Gastronomie cu Radu Popovici - Sectiunea: Culinaria

Retete culinare

Salata de caracatita cu masline

Reteta, foarte simpla, combina in mod inspirat gustul puternic al caracatitei cu vinegreta acrisoara, maslinele [...]

2 Comentarii

Pollo alla puttanesca con gnocchi

Profit de ziua de azi ca sa va propun un preparat robust, cu gust si [...]

Pulpe de rata cu cartofi noi

Reteta de astazi a pornit de la o sticla de Pinot Noir Kronos din 2010, [...]

2 Comentarii

Pui la cuptor cu legume si crema de branza

Desi nu este foarte rapida, reteta este simpla si are avantajul ca se gateste intr-un [...]

6 Comentarii

Gnocchi cu chorizo si branzeturi

Iata o reteta foarte simpla, la care am folosit cateva dintre produsele comercializate de Delaco: [...]

Bulete de branza cu gremolata

Imi plac mult aromele mediteraneene, dominate de usturoi, citrice si ierburi aromate, de aceea aceasta [...]

7 Comentarii

Castraveti cu crema de branza picanta

Am avut ocazia in aceste ultime cateva luni sa colaborez la diverse evenimente cu Delaco [...]

3 Comentarii

Creveti cu pesto citric

Imi este dor de soare, dor de caldura, dor de mare… dor de fructe de [...]

Novac cu sos picant si legume

Aveam in casa, la rece, o sticla de Rose Euxine de la Halewood, si ma [...]

2 Comentarii

Rulouri de pui cu prosciutto si Parmesan

Am ales aceasta reteta in primul rand fiindca foloseste unele dintre ingredientele mele preferate, ca [...]

8 Comentarii

Patatas alioli

Cartofii cu sos alioli sunt o gustare foarte populara in Spania, o “tapa” extrem de [...]

4 Comentarii

Peste in crusta crocanta de cascaval

Astazi va prezint o reteta foarte simpla si rapida, gustoasa, cu ingrediente care se gasesc [...]

8 Comentarii

Pate de ficat cu trufe

Sigur ca nimic nu egaleaza un foie gras de calitate buna, dar acest pate preparat [...]

6 Comentarii

Tortelloni tre formaggi

“Tre formaggi” inseamna in limba italiana “trei branze”; este lesne de dedus ca pastele din [...]

Peste cu tamarin si lapte de cocos

Reteta este originara din Chennai (fostul Madras), statul Tamil Nadu, situat in sudul Indiei, unde [...]

Tagliatelle cu crema de branza si prosciutto

Dupa retetele in care am folosit crema de branza “Ceva fin pufos”, va propun o [...]

Supa cu tortelloni si Parmesan

Aceasta supa este extrem de usor de preparat si se potriveste, prin robustetea si satietatea [...]

2 Comentarii

Paella marisco

Paella este, la origine, o specialitate culinara din Valencia, dar a devenit in ultimii ani [...]

Pasta picanta de ton cu ceapa verde

Am avut in aceste ultime 6 luni ocazia, fericita zic eu, sa colaborez la diverse [...]

4 Comentarii

Pui cu masline si busuioc

Imi era dor de o reteta in stil mediteranean, robusta, insotita de un sos plin [...]

6 Comentarii

Conchiglione cu crema de branza

Am avut ocazia in aceste ultime 6 luni sa colaborez la diverse evenimente cu Delaco [...]

2 Comentarii

Pui cu crusta de migdale si sos de portocale

Aveam in frigider un excelent vin din gama Byzantium a Cramelor Halewood, un Blanc de [...]

8 Comentarii

Peste picant cu legume

Iata o varianta asiatica de peste “en papillotte”, foarte rapida si foarte simpla. Pestele gatit [...]

6 Comentarii

Porc dulce-acrisor-picant cu rodie

Va propun o reteta simpla si interesanta, cu ingrediente usor de gasit, rapida si gustoasa. [...]

3 Comentarii

Pui cu ciuperci negre si muguri de bambus

Denumirea generala de “ciuperci negre” nu este tocmai corecta, caci ciupercile la care se refera [...]

10 Comentarii

Bruschetta cu pesto, rosii si prosciutto

Afara este inca frig, cerul este gri, iar mie imi este (din nou) dor de [...]

4 Comentarii

Somon cu salata asiatica

Somonul, desi s-a banalizat in ultimii ani, poate tocmai datorita versatilitatii sale, ramane unul dintre [...]

4 Comentarii

Pastrav cu migdale si unt-gremolata

Va povesteam intr-un articol trecut despre metodele de conservare, pe timp de iarna, a ierburilor [...]

2 Comentarii

Gnocchi cu somon afumat si rucola

Iata un preparat culinar gata cat ai bate din palme, foarte simplu si care foloseste [...]

Midii cu lapte de cocos

Aceasta reteta este delicioasa, cu aroma citric-picanta si cu gust echilibrat, dulce-sarat-picant. Cum am mai [...]

Risotto San Valentin

Tinand cont de denumirea acestui risotto, probabil veti fi surprinsi sa aflati ca Sf. Valentin [...]

3 Comentarii

Lapti cu piure de cartofi dulci

Reteta aceasta asteapta de cateva luni sa-i vina randul la publicare. Am cumparat cu ceva [...]

12 Comentarii

Murgh Korma Shahi – Korma de pui cu migdale

Korma, uneori scris si “kormaa”, “qorma”, “khorma” ori “kurma” este un termen care denumeste un [...]

4 Comentarii

Frigarui de creveti cu rosii uscate si ardei iuti

Nu mai este un secret deja ca imi plac mult crevetii, si de aceea experimentez [...]

4 Comentarii

Pulpe de pui marinate – afumate

Pulpe de pui marinate – afumate Am cumparat acum ceva vreme un flacon cu fum [...]

Moules provençales

Este o reteta clasica ce combina robustetea unor ingrediente ca bacon, masline si rosii uscate [...]

6 Comentarii

Curry de pui cu miez de nuca de cocos

Acest preparat condimentat este un curry thailandez verde. Va reamintesc ca, in mod traditional, curry-urile [...]

2 Comentarii

Supa crema de cartofi dulci cu lapte de cocos

Supa crema de cartofi dulci cu lapte de cocos – Reteta culinara din Tanzania Am [...]

6 Comentarii

Amestec curry zanzibarez

Curry zanzibarez Acum cateva zile, mai precis sambata trecuta, am sustinut un eveniment gastronomic despre [...]

Creveti Tiger cu sos de unt si usturoi

Daca sunteti un iubitor al crevetilor si al usturoiului, atunci aceasta reteta va este dedicata [...]

9 Comentarii

Scoici Saint-Jacques cu taitei de orez

Aceasta reteta imbina intr-un mod echilibrat nutrientii din scoici, cu cele din taitei, legume si [...]

6 Comentarii

Peste cu orez si sos picant

Fileurile delicate de peste sunt posate intr-un lichid aromat si servit cu orez si un [...]

11 Comentarii

Creveti cu usturoi si lamaie

Va prezint o reteta rapida, plina de gust si aroma, care se prepara cat ai [...]

8 Comentarii

Pilau cu creveti

Iata o varianta indiana de pilaf, foarte usoara si gustoasa. Reteta provine din sudul Indiei, [...]

2 Comentarii

Creveti cu unt-gremolata si orez integral

Gata, am stabilit: mi-e dor de soare si de caldura. Cum nu am bani si [...]

3 Comentarii