Gastronomie cu Radu Popovici - Sectiunea: Culinaria

Retete culinare

Piept de prepelita cu trufe si sos brun

Recent am avut ocazia, la GUXT, sa gatesc prepelite, alaturi de Costel Clipescu, in cadrul...

11 Comentarii

Knackwurst

Acesti carnati sunt originari din Germania si se disting atat prin mirodeniile cu care este...

2 Comentarii

Curry de somn cu lapte de cocos

Va prezint o alta reteta gatita in cadrul cursurilor de practica si teorie culinara de...

4 Comentarii

Osso buco alla milanese – rasol de vitel

Osso buco (sau ossobuco) alla milanese – Rasol de vitel, reteta italiana Osso buco alla...

2 Comentarii

Curry de porc cu nuca de cocos

Iata o reteta simpla, desi nu foarte rapida, de curry. Preparatul are o aroma deosebita,...

6 Comentarii

Pui cu sparanghel si sos veloute

Sosul vélouté este unul dintre clasice ale bucatariei franceze. Este unul dintre sosurile-mama, alaturi de...

2 Comentarii

Curry de cartofi cu fructe uscate

Aceasta reteta este o joaca (o explorare culinara, daca doriti, facuta, bineinteles la GUXT) in...

Dulceata de masline

Dupa ce am facut dulceata de ceapa si de ardei iute, nu cred ca ar...

2 Comentarii

Fougasse

In vechea Roma, „panis focacius” era o varianta de paine coapta in cenusa caminului („focus”...

4 Comentarii

Macrou cu sos de rosii si cartofi natur

Macroul este unul dintre pestii preferati de mine: are carnea ferma, oase putine si este...

4 Comentarii

Tartine cu tapenade si rosii uscate la soare

Aceasta gustare provine din bucataria franceza, si anume din regiunea Proventa (Provence). Tapenade este un...

Korma de pui cu ciuperci si ceapa verde

Korma (sau kormaa, qorma, khorma, kurma) denumeste un tip de curry originar din Asia Centrala,...

8 Comentarii

Clatite Cordon Bleu cu ragu si mozzarella

Clatite Cordon Bleu – Clatite in toate felurile Cordon Bleu (si nu Gordon Bleu cum...

9 Comentarii

Piept de pui cu sos de tarhon si piure de cartofi

In aceasta reteta, sosul de tarhon este unul extrem de simplu, pe baza de smantana...

Somon posat cu sos olandez si legume aburite

Sosul olandez este unul dintre sosurile-mama ale bucatarieie clasice franceze. Este un sos delicat, rafinat,...

7 Comentarii

Porc cu hribi, galbiori si sos de vin

Cred ca nu am mai vazut ciuperci proaspete, cu exceptia atotprezentelor champignon, de peste 20...

Curry de pui cu lapte de cocos si orez Jasmine

Va propun o reteta de curry, gatita la GUXT… sa zicem in joaca, intr-un moment...

2 Comentarii

Salata de creveti cu pui si mango

La GUXT Costel Clipescu si cu mine ne-am “jucat” cu ingredientele pe care le aveam...

Somon cu sparanghel si sos mousseline

Sosul mousseline este un derivat din sosul olandez (hollandaise), considerat de bucataria clasica franceza a...

2 Comentarii

Creveti cu sos de vin si gremolata

Nu prea am mai postat in ultima vreme retete cu creveti, asa ca le duceam...

2 Comentarii

Hojaldres de ciruela y bacon

Aceste rulouri de aluat umplute cu prune uscate si bacon sunt o tapa (gustare spaniola...

Baba al rum

Acest desert isi trage originea din “babka”, o prajitura inalta si cilindrica, din Polonia, unde...

Supa crema de sparanghel cu topping crocant

Supa crema de sparanghel – reteta cu topping crocant (pentru mese festive) Iata o reteta...

Masline umplute

Acum cateva zile va prezentasem o reteta despre care spuneam ca este una dintre cele...

Sandviciuri patatera

Morcilla patatera este denumirea unui carnat din Extremadura. Denumirea nu este tocmai corecta, caci termenul...

2 Comentarii

Banderillas

Aceste tapas isi trag denumirea de la sagetile colorate, infipte de toreadori, matadori sau alti...

2 Comentarii

Midii gratinate cu gremolata si Parmesan

Nu stiu daca aceasta reteta este cea mai simpla postata pe blog, probabil ca nu,...

7 Comentarii

Zucchini alla scapece

Aceasta reteta este tipica pentru Campania, regiune a carei capitala este orasul Neapole. Termenul “scapece”...

7 Comentarii

Porc cu coulis de capsuni si piure de telina

Reteta aceasta este placuta ochiului si interesanta. Nu este modul meu preferat de a gati...

2 Comentarii

Pui cu curry si lapte de cocos

Pui cu curry si lapte de cocos – o reteta usor picanta Va propun astazi...

3 Comentarii

Churros cu sos de ciocolata

Churros este un preparat pe baza de aluat oparit, tras prin pos si prajit in...

8 Comentarii

Melci cu umplutura de curmale, smochine si stafide

Umplutura de curmale si smochine este delicioasa. Nu are nevoie de adaus de zahar, ci...

3 Comentarii

Lup de mare cu legume si rozmarin

Va prezint din nou o reteta preparata in bucataria de la GUXT, locul unde incercam...

2 Comentarii

Gazpacho de capsuni

Reteta de fata este o adaptare dupa mult mai binecunoscutul gazpacho de rosii spaniol. Supa...

Rillette de rata

Rillette de rata – o reteta rustica Rillette este un preparat culinar similar unei paste...

1 Comentariu

Salata de capsuni cu rucola si branza cu mucegai

Aceasta reteta face parte din grupul celor gatite la GUXT, cu ocazia evenimentului cu tema...

Chiftele de linte in sos picant de rosii

Acest tip de reteta este originar din statul Assam. Sa nu va sperie lista de...

Bhaja Muger Dhal – Linte prajita condimentata

Aceasta reteta provine din Bengal si poate fi intalnita in mai multe variante, nu doar...

1 Comentariu

Gustari mediteraneene

Gustarile de mai jos sunt simple, aproape ca nu necesita tratament termic si se dovedesc...

Tajin de miel cu bulgur

Se apropie pastele si foarte multi dintre noi vom gati miel. Ciorba, stufat, drob, pulpa...

Ardei umpluti cu cascaval afumat si bacon

Ardei umpluti Va rog sa nu-mi reprosati ca va prezint a treia reteta la rand...

Pe scurt despre tapenade

Am auzit diverse persoane afirmand ca tapenade este un sos sau o garnitura. Altii pretind,...

Graten de paste cu branza si piper roz

Imi plac mult pastele, de orice fel. Sunt satioase, gustoase si foarte versatile. Nu-mi vine...

4 Comentarii

Graten de cartofi cu trei feluri de branza

Iata o reteta pentru iubitorii de branzeturi. Camembertul cu gust delicat, branza cu mucegai albastru...

2 Comentarii

Carnati in stil thailandez

Aceasta reteta foloseste cateva ingrediente specifice sud-estului Asiei: pasta de curry, ghimbir, orez cu bob...

2 Comentarii

Triangoloni cu sos de unt, salvie si piper roz

Triangoloni sunt paste umplute, asemanatoare cu mai bine cunoscutelor ravioli si tortellini. Dupa cum arata...

Crema de branza cu castravete, marar si chimen

Aceasta a fost una dintre primele retete pe care le-am… era sa zic gatit, dar...

2 Comentarii

Muschiulet de porc cu sos brun si ciuperci

Va propun din nou o reteta foarte simpla si rapida. Muschiuletul este bucata de porc...

2 Comentarii

Mozzarella cu pesto rosu si ansoa

Aceasta gustare este o varianta a celebrei si delicioasei insalata caprese. Gustul placut si neutru...

Orez lipicios cu fructe si sirop caramel

Imi place mult bucataria thailandeza, dar trebuie sa recunosc ca nu sta grozav la capitolul...

2 Comentarii

Carnati cu fenicul, in stil italienesc

Acest tip de carnati se remarca prin aroma camforata, adusa de fenicul si anason, si...

2 Comentarii

Salata de bulgur cu rosii, patrunjel si branza de capra

Reteta de fata este extrem de simpla. Mananc destul de des astfel de salate, mai...

Salata de vita cu taitei de orez si susan

Acest tip de salate este unul des intalnit, in diverse variante, in toate bucatariile din...

4 Comentarii

Sepii cu bulgur si sos de rosii

Imi amintesc momentul cand am gustat prima data fructe de mare. Era in 2005, in...

2 Comentarii

Vinete cu mozzarella si Grana Padano

Am primit de la Delaco un pachet cu cateva produse interesante, cu rugamintea de a...

14 Comentarii

Aloo tikki – Chiftele picante de cartofi

Va propun astazi o reteta vegetariana, simpla dar plina de savoare. Aceasta gustare se gateste...

8 Comentarii

Carnati in stil chaurice

Sunt un tip de carnati cu o asezonare robusta, populari in statul american Louisiana. Reteta...

8 Comentarii

Rulouri de omleta cu crema St. Agur

Rulouri de omleta – reteta simpla, usor de facut Incep prin a va spune ca,...

Porc cu sos de rosii, usturoi si paste

Imi plac sosurile picante si usturoiate, in special cele de rosii. Prefer gusturile puternice si...

2 Comentarii

Pe scurt despre picada

Picada Îmi doresc sa scriu despre picada înca de acum cativa ani, cand am petrecut...

2 Comentarii

Cartofi copti cu ceapa caramelizata si branza Chavroux

Iata o reteta foarte simpla, in care cartofii si ceapa caramelizata pun in valoare onctuozitatea...

4 Comentarii

Pachetele de omleta cu legume si creveti

Aceste omlete asiatice sunt un preparat versatil si hranitor. Ingredientele listate de mine ca umplutura...

8 Comentarii

Chana masala

Chana masala – un curry aromat cu naut (reteta indiana) Acest preparat, cunoscut si sub...

8 Comentarii