blog de Gastronomie
Reteta, foarte simpla, combina in mod inspirat gustul puternic al caracatitei cu vinegreta acrisoara, maslinele [...]
2 Comentarii
Profit de ziua de azi ca sa va propun un preparat robust, cu gust si [...]
Reteta de astazi a pornit de la o sticla de Pinot Noir Kronos din 2010, [...]
Desi nu este foarte rapida, reteta este simpla si are avantajul ca se gateste intr-un [...]
6 Comentarii
Iata o reteta foarte simpla, la care am folosit cateva dintre produsele comercializate de Delaco: [...]
Imi plac mult aromele mediteraneene, dominate de usturoi, citrice si ierburi aromate, de aceea aceasta [...]
7 Comentarii
Am avut ocazia in aceste ultime cateva luni sa colaborez la diverse evenimente cu Delaco [...]
3 Comentarii
Imi este dor de soare, dor de caldura, dor de mare… dor de fructe de [...]
Aveam in casa, la rece, o sticla de Rose Euxine de la Halewood, si ma [...]
Am ales aceasta reteta in primul rand fiindca foloseste unele dintre ingredientele mele preferate, ca [...]
8 Comentarii
Cartofii cu sos alioli sunt o gustare foarte populara in Spania, o “tapa” extrem de [...]
4 Comentarii
Astazi va prezint o reteta foarte simpla si rapida, gustoasa, cu ingrediente care se gasesc [...]
Sigur ca nimic nu egaleaza un foie gras de calitate buna, dar acest pate preparat [...]
“Tre formaggi” inseamna in limba italiana “trei branze”; este lesne de dedus ca pastele din [...]
Reteta este originara din Chennai (fostul Madras), statul Tamil Nadu, situat in sudul Indiei, unde [...]
Dupa retetele in care am folosit crema de branza “Ceva fin pufos”, va propun o [...]
Aceasta supa este extrem de usor de preparat si se potriveste, prin robustetea si satietatea [...]
Paella este, la origine, o specialitate culinara din Valencia, dar a devenit in ultimii ani [...]
Am avut in aceste ultime 6 luni ocazia, fericita zic eu, sa colaborez la diverse [...]
Imi era dor de o reteta in stil mediteranean, robusta, insotita de un sos plin [...]
Am avut ocazia in aceste ultime 6 luni sa colaborez la diverse evenimente cu Delaco [...]
Aveam in frigider un excelent vin din gama Byzantium a Cramelor Halewood, un Blanc de [...]
Iata o varianta asiatica de peste “en papillotte”, foarte rapida si foarte simpla. Pestele gatit [...]
Va propun o reteta simpla si interesanta, cu ingrediente usor de gasit, rapida si gustoasa. [...]
Denumirea generala de “ciuperci negre” nu este tocmai corecta, caci ciupercile la care se refera [...]
10 Comentarii
Afara este inca frig, cerul este gri, iar mie imi este (din nou) dor de [...]
Somonul, desi s-a banalizat in ultimii ani, poate tocmai datorita versatilitatii sale, ramane unul dintre [...]
Va povesteam intr-un articol trecut despre metodele de conservare, pe timp de iarna, a ierburilor [...]
Iata un preparat culinar gata cat ai bate din palme, foarte simplu si care foloseste [...]
Aceasta reteta este delicioasa, cu aroma citric-picanta si cu gust echilibrat, dulce-sarat-picant. Cum am mai [...]
Tinand cont de denumirea acestui risotto, probabil veti fi surprinsi sa aflati ca Sf. Valentin [...]
Reteta aceasta asteapta de cateva luni sa-i vina randul la publicare. Am cumparat cu ceva [...]
12 Comentarii
Korma, uneori scris si “kormaa”, “qorma”, “khorma” ori “kurma” este un termen care denumeste un [...]
Nu mai este un secret deja ca imi plac mult crevetii, si de aceea experimentez [...]
Pulpe de pui marinate – afumate Am cumparat acum ceva vreme un flacon cu fum [...]
Este o reteta clasica ce combina robustetea unor ingrediente ca bacon, masline si rosii uscate [...]
Acest preparat condimentat este un curry thailandez verde. Va reamintesc ca, in mod traditional, curry-urile [...]
Supa crema de cartofi dulci cu lapte de cocos – Reteta culinara din Tanzania Am [...]
Curry zanzibarez Acum cateva zile, mai precis sambata trecuta, am sustinut un eveniment gastronomic despre [...]
Daca sunteti un iubitor al crevetilor si al usturoiului, atunci aceasta reteta va este dedicata [...]
9 Comentarii
Aceasta reteta imbina intr-un mod echilibrat nutrientii din scoici, cu cele din taitei, legume si [...]
Fileurile delicate de peste sunt posate intr-un lichid aromat si servit cu orez si un [...]
11 Comentarii
Va prezint o reteta rapida, plina de gust si aroma, care se prepara cat ai [...]
Iata o varianta indiana de pilaf, foarte usoara si gustoasa. Reteta provine din sudul Indiei, [...]
Gata, am stabilit: mi-e dor de soare si de caldura. Cum nu am bani si [...]