, si pentru bucatariile etnice influentate de [...]

7 Comentarii

Supa de pui cu ou si ciuperci shiitake

Ciupercile negre uscate, numite “shiitake” de catre japonezi, sunt un ingredient tipic asiatic. Se cultiva [...]

4 Comentarii

Somon cu vinegreta

Este o reteta foarte simpla, usoara si plina de gust. Daca nu gasiti spanac proaspat, [...]

2 Comentarii

Terina cu carne si ciuperci

In loc de aluat de placinta, sau aluat fraged, aceasta reteta foloseste foi de lasagna. [...]

3 Comentarii

Curry verde de pui cu taitei

Vreau sa va prezint astazi un ingredient de pe piata romaneasca: pasta de curry verde [...]

3 Comentarii

Pui Tandoori

Aceasta reteta are si varianta video. In mod traditional, in nordul Indiei si in Pakistan, [...]

10 Comentarii

Pui Chengdu

Este o reteta apartinand bucatariei din regiunea Sichuan, una dintre marile scoli culinare chinezesti. Chengdu [...]

2 Comentarii

Lasagne al forno

Este o reteta clasica italiana, destul de laborioasa si consumatoare de timp, dar rezultatul este [...]

6 Comentarii

Pui Sichuan

Este o reteta extrem de simpla si rapida, originara din provincia chineza Sichuan, renumita pentru [...]

2 Comentarii