blog de Gastronomie
Korma (sau kormaa, qorma, khorma, kurma) denumeste un tip de curry originar din Asia Centrala, [...]
8 Comentarii
Clatite Cordon Bleu – Clatite in toate felurile Cordon Bleu (si nu Gordon Bleu cum [...]
9 Comentarii
In aceasta reteta, sosul de tarhon este unul extrem de simplu, pe baza de smantana [...]
Sosul olandez este unul dintre sosurile-mama ale bucatarieie clasice franceze. Este un sos delicat, rafinat, [...]
7 Comentarii
Cred ca nu am mai vazut ciuperci proaspete, cu exceptia atotprezentelor champignon, de peste 20 [...]
Va propun o reteta de curry, gatita la GUXT… sa zicem in joaca, intr-un moment [...]
2 Comentarii
La GUXT Costel Clipescu si cu mine ne-am “jucat” cu ingredientele pe care le aveam [...]
Sosul mousseline este un derivat din sosul olandez (hollandaise), considerat de bucataria clasica franceza a [...]
Nu prea am mai postat in ultima vreme retete cu creveti, asa ca le duceam [...]
Aceste rulouri de aluat umplute cu prune uscate si bacon sunt o tapa (gustare spaniola [...]
Acest desert isi trage originea din “babka”, o prajitura inalta si cilindrica, din Polonia, unde [...]
Supa crema de sparanghel – reteta cu topping crocant (pentru mese festive) Iata o reteta [...]
Acum cateva zile va prezentasem o reteta despre care spuneam ca este una dintre cele [...]
Morcilla patatera este denumirea unui carnat din Extremadura. Denumirea nu este tocmai corecta, caci termenul [...]
Aceste tapas isi trag denumirea de la sagetile colorate, infipte de toreadori, matadori sau alti [...]
Nu stiu daca aceasta reteta este cea mai simpla postata pe blog, probabil ca nu, [...]
Aceasta reteta este tipica pentru Campania, regiune a carei capitala este orasul Neapole. Termenul “scapece” [...]
Reteta aceasta este placuta ochiului si interesanta. Nu este modul meu preferat de a gati [...]
Pui cu curry si lapte de cocos – o reteta usor picanta Va propun astazi [...]
3 Comentarii
Churros este un preparat pe baza de aluat oparit, tras prin pos si prajit in [...]
Umplutura de curmale si smochine este delicioasa. Nu are nevoie de adaus de zahar, ci [...]
Va prezint din nou o reteta preparata in bucataria de la GUXT, locul unde incercam [...]
Reteta de fata este o adaptare dupa mult mai binecunoscutul gazpacho de rosii spaniol. Supa [...]
Rillette de rata – o reteta rustica Rillette este un preparat culinar similar unei paste [...]
1 Comentariu
Aceasta reteta face parte din grupul celor gatite la GUXT, cu ocazia evenimentului cu tema [...]
Acest tip de reteta este originar din statul Assam. Sa nu va sperie lista de [...]
Aceasta reteta provine din Bengal si poate fi intalnita in mai multe variante, nu doar [...]
Gustarile de mai jos sunt simple, aproape ca nu necesita tratament termic si se dovedesc [...]
Se apropie pastele si foarte multi dintre noi vom gati miel. Ciorba, stufat, drob, pulpa [...]
Ardei umpluti Va rog sa nu-mi reprosati ca va prezint a treia reteta la rand [...]
Am auzit diverse persoane afirmand ca tapenade este un sos sau o garnitura. Altii pretind, [...]
Imi plac mult pastele, de orice fel. Sunt satioase, gustoase si foarte versatile. Nu-mi vine [...]
4 Comentarii
Iata o reteta pentru iubitorii de branzeturi. Camembertul cu gust delicat, branza cu mucegai albastru [...]
Aceasta reteta foloseste cateva ingrediente specifice sud-estului Asiei: pasta de curry, ghimbir, orez cu bob [...]
Triangoloni sunt paste umplute, asemanatoare cu mai bine cunoscutelor ravioli si tortellini. Dupa cum arata [...]
Aceasta a fost una dintre primele retete pe care le-am… era sa zic gatit, dar [...]
Va propun din nou o reteta foarte simpla si rapida. Muschiuletul este bucata de porc [...]
Aceasta gustare este o varianta a celebrei si delicioasei insalata caprese. Gustul placut si neutru [...]
Imi place mult bucataria thailandeza, dar trebuie sa recunosc ca nu sta grozav la capitolul [...]
Acest tip de carnati se remarca prin aroma camforata, adusa de fenicul si anason, si [...]
Reteta de fata este extrem de simpla. Mananc destul de des astfel de salate, mai [...]
Acest tip de salate este unul des intalnit, in diverse variante, in toate bucatariile din [...]
Imi amintesc momentul cand am gustat prima data fructe de mare. Era in 2005, in [...]
Am primit de la Delaco un pachet cu cateva produse interesante, cu rugamintea de a [...]
14 Comentarii
Va propun astazi o reteta vegetariana, simpla dar plina de savoare. Aceasta gustare se gateste [...]