Gastronomie cu Radu Popovici - Sectiunea: Culinaria
Retete culinare
Foarte pe scurt despre sosul Hoisin
Sosul Hoisin – un sos chinezesc Sosul Hoisin, sau Haixian (se pronunta haixianjiang) este un [...]
4 Comentarii
iun.
Curry de porc cu cartofi dulci
Daca nu aveti la indemana cartofi dulci, puteti folosi fara nici o problema cartofi simpli, [...]
4 Comentarii
Pui cu mazare si cartofi dulci
M-am gandit ca nu ar strica sa postez unele retete folosind sosuri si/sau paste gata [...]
1 Comentariu
Somon cu sambal oelek
Sambal oelek este o pasta aromata, de culoare rosie, cu gust picant, preparata din ardei [...]
5 Comentarii
Paste proaspete, de casa
Desi necesita timp, prepararea aluatului de paste are avantajele ei. Întotdeauna, pastele de casa vor [...]
7 Comentarii
Tagliatelle cu pui si sos aromat
Este o reteta usoara si foarte echilibrata ca nutrienti. Se prepara rapid si este foarte [...]
Fond alb de pui
Un prieten francez, mi-a spus odata ca folosirea apei la gatit este semn de saracie. [...]
3 Comentarii
Pui cu salvie si sos de lamaie
Este o reteta simpla, usoara si foarte aromata, ce respira din plin aerul proaspat si [...]
8 Comentarii
Sambal Oelek (Ulek)
Sambal este un condiment popular în sudul Indiei, Indonezia, Malaezia, Singapore, Filipine si Sri Lanka, [...]
4 Comentarii
Creveti in sos de migdale
Este o reteta relativ simpla, ale carei ingrediente se gasesc pe piata. Tortillas se pot cumpara [...]
Castraveciori murati de vara
In curand vine caldura cu adevarat si ne vom putea rasfata cu niste castraveciori murati [...]
4 Comentarii
Omleta chinezeasca
Este o mancare pe care o veti gasi oriunde înfloreste cultura chineza, indiferent de distanta [...]
Sos pesto (pesto alla genovese)
Sos pesto – reteta simpla si rapida de pesto cu busuioc (clasica) Sosul Pesto – [...]
18 Comentarii
iun.
Salsa cu ceapa rosie
„Salsa” inseamna „sos” in limba spaniola. De cele mai multe ori insa, ca si in [...]
Ras-El-Hanout – un surprinzator amestec de mirodenii
Ras-el-hanout este un amestec de mirodenii folosit în Orientul Mijlociu si nordul Africii. Numele sau [...]
10 Comentarii
Curry de pui cu cardamom
Cardamomul este socotit cel mai frumos mirositor condiment, si, dupa sofran si vanilie, este, poate, [...]
9 Comentarii
mai
Pui cu paste si pesto
Este o reteta foarte simpla, dar este si sanatoasa, usoara si satioasa. Se poate folosi [...]
2 Comentarii
Pui cu rosii si miere
Este o reteta mediteraneana foarte aromata si cu un gust interesant si complex, dulce-picant-acrisor. Daca [...]
6 Comentarii
Pui cu rozmarin, la cuptor
Reteta este foarte simpla, iar rezultatul este foarte aromat. Ingredientele folosite sunt tipic mediteraneene: ulei [...]
Pui prajit cu condimente
Secretul reusitei acestei retete este sa se gateasca rapid, la foc puternic. Nu aglomerati tigaia, [...]
2 Comentarii
Croque Monsieur
Croque Monsieur este o gustare celebra, tipic franceza. Legenda spune ca ar fi fost descoperita [...]
12 Comentarii
Curry – amestec de mirodenii
Curry nu este, asa cum v-ati fi putut inchipui, un amestec de mirodenii de origine [...]
2 Comentarii
mai
Salata siciliana
Reteta foloseste ingrediente tipice insulelor mediteraneene. Gustul acestei salate se imbunatateste daca este preparata cu [...]
6 Comentarii
Vinete umplute
Daca nu aveti la indemana vinete mici, ci doar mari, o jumatate de vanata va [...]
1 Comentariu
Copane de pui cu coriandru si mustar
Este o reteta simpla si aromata, al carui secret este inglobarea jeleului de mere (se [...]
3 Comentarii
Orez Basmati cu curcuma
Orez Basmati cu curcuma – reteta din bucataria indiana Reteta de fata va da ocazia [...]
6 Comentarii
mai
Curry jamaican de pui cu cartofi
Aceasta reteta simpla dovedeste influenta indirecta a bucatariei indiene. Jamaica a fost mult timp colonie britanica, [...]
2 Comentarii
Oua umplute – reteta de baza
Ouale umplute erau preferatele mele pe vremea cand inca imi gatea mama, adica acum [...]
14 Comentarii
Farfalle cu creveti
Farfalle sunt paste de dimensiuni mici, in forma de fluture (sau papion). Reteta se [...]
2 Comentarii
Cotlete de porc picante
Este o reteta extrem de simpla, dar foarte gustoasa si aromata. Marinada combina multe ingrediente [...]
2 Comentarii
Marinada pentru gratar
Cum zilele acestea multa lume trebaluieste în jurul gratarelor, m-am gandit sa va ofer o [...]
10 Comentarii
Orez cu mango
Este unul dintre deserturile extrem de pretuite in Asia de Sud-Est, mai ales in [...]
3 Comentarii
Lamai murate in stil marocan
Tot sapand eu printre retetele bucatariilor nord-africane, am dat peste un ingredient interesant, pe care, [...]
8 Comentarii
Pui cu ienibahar
Carnea este marinata intr-un amestec tipic Caraibelor, numit jerk. Acesta contine, in mod traditional, ienibahar, [...]
2 Comentarii
Nucile murate – un ingredient surprinzator
Nuci murate – cum se pregatesc Aruncand o privire pe niste retete englezesti (ce sa [...]
6 Comentarii
Salata de pui cu fenicul
Dressing-ul poate fi preparat in avans (chiar cu 3 zile inainte) si adaugat la salata [...]
3 Comentarii
Fursecuri cu bomboane colorate
Fursecuri cu bomboane Reteta de fursecuri este o reteta simpla si rapida si arata indeajuns [...]
apr.