Gastronomie cu Radu Popovici - Sectiunea: Culinaria

Retete culinare

Carnati in stil chaurice

Sunt un tip de carnati cu o asezonare robusta, populari in statul american Louisiana. Reteta [...]

8 Comentarii

Rulouri de omleta cu crema St. Agur

Rulouri de omleta – reteta simpla, usor de facut Incep prin a va spune ca, [...]

Porc cu sos de rosii, usturoi si paste

Imi plac sosurile picante si usturoiate, in special cele de rosii. Prefer gusturile puternice si [...]

2 Comentarii

Pe scurt despre picada

Picada Îmi doresc sa scriu despre picada înca de acum cativa ani, cand am petrecut [...]

2 Comentarii

Cartofi copti cu ceapa caramelizata si branza Chavroux

Iata o reteta foarte simpla, in care cartofii si ceapa caramelizata pun in valoare onctuozitatea [...]

4 Comentarii

Pachetele de omleta cu legume si creveti

Aceste omlete asiatice sunt un preparat versatil si hranitor. Ingredientele listate de mine ca umplutura [...]

8 Comentarii

Chana masala

Chana masala – un curry aromat cu naut (reteta indiana) Acest preparat, cunoscut si sub [...]

8 Comentarii

Pollo al chilindrón

Pollo al chilindrón este un preparat traditional provenit din provinciile Aragon si Navarra. Chilindrón denumeste [...]

3 Comentarii

Carnati cu curry

Acest tip de carnati nu provine din Marea Britanie, sau din vreo fosta colonie britanica, [...]

4 Comentarii

Samosa

Termenul “samosa”, sau “samoosa”, denumeste un fel de ghiozlomele (din turcescul “gözleme”, adica niste coltunasi [...]

8 Comentarii

Curry de pui cu dovleac

Acest curry este plin de gust si aroma, are o culoare frumoasa si este un [...]

4 Comentarii

Rasgulla

Rasgulla este un desert pe baza de branza si sirop dulce si aromat, popular in [...]

Carnati în stil Bockwurst

Carnati Bockwurst Combinatia de carne de porc si vitel este „legata”, în aceasta reteta, cu [...]

10 Comentarii

Khasta kachory

“Khasta” inseamna “sfaramicios”, iar preparatul este originar din Rajahstan. Este un “chaat”, adica o gustare, [...]

3 Comentarii

Carnati cu chimen

Nu stiu daca am declarat vreodata oficial, dar chimenul este una dintre mirodeniile mele preferate. [...]

Pui cu legume si mult ghimbir

Aceasta reteta este inspirata din bucataria cambodgiana. Acolo ghimbirul, in special cel tanar si suculent, [...]

4 Comentarii

Carnati stil Cotechino

Cotechino di Modena (uneori scris si “coteghino” sau “cotecchino”) sunt carnati proaspeti, din carne si [...]

2 Comentarii

Pui cu cartofi si mirodenii

Aceasta reteta provine din peninsula Malaezia si a fost adaptata dupa retetele aduse de portughezii [...]

12 Comentarii

Tarte cu praz si bacon

Va propun astazi o gustare simpla, dar delicioasa si prezentabila. Astfel de tarte, cu diverse [...]

2 Comentarii

Mousse de ficatei de pui cu trufe si confit de ceapa

Mai am pe blog o reteta destul de asemanatoare, dar cea de fata difera putin [...]

2 Comentarii

Carnati in stil ardelenesc

Aceasta reteta are si varianta video. Acesti carnati se prepara din spata si slanina de [...]

4 Comentarii

Carnati proaspeti de oaie

Carnati de oaie – reteta de carnati facuti in casa Carnatii de oaie sunt niste [...]

Confit de rata cu varza rosie si cartofi Duchesse

Confit de rata, varza rosie, cartofi Duchesse sau… cum sa gatim frantuzeste Confit (de carne) [...]

4 Comentarii

Red snapper cu salata de telina si nuci pecan

Am obtinut recent doua fileuri de “red snapper” (o denumire generica din limba engleza care [...]

5 Comentarii

Carnati proaspeti, in stil Weisswurst

Aceasta reteta are si varianta video. Weisswurst, in traducere “carnati albi”, sunt carnati bavarezi preparati [...]

2 Comentarii

Fasole cu afumatura, bine condimentata

Proiectul “Reteta traditionala romaneasca preferata de dvs.”, initiat de Fairy, acela de a gasi reteta [...]

2 Comentarii

Carnati in stil chorizo

Aceasta reteta are si varianta video. “Chorizo” sau “chouriço” este un termen provenit din Peninsula [...]

6 Comentarii

Creveti in stil asiatic

Cred sa sunt victima unui reflex pavlovian: cum da zapada, cum mi se face dor [...]

2 Comentarii

Tarta Tatin

Tarta Tatin – o reteta clasica in varianta personala Cum am mai spus, nu ma [...]

8 Comentarii

Jeleu de castravete cu branzeturi

Sunt convins ca unii ar numi acest preparat “mousse de castravete”, dar consistenta sa, desi [...]

6 Comentarii

Pastrav cu legume si sos de unt

Fileurile de pastrav au pielea crocanta si carnea frageda si suculenta, legumele sunt fraged-crocante, sosul [...]

2 Comentarii

Papanasi

Papanasi – reteta traditionala romaneasca Iata ca proiectul “Reteta traditionala romaneasca preferata de dvs.”, initiat [...]

2 Comentarii

Tagliatelle cu crema St. Agur

Reteta de fata este extrem de usoara si de rapida. In varianta sa simplificata (vezi [...]

1 Comentariu

Tamatar murgh – Curry de pui cu rosii

In limba hindi “tamatar” inseamna “rosii”, iar “murgh” inseamna pui. Pentru cultura culinara milenara a [...]

6 Comentarii

Salau cu tagliatelle si ciuperci

Salaul are o carne fragila si un gust delicat. Merge bine cu sosul de smantana, [...]

Cartofi inveliti bacon, cu branza de capra

Aceasta gustare este interesanta si aspectuoasa, plina de gust. Cartofii servesc ca baza pentru baconul [...]

8 Comentarii

Pui cu sunca de Parma si Parmesan

Va propun astazi, din nou, o reteta foarte simpla, care foloseste ingrediente usor disponibile si [...]

2 Comentarii

Porc cu sos de menta

Combinatiile de ierburi cu arome proaspete si citrice (ca menta, lemongrass, frunze de limeta kafir) [...]

2 Comentarii

Pui vanatoresc

Nu este prima reteta de acest gen pe care o public pe acest blog. Nu [...]

Vita cu ciuperci si sos de stridii

Cand am citit prima data aceasta reteta, as fi jurat ca este una apartinand bucatariei [...]

6 Comentarii

Graten de paste cu legume

Aceasta reteta este potrivita cu zilele mai reci de toamna, cand statul langa cuptorul cald [...]

Salata de creveti cu orez si legume

Imi plac mult acest gen de salate. Sunt rapide, usor de facut si ametitor de [...]

Rulada de ciocolata cu frisca

Acest desert pare, la citirea retetei, mai complicat decat este de fapt. Nu este deloc [...]

4 Comentarii

File de salau cu gremolata mentolata

Gremolata mentolata vine cu o nota proaspata, citrica si racoroasa, care pune bine in evidenta [...]

Salata de vita cu rosii, rucola si Brie

Este o salata foarte simpla, in care gustul pregnant al muschiului de vita si cel [...]

1 Comentariu