Gastronomie cu Radu Popovici - Sectiunea: Culinaria
Retete culinare
Piept de prepelita cu trufe si sos brun
Recent am avut ocazia, la GUXT, sa gatesc prepelite, alaturi de Costel Clipescu, in cadrul...
11 Comentarii
Knackwurst
Acesti carnati sunt originari din Germania si se disting atat prin mirodeniile cu care este...
2 Comentarii
Curry de somn cu lapte de cocos
Va prezint o alta reteta gatita in cadrul cursurilor de practica si teorie culinara de...
4 Comentarii
Osso buco alla milanese – rasol de vitel
Osso buco (sau ossobuco) alla milanese – Rasol de vitel, reteta italiana Osso buco alla...
2 Comentarii
Curry de porc cu nuca de cocos
Iata o reteta simpla, desi nu foarte rapida, de curry. Preparatul are o aroma deosebita,...
6 Comentarii
Pui cu sparanghel si sos veloute
Sosul vélouté este unul dintre clasice ale bucatariei franceze. Este unul dintre sosurile-mama, alaturi de...
2 Comentarii
Curry de cartofi cu fructe uscate
Aceasta reteta este o joaca (o explorare culinara, daca doriti, facuta, bineinteles la GUXT) in...
Dulceata de masline
Dupa ce am facut dulceata de ceapa si de ardei iute, nu cred ca ar...
2 Comentarii
Fougasse
In vechea Roma, „panis focacius” era o varianta de paine coapta in cenusa caminului („focus”...
4 Comentarii
Macrou cu sos de rosii si cartofi natur
Macroul este unul dintre pestii preferati de mine: are carnea ferma, oase putine si este...
4 Comentarii
Tartine cu tapenade si rosii uscate la soare
Aceasta gustare provine din bucataria franceza, si anume din regiunea Proventa (Provence). Tapenade este un...
Korma de pui cu ciuperci si ceapa verde
Korma (sau kormaa, qorma, khorma, kurma) denumeste un tip de curry originar din Asia Centrala,...
8 Comentarii
Clatite Cordon Bleu cu ragu si mozzarella
Clatite Cordon Bleu – Clatite in toate felurile Cordon Bleu (si nu Gordon Bleu cum...
9 Comentarii
Piept de pui cu sos de tarhon si piure de cartofi
In aceasta reteta, sosul de tarhon este unul extrem de simplu, pe baza de smantana...
Somon posat cu sos olandez si legume aburite
Sosul olandez este unul dintre sosurile-mama ale bucatarieie clasice franceze. Este un sos delicat, rafinat,...
7 Comentarii
Porc cu hribi, galbiori si sos de vin
Cred ca nu am mai vazut ciuperci proaspete, cu exceptia atotprezentelor champignon, de peste 20...
Curry de pui cu lapte de cocos si orez Jasmine
Va propun o reteta de curry, gatita la GUXT… sa zicem in joaca, intr-un moment...
2 Comentarii
Salata de creveti cu pui si mango
La GUXT Costel Clipescu si cu mine ne-am “jucat” cu ingredientele pe care le aveam...
Somon cu sparanghel si sos mousseline
Sosul mousseline este un derivat din sosul olandez (hollandaise), considerat de bucataria clasica franceza a...
2 Comentarii
Creveti cu sos de vin si gremolata
Nu prea am mai postat in ultima vreme retete cu creveti, asa ca le duceam...
2 Comentarii
Hojaldres de ciruela y bacon
Aceste rulouri de aluat umplute cu prune uscate si bacon sunt o tapa (gustare spaniola...
Baba al rum
Acest desert isi trage originea din “babka”, o prajitura inalta si cilindrica, din Polonia, unde...
Supa crema de sparanghel cu topping crocant
Supa crema de sparanghel – reteta cu topping crocant (pentru mese festive) Iata o reteta...
Masline umplute
Acum cateva zile va prezentasem o reteta despre care spuneam ca este una dintre cele...
Sandviciuri patatera
Morcilla patatera este denumirea unui carnat din Extremadura. Denumirea nu este tocmai corecta, caci termenul...
2 Comentarii
Banderillas
Aceste tapas isi trag denumirea de la sagetile colorate, infipte de toreadori, matadori sau alti...
2 Comentarii
Midii gratinate cu gremolata si Parmesan
Nu stiu daca aceasta reteta este cea mai simpla postata pe blog, probabil ca nu,...
7 Comentarii
Zucchini alla scapece
Aceasta reteta este tipica pentru Campania, regiune a carei capitala este orasul Neapole. Termenul “scapece”...
7 Comentarii
Porc cu coulis de capsuni si piure de telina
Reteta aceasta este placuta ochiului si interesanta. Nu este modul meu preferat de a gati...
2 Comentarii
Pui cu curry si lapte de cocos
Pui cu curry si lapte de cocos – o reteta usor picanta Va propun astazi...
3 Comentarii
Churros cu sos de ciocolata
Churros este un preparat pe baza de aluat oparit, tras prin pos si prajit in...
8 Comentarii
Melci cu umplutura de curmale, smochine si stafide
Umplutura de curmale si smochine este delicioasa. Nu are nevoie de adaus de zahar, ci...
3 Comentarii
Lup de mare cu legume si rozmarin
Va prezint din nou o reteta preparata in bucataria de la GUXT, locul unde incercam...
2 Comentarii
Gazpacho de capsuni
Reteta de fata este o adaptare dupa mult mai binecunoscutul gazpacho de rosii spaniol. Supa...
Rillette de rata
Rillette de rata – o reteta rustica Rillette este un preparat culinar similar unei paste...
1 Comentariu
Salata de capsuni cu rucola si branza cu mucegai
Aceasta reteta face parte din grupul celor gatite la GUXT, cu ocazia evenimentului cu tema...
Chiftele de linte in sos picant de rosii
Acest tip de reteta este originar din statul Assam. Sa nu va sperie lista de...
Bhaja Muger Dhal – Linte prajita condimentata
Aceasta reteta provine din Bengal si poate fi intalnita in mai multe variante, nu doar...
1 Comentariu
Gustari mediteraneene
Gustarile de mai jos sunt simple, aproape ca nu necesita tratament termic si se dovedesc...
Tajin de miel cu bulgur
Se apropie pastele si foarte multi dintre noi vom gati miel. Ciorba, stufat, drob, pulpa...
Ardei umpluti cu cascaval afumat si bacon
Ardei umpluti Va rog sa nu-mi reprosati ca va prezint a treia reteta la rand...
Pe scurt despre tapenade
Am auzit diverse persoane afirmand ca tapenade este un sos sau o garnitura. Altii pretind,...
Graten de paste cu branza si piper roz
Imi plac mult pastele, de orice fel. Sunt satioase, gustoase si foarte versatile. Nu-mi vine...
4 Comentarii
Graten de cartofi cu trei feluri de branza
Iata o reteta pentru iubitorii de branzeturi. Camembertul cu gust delicat, branza cu mucegai albastru...
2 Comentarii
Carnati in stil thailandez
Aceasta reteta foloseste cateva ingrediente specifice sud-estului Asiei: pasta de curry, ghimbir, orez cu bob...
2 Comentarii
Triangoloni cu sos de unt, salvie si piper roz
Triangoloni sunt paste umplute, asemanatoare cu mai bine cunoscutelor ravioli si tortellini. Dupa cum arata...
Crema de branza cu castravete, marar si chimen
Aceasta a fost una dintre primele retete pe care le-am… era sa zic gatit, dar...
2 Comentarii
Muschiulet de porc cu sos brun si ciuperci
Va propun din nou o reteta foarte simpla si rapida. Muschiuletul este bucata de porc...
2 Comentarii
Mozzarella cu pesto rosu si ansoa
Aceasta gustare este o varianta a celebrei si delicioasei insalata caprese. Gustul placut si neutru...
Orez lipicios cu fructe si sirop caramel
Imi place mult bucataria thailandeza, dar trebuie sa recunosc ca nu sta grozav la capitolul...
2 Comentarii
Carnati cu fenicul, in stil italienesc
Acest tip de carnati se remarca prin aroma camforata, adusa de fenicul si anason, si...
2 Comentarii
Salata de bulgur cu rosii, patrunjel si branza de capra
Reteta de fata este extrem de simpla. Mananc destul de des astfel de salate, mai...
Salata de vita cu taitei de orez si susan
Acest tip de salate este unul des intalnit, in diverse variante, in toate bucatariile din...
4 Comentarii
Sepii cu bulgur si sos de rosii
Imi amintesc momentul cand am gustat prima data fructe de mare. Era in 2005, in...
2 Comentarii
Vinete cu mozzarella si Grana Padano
Am primit de la Delaco un pachet cu cateva produse interesante, cu rugamintea de a...
14 Comentarii
Aloo tikki – Chiftele picante de cartofi
Va propun astazi o reteta vegetariana, simpla dar plina de savoare. Aceasta gustare se gateste...
8 Comentarii
Carnati in stil chaurice
Sunt un tip de carnati cu o asezonare robusta, populari in statul american Louisiana. Reteta...
8 Comentarii
Rulouri de omleta cu crema St. Agur
Rulouri de omleta – reteta simpla, usor de facut Incep prin a va spune ca,...
Porc cu sos de rosii, usturoi si paste
Imi plac sosurile picante si usturoiate, in special cele de rosii. Prefer gusturile puternice si...
2 Comentarii
Pe scurt despre picada
Picada Îmi doresc sa scriu despre picada înca de acum cativa ani, cand am petrecut...
2 Comentarii
Cartofi copti cu ceapa caramelizata si branza Chavroux
Iata o reteta foarte simpla, in care cartofii si ceapa caramelizata pun in valoare onctuozitatea...
4 Comentarii
Pachetele de omleta cu legume si creveti
Aceste omlete asiatice sunt un preparat versatil si hranitor. Ingredientele listate de mine ca umplutura...
8 Comentarii
Chana masala
Chana masala – un curry aromat cu naut (reteta indiana) Acest preparat, cunoscut si sub...
8 Comentarii