Gastronomie cu Radu Popovici - Sectiunea: Culinaria

Retete culinare

Korma de pui cu ciuperci si ceapa verde

Korma (sau kormaa, qorma, khorma, kurma) denumeste un tip de curry originar din Asia Centrala, [...]

8 Comentarii

Clatite Cordon Bleu cu ragu si mozzarella

Clatite Cordon Bleu – Clatite in toate felurile Cordon Bleu (si nu Gordon Bleu cum [...]

9 Comentarii

Piept de pui cu sos de tarhon si piure de cartofi

In aceasta reteta, sosul de tarhon este unul extrem de simplu, pe baza de smantana [...]

Somon posat cu sos olandez si legume aburite

Sosul olandez este unul dintre sosurile-mama ale bucatarieie clasice franceze. Este un sos delicat, rafinat, [...]

7 Comentarii

Porc cu hribi, galbiori si sos de vin

Cred ca nu am mai vazut ciuperci proaspete, cu exceptia atotprezentelor champignon, de peste 20 [...]

Curry de pui cu lapte de cocos si orez Jasmine

Va propun o reteta de curry, gatita la GUXT… sa zicem in joaca, intr-un moment [...]

2 Comentarii

Salata de creveti cu pui si mango

La GUXT Costel Clipescu si cu mine ne-am “jucat” cu ingredientele pe care le aveam [...]

Somon cu sparanghel si sos mousseline

Sosul mousseline este un derivat din sosul olandez (hollandaise), considerat de bucataria clasica franceza a [...]

2 Comentarii

Creveti cu sos de vin si gremolata

Nu prea am mai postat in ultima vreme retete cu creveti, asa ca le duceam [...]

2 Comentarii

Hojaldres de ciruela y bacon

Aceste rulouri de aluat umplute cu prune uscate si bacon sunt o tapa (gustare spaniola [...]

Baba al rum

Acest desert isi trage originea din “babka”, o prajitura inalta si cilindrica, din Polonia, unde [...]

Supa crema de sparanghel cu topping crocant

Supa crema de sparanghel – reteta cu topping crocant (pentru mese festive) Iata o reteta [...]

Masline umplute

Acum cateva zile va prezentasem o reteta despre care spuneam ca este una dintre cele [...]

Sandviciuri patatera

Morcilla patatera este denumirea unui carnat din Extremadura. Denumirea nu este tocmai corecta, caci termenul [...]

2 Comentarii

Banderillas

Aceste tapas isi trag denumirea de la sagetile colorate, infipte de toreadori, matadori sau alti [...]

2 Comentarii

Midii gratinate cu gremolata si Parmesan

Nu stiu daca aceasta reteta este cea mai simpla postata pe blog, probabil ca nu, [...]

7 Comentarii

Zucchini alla scapece

Aceasta reteta este tipica pentru Campania, regiune a carei capitala este orasul Neapole. Termenul “scapece” [...]

7 Comentarii

Porc cu coulis de capsuni si piure de telina

Reteta aceasta este placuta ochiului si interesanta. Nu este modul meu preferat de a gati [...]

2 Comentarii

Pui cu curry si lapte de cocos

Pui cu curry si lapte de cocos – o reteta usor picanta Va propun astazi [...]

3 Comentarii

Churros cu sos de ciocolata

Churros este un preparat pe baza de aluat oparit, tras prin pos si prajit in [...]

8 Comentarii

Melci cu umplutura de curmale, smochine si stafide

Umplutura de curmale si smochine este delicioasa. Nu are nevoie de adaus de zahar, ci [...]

3 Comentarii

Lup de mare cu legume si rozmarin

Va prezint din nou o reteta preparata in bucataria de la GUXT, locul unde incercam [...]

2 Comentarii

Gazpacho de capsuni

Reteta de fata este o adaptare dupa mult mai binecunoscutul gazpacho de rosii spaniol. Supa [...]

Rillette de rata

Rillette de rata – o reteta rustica Rillette este un preparat culinar similar unei paste [...]

1 Comentariu

Salata de capsuni cu rucola si branza cu mucegai

Aceasta reteta face parte din grupul celor gatite la GUXT, cu ocazia evenimentului cu tema [...]

Chiftele de linte in sos picant de rosii

Acest tip de reteta este originar din statul Assam. Sa nu va sperie lista de [...]

Bhaja Muger Dhal – Linte prajita condimentata

Aceasta reteta provine din Bengal si poate fi intalnita in mai multe variante, nu doar [...]

1 Comentariu

Gustari mediteraneene

Gustarile de mai jos sunt simple, aproape ca nu necesita tratament termic si se dovedesc [...]

Tajin de miel cu bulgur

Se apropie pastele si foarte multi dintre noi vom gati miel. Ciorba, stufat, drob, pulpa [...]

Ardei umpluti cu cascaval afumat si bacon

Ardei umpluti Va rog sa nu-mi reprosati ca va prezint a treia reteta la rand [...]

Pe scurt despre tapenade

Am auzit diverse persoane afirmand ca tapenade este un sos sau o garnitura. Altii pretind, [...]

Graten de paste cu branza si piper roz

Imi plac mult pastele, de orice fel. Sunt satioase, gustoase si foarte versatile. Nu-mi vine [...]

4 Comentarii

Graten de cartofi cu trei feluri de branza

Iata o reteta pentru iubitorii de branzeturi. Camembertul cu gust delicat, branza cu mucegai albastru [...]

2 Comentarii

Carnati in stil thailandez

Aceasta reteta foloseste cateva ingrediente specifice sud-estului Asiei: pasta de curry, ghimbir, orez cu bob [...]

2 Comentarii

Triangoloni cu sos de unt, salvie si piper roz

Triangoloni sunt paste umplute, asemanatoare cu mai bine cunoscutelor ravioli si tortellini. Dupa cum arata [...]

Crema de branza cu castravete, marar si chimen

Aceasta a fost una dintre primele retete pe care le-am… era sa zic gatit, dar [...]

2 Comentarii

Muschiulet de porc cu sos brun si ciuperci

Va propun din nou o reteta foarte simpla si rapida. Muschiuletul este bucata de porc [...]

2 Comentarii

Mozzarella cu pesto rosu si ansoa

Aceasta gustare este o varianta a celebrei si delicioasei insalata caprese. Gustul placut si neutru [...]

Orez lipicios cu fructe si sirop caramel

Imi place mult bucataria thailandeza, dar trebuie sa recunosc ca nu sta grozav la capitolul [...]

2 Comentarii

Carnati cu fenicul, in stil italienesc

Acest tip de carnati se remarca prin aroma camforata, adusa de fenicul si anason, si [...]

2 Comentarii

Salata de bulgur cu rosii, patrunjel si branza de capra

Reteta de fata este extrem de simpla. Mananc destul de des astfel de salate, mai [...]

Salata de vita cu taitei de orez si susan

Acest tip de salate este unul des intalnit, in diverse variante, in toate bucatariile din [...]

4 Comentarii

Sepii cu bulgur si sos de rosii

Imi amintesc momentul cand am gustat prima data fructe de mare. Era in 2005, in [...]

2 Comentarii

Vinete cu mozzarella si Grana Padano

Am primit de la Delaco un pachet cu cateva produse interesante, cu rugamintea de a [...]

14 Comentarii

Aloo tikki – Chiftele picante de cartofi

Va propun astazi o reteta vegetariana, simpla dar plina de savoare. Aceasta gustare se gateste [...]

8 Comentarii