Gastronomie cu Radu Popovici - Sectiunea: Retete Cambodgiene

Pui cu legume si mult ghimbir

Aceasta reteta este inspirata din bucataria cambodgiana. Acolo ghimbirul, in special cel tanar si suculent, [...]

4 Comentarii

Kroeung – pasta de curry cambodgiana

Banuiesc ca unii dintre dvs. o sa va mirati ca aduc în discutie bucataria cambodgiana, [...]

13 Comentarii

Pui cu piper negru

Rezultatele partiale ale sondajului “In ce zi a saptamanii obisnuiti sa gatiti?” (il puteti vedea [...]

14 Comentarii

Porc fript cu miere si lapte de cocos

Am mancat acest preparat in Cambodgia, acum un an si jumatate, si stiu ca m-a [...]

4 Comentarii

Porc cu ardei iuti si alune

Sosurile de stridii si de soia, influente culinare chinezesti, dau aroma specifica acestui stir-fry. Iuteala [...]

6 Comentarii

Amok trei – Curry de peste cambodgian

Amok-ul, desi are un nume cu sonoritate neapetisanta (in DEX, cuvantul “amoc” este definit ca [...]

21 Comentariu

Curcan cu taitei si legume

Curcan cu taitei si legume – Reteta cambodgiana Aceasta reteta foloseste sos Tuk Trey, a [...]

2 Comentarii

Sos tuk trey

Bucataria cambodgiana este una extrem de bine aromata, fara sa fie insa prea iute, sau [...]

4 Comentarii

Pui cu ceapa verde

Prin modul in care utilizeaza sosul de peste si ceapa verde, aceasta reteta reflecta influenta [...]

2 Comentarii

Banane fierte in lapte de cocos

Aceasta reteta se incadreaza in randul deserturilor tipic asiatice, foarte simple, dar gustoase si bogat [...]

1 Comentariu

Orez cu mango

  Este unul dintre deserturile extrem de pretuite in Asia de Sud-Est, mai ales in [...]

3 Comentarii

Frigarui de pui cu sos picant

Profit de ocazia ca sa va prezint o reteta apartinand unei bucatarii foarte putin cunoscuta [...]

6 Comentarii

Sos Tik Marij

Sosul picant-acrisor, numit in Cambodgia “tik marij”, este unul dintre sosurile de baza ale bucatariei [...]

4 Comentarii

Cum se gateste orezul cu bob lung

Orez cu bob lung – metoda de gatire Orezul cu bob lung – simplu sau [...]

5 Comentarii