blog de Gastronomie
Sunt un tip de carnati cu o asezonare robusta, populari in statul american Louisiana. Reteta [...]
8 Comentarii
Rulouri de omleta – reteta simpla, usor de facut Incep prin a va spune ca, [...]
Imi plac sosurile picante si usturoiate, in special cele de rosii. Prefer gusturile puternice si [...]
2 Comentarii
Picada Îmi doresc sa scriu despre picada înca de acum cativa ani, cand am petrecut [...]
Iata o reteta foarte simpla, in care cartofii si ceapa caramelizata pun in valoare onctuozitatea [...]
4 Comentarii
Aceste omlete asiatice sunt un preparat versatil si hranitor. Ingredientele listate de mine ca umplutura [...]
Chana masala – un curry aromat cu naut (reteta indiana) Acest preparat, cunoscut si sub [...]
Pollo al chilindrón este un preparat traditional provenit din provinciile Aragon si Navarra. Chilindrón denumeste [...]
3 Comentarii
Acest tip de carnati nu provine din Marea Britanie, sau din vreo fosta colonie britanica, [...]
Termenul “samosa”, sau “samoosa”, denumeste un fel de ghiozlomele (din turcescul “gözleme”, adica niste coltunasi [...]
Acest curry este plin de gust si aroma, are o culoare frumoasa si este un [...]
Rasgulla este un desert pe baza de branza si sirop dulce si aromat, popular in [...]
Carnati Bockwurst Combinatia de carne de porc si vitel este „legata”, în aceasta reteta, cu [...]
10 Comentarii
“Khasta” inseamna “sfaramicios”, iar preparatul este originar din Rajahstan. Este un “chaat”, adica o gustare, [...]
Nu stiu daca am declarat vreodata oficial, dar chimenul este una dintre mirodeniile mele preferate. [...]
Aceasta reteta este inspirata din bucataria cambodgiana. Acolo ghimbirul, in special cel tanar si suculent, [...]
Cotechino di Modena (uneori scris si “coteghino” sau “cotecchino”) sunt carnati proaspeti, din carne si [...]
Aceasta reteta provine din peninsula Malaezia si a fost adaptata dupa retetele aduse de portughezii [...]
12 Comentarii
Va propun astazi o gustare simpla, dar delicioasa si prezentabila. Astfel de tarte, cu diverse [...]
Mai am pe blog o reteta destul de asemanatoare, dar cea de fata difera putin [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Acesti carnati se prepara din spata si slanina de [...]
Carnati de oaie – reteta de carnati facuti in casa Carnatii de oaie sunt niste [...]
Confit de rata, varza rosie, cartofi Duchesse sau… cum sa gatim frantuzeste Confit (de carne) [...]
Am obtinut recent doua fileuri de “red snapper” (o denumire generica din limba engleza care [...]
5 Comentarii
Aceasta reteta are si varianta video. Weisswurst, in traducere “carnati albi”, sunt carnati bavarezi preparati [...]
Proiectul “Reteta traditionala romaneasca preferata de dvs.”, initiat de Fairy, acela de a gasi reteta [...]
Aceasta reteta are si varianta video. “Chorizo” sau “chouriço” este un termen provenit din Peninsula [...]
6 Comentarii
Cred sa sunt victima unui reflex pavlovian: cum da zapada, cum mi se face dor [...]
Tarta Tatin – o reteta clasica in varianta personala Cum am mai spus, nu ma [...]
Sunt convins ca unii ar numi acest preparat “mousse de castravete”, dar consistenta sa, desi [...]
Fileurile de pastrav au pielea crocanta si carnea frageda si suculenta, legumele sunt fraged-crocante, sosul [...]
Papanasi – reteta traditionala romaneasca Iata ca proiectul “Reteta traditionala romaneasca preferata de dvs.”, initiat [...]
Reteta de fata este extrem de usoara si de rapida. In varianta sa simplificata (vezi [...]
1 Comentariu
In limba hindi “tamatar” inseamna “rosii”, iar “murgh” inseamna pui. Pentru cultura culinara milenara a [...]
Salaul are o carne fragila si un gust delicat. Merge bine cu sosul de smantana, [...]
Aceasta gustare este interesanta si aspectuoasa, plina de gust. Cartofii servesc ca baza pentru baconul [...]
Va propun astazi, din nou, o reteta foarte simpla, care foloseste ingrediente usor disponibile si [...]
Combinatiile de ierburi cu arome proaspete si citrice (ca menta, lemongrass, frunze de limeta kafir) [...]
Nu este prima reteta de acest gen pe care o public pe acest blog. Nu [...]
Cand am citit prima data aceasta reteta, as fi jurat ca este una apartinand bucatariei [...]
Aceasta reteta este potrivita cu zilele mai reci de toamna, cand statul langa cuptorul cald [...]
Imi plac mult acest gen de salate. Sunt rapide, usor de facut si ametitor de [...]
Acest desert pare, la citirea retetei, mai complicat decat este de fapt. Nu este deloc [...]
Gremolata mentolata vine cu o nota proaspata, citrica si racoroasa, care pune bine in evidenta [...]
Este o salata foarte simpla, in care gustul pregnant al muschiului de vita si cel [...]