blog de Gastronomie
Paupiettes de peste – un preparat clasic francez (reteta adaptata) Paupiette este un cuvant francez [...]
Acest preparat provine din bucataria clasica franceza. Reteta nu este complicata in sine, dar necesita [...]
4 Comentarii
Ficatul de gasca cu trufe a fost dintotdeauna un preparat rafinat si delicios. Este unul [...]
Wonton este denumirea purtata de un tip de coltunasi chinezesti. Termenul se mai translitereaza si [...]
2 Comentarii
Am publicat cu ceva timp in urma o reteta cu rosii uscate si caramelizate in [...]
5 Comentarii
Am avut ceva timp zilele trecute si am incropit o reteta in stil chinezesc, cu [...]
8 Comentarii
Aceasta reteta provine din arsenalul prietenului Costel Clipescu si a fost gatita la GUXT, cu [...]
13 Comentarii
Gravlax este un preparat scandinav care propune fileuri de somon marinate cu sare grunjoasa, zahar [...]
Aceasta reteta a fost gatita la GUXT, cu ocazia unui eveniment corporate. Este o reteta [...]
1 Comentariu
Acum cateva zile am avut ocazia sa revad filmuletele pe care le-am facut in Bangkok, [...]
Samosa este un fel de coltunas prajit sau copt, continand o umplutura, de obicei sarata, [...]
Exista mai multe variante ale acestei retete. Unele folosesc o carne de porc foarte slaba, [...]
Cum povesteam intr-un material anterior, “gaeng” denumeste o gama variata de preparate culinare thailandeze, cu [...]
Aceasta reteta reflecta influenta araba asupra bucatariei siciliene. Carnea este marinata cu mirodenii si ierburi, [...]
Caponata este un fel de ghiveci sicilian, pe baza de vinete, telina si rosii, asezonata [...]
6 Comentarii
Ghiotta este un sos folosit ca baza pentru multe preparate siciliene. Ingredientele de baza care [...]
Kachumber – salata indiana traditionala Kachumber este o salata indiana, servita mai ales ca insotitor [...]
18 Comentarii
Acesti crackeri au un gust deosebit, datorat fainii de naut si mirodeniilor. Sunt o gustare [...]
Pokora, pakoda sau bhajia sunt diversele denumiri sub care sunt cunoscute aceste gustari. La origine [...]
Acest tip de curry (in thailandeza “gaeng panaeng goong”), numit si “penang” sau “panaeng”, este [...]
In primul rand vreau sa va avertizez ca aceasta reteta nu este pentru oricine. Daca [...]
Aceasta salata combina cuscusul cu citrice, fructe uscate si mirodenii, oferind un preparat sanatos, plin [...]
Massaman (scris si mussaman, sau matsaman) este un curry thailandez influentat puternic de curry-urile malaeziene, [...]
Aceasta salata acrisoara, cu accente picante, sarate si dulcege, se poate servi ca atare, singura, [...]
Aceasta reteta are sosul preparat pe baza de iaurt, un ingredient mai putin obisnuit pentru [...]
10 Comentarii
Sosurile si pastele de ardei iute sunt condimente superbe. Se pot folosi si ca marinade, [...]
11 Comentarii
Gyoza denumeste in japoneza un tip de coltunasi, umpluti cu diferite variante de amestecuri de [...]
9 Comentarii
Strudel cu mere si stafide – o reteta in stil austriac Strudelul, la origine austriac, [...]
Incepusem sa va povestesc acum cateva zile ca am avut de gatit, la un eveniment [...]
Aceasta reteta este de inspiratie indiana si poate fi o varianta interesanta pentru vegetarieni, daca [...]
Nu ca acum ar fi cazul… am vrut doar sa clarific relatia mea cu usturoiul. [...]
O alta reteta gustoasa prezentata la GUXT. Tineti-o minte, caci este delicioasa, rapida si usor [...]
Stiu ca aceasta este mai curand o reteta potrivita pentru luna noiembrie decat pentru iulie, [...]
Recent am avut ocazia, la GUXT, sa gatesc prepelite, alaturi de Costel Clipescu, in cadrul [...]
Acesti carnati sunt originari din Germania si se disting atat prin mirodeniile cu care este [...]
Va prezint o alta reteta gatita in cadrul cursurilor de practica si teorie culinara de [...]
Osso buco (sau ossobuco) alla milanese – Rasol de vitel, reteta italiana Osso buco alla [...]
Iata o reteta simpla, desi nu foarte rapida, de curry. Preparatul are o aroma deosebita, [...]
Sosul vélouté este unul dintre clasice ale bucatariei franceze. Este unul dintre sosurile-mama, alaturi de [...]
Aceasta reteta este o joaca (o explorare culinara, daca doriti, facuta, bineinteles la GUXT) in [...]
Dupa ce am facut dulceata de ceapa si de ardei iute, nu cred ca ar [...]
In vechea Roma, “panis focacius” era o varianta de paine coapta in cenusa caminului (“focus” [...]
Macroul este unul dintre pestii preferati de mine: are carnea ferma, oase putine si este [...]
Aceasta gustare provine din bucataria franceza, si anume din regiunea Proventa (Provence). Tapenade este un [...]