Gastronomie cu Radu Popovici - Sectiunea: Retete Cambodgiene
Pui cu legume si mult ghimbir
Aceasta reteta este inspirata din bucataria cambodgiana. Acolo ghimbirul, in special cel tanar si suculent, [...]
4 Comentarii
Kroeung – pasta de curry cambodgiana
Banuiesc ca unii dintre dvs. o sa va mirati ca aduc în discutie bucataria cambodgiana, [...]
13 Comentarii
Pui cu piper negru
Rezultatele partiale ale sondajului “In ce zi a saptamanii obisnuiti sa gatiti?” (il puteti vedea [...]
14 Comentarii
Porc fript cu miere si lapte de cocos
Am mancat acest preparat in Cambodgia, acum un an si jumatate, si stiu ca m-a [...]
4 Comentarii
Porc cu ardei iuti si alune
Sosurile de stridii si de soia, influente culinare chinezesti, dau aroma specifica acestui stir-fry. Iuteala [...]
6 Comentarii
Amok trei – Curry de peste cambodgian
Amok-ul, desi are un nume cu sonoritate neapetisanta (in DEX, cuvantul “amoc” este definit ca [...]
21 Comentariu
Curcan cu taitei si legume
Curcan cu taitei si legume – Reteta cambodgiana Aceasta reteta foloseste sos Tuk Trey, a [...]
2 Comentarii
dec.
Sos tuk trey
Bucataria cambodgiana este una extrem de bine aromata, fara sa fie insa prea iute, sau [...]
4 Comentarii
Pui cu ceapa verde
Prin modul in care utilizeaza sosul de peste si ceapa verde, aceasta reteta reflecta influenta [...]
2 Comentarii
iul.
Banane fierte in lapte de cocos
Aceasta reteta se incadreaza in randul deserturilor tipic asiatice, foarte simple, dar gustoase si bogat [...]
1 Comentariu
Orez cu mango
Este unul dintre deserturile extrem de pretuite in Asia de Sud-Est, mai ales in [...]
3 Comentarii
Frigarui de pui cu sos picant
Profit de ocazia ca sa va prezint o reteta apartinand unei bucatarii foarte putin cunoscuta [...]
6 Comentarii
Sos Tik Marij
Sosul picant-acrisor, numit in Cambodgia “tik marij”, este unul dintre sosurile de baza ale bucatariei [...]
4 Comentarii
Cum se gateste orezul cu bob lung
Orez cu bob lung – metoda de gatire Orezul cu bob lung – simplu sau [...]
5 Comentarii
feb.