Gastronomie cu Radu Popovici - Sectiunea: Retete Chinezesti
Chau fan
Este o reteta originara din Hong Kong, preparata cu carne de porc si creveti. Ca [...]
10 Comentarii
Legume cu susan si sos de soia
Stiu ca nu prea-mi fac “datoria” fata de cei care tin post si fata de [...]
18 Comentarii
Pui cu mango
Fructul de mango este folosit rareori în mancarurile chinezesti. Aceasta reteta este originara, probabil, din [...]
32 Comentariu
Amestec curry chinezesc
Aminteam într-o reteta de acum cateva zile de existenta unui amestec de mirodenii curry, în [...]
6 Comentarii
Orez cu curry si creveti
Reteta este simpla, rapida si foarte sanatoasa, pastrand in intregime nutrientii din alimente. Crevetii se [...]
10 Comentarii
Peste “afumat”
Am dat peste aceasta reteta intr-o carte (tradusa in limba engleza) a unuia dintre bucatarii [...]
9 Comentarii
Porc Sichuan
Preparatele din Sichuan, provincie care se poate lauda cu una dintre cele mai interesante bucatarii [...]
29 Comentariu
Creveti cu “5 arome”
Amestecul “5 arome” este unul dintre ingredientele caracteristice ale bucatariei cantoneze, care datoreaza mult aromei [...]
19 Comentarii
Pui cu sos picant
Iata o reteta care intruneste toate calitatile: este rapida, simpla, aromata si delicioasa. Are insa [...]
16 Comentarii
Pastrav cu usturoi si ceapa verde
Aceasta reteta are si varianta video Reteta descrie una dintre cele mai bune metode de [...]
25 Comentariu
Aripioare de pui cu sos Hoi Sin
Este un preparat foarte popular în restaurantele cantoneze. Sosul Hoi Sin se potriveste perfect cu [...]
7 Comentarii
Banane prajite
Bananele sunt un ingredient culinar popular in bucataria chineza, iar deserturile preparate cu ele sunt [...]
17 Comentarii
Yau gai – Pui cu sos de soia
Este una dintre retetele foarte populare in sudul Chinei, bucurandu-se de o reputatie foarte buna, [...]
13 Comentarii
Aripioare de pui cantoneze cu sos de stridii
Canton (Guangdong) este o provincie situata in sudul Chinei, vestita pentru bucataria sa rafinata si [...]
11 Comentarii
Rulouri de pui cu banane
Bananele sunt un ingredient care nu apare des in bucataria chinezeasca. Acest fruct are un [...]
11 Comentarii
Ha do si – Toasturi cu creveti
Iata o reteta simpla si rapida, provenind din nordul Chinei, unde graul si painea din [...]
3 Comentarii
Somon cu coriandru
Este o reteta mai interesanta si oarecum neobisnuita chiar si pentru bucataria chinezeasca, caci spre [...]
10 Comentarii
Chiftelute de pui cu susan
Imi place mult susanul, de aceea nu am rezistat tentatiei de a prepara aceste chiftelute, [...]
19 Comentarii
Pui cu urechi-de-lemn
Iata o reteta foarte simpla, care foloseste un ingredient extrem de popular in bucatariile asiatice, [...]
16 Comentarii
Pui cu muguri de fasole
Uneori ma mai izbeste sansa… culinara si dau peste ingrediente pe care eu le numesc [...]
9 Comentarii
Creveti cu ghimbir
Va era dor de o reteta cu creveti? Stiu ca este criza, si tocmai de [...]
8 Comentarii
Carnati chinezesti cu pui si orez
Reteta de fata este o specialitate cantoneza si, in mod traditional, este gatita in vase [...]
8 Comentarii
mai
Creveti cu sos de fasole neagra
Una dintre regulile culinare spune ca pestele si fructele de mare, ingrediente cu gust delicat [...]
13 Comentarii
Sorbet de kiwi cu ghimbir
Continui cu prezentarea meniului meu de Pasti. Am vazut ca sorbetul a starnit unele curiozitati, [...]
11 Comentarii
Salata de pui cu susan si legume
Dupa atatea posturi cu Lisabona, mi-am zis ca este timpul sa facem o pauza de [...]
4 Comentarii
Pui cu taitei si pasta de susan
Pentru o mare parte a chinezilor preparatele reci sunt nesuferite, dar in climatul cald al [...]
5 Comentarii
Salata de creveti cu alune caju
Am avut chef de ceva usor si rapid ai am ajuns astfel la aceasta reteta [...]
6 Comentarii
Clatite cu ceapa verde
Clatite – reteta chinezeasca Clatitele sunt preparate foarte populare in China, iar cele cu ceapa [...]
19 Comentarii
Orez cu fructe de mare si dip condimentat
Ca sa inlatur de la inceput orice dubiu legat de numele retetei, “dip” este termenul [...]
2 Comentarii
Mantou – Gogosi chinezesti gatite în aburi
Acum cateva zile am dat o raita la magazinele chinezesti din Dragonul Rosu 1 si [...]
4 Comentarii
Pui Chandoori
Va prezint astazi cea de-a doua reteta gatita la “Ginger” cu ocazia evenimentului de pe [...]
8 Comentarii
Peste tilapia cu curry si taitei de celofan
Asa cum am promis ieri, revin cu retetele preparate ieri la “Ginger” si cu cateva [...]
4 Comentarii
Porc dulce-acrisor
Aceasta reteta are si varianta video. Chinezii asociaza de obicei combinatie de gusturi dulce-acrisor mai [...]
20 Comentariu
Vita Chow Mein
Exista variante ale acestei retete care folosesc diferite tipuri de taitei si diferite tipuri de [...]
6 Comentarii
Supa de pui cu ou si ciuperci shiitake
Ciupercile negre uscate, numite “shiitake” de catre japonezi, sunt un ingredient tipic asiatic. Se cultiva [...]
4 Comentarii
Pui Chengdu
Este o reteta apartinand bucatariei din regiunea Sichuan, una dintre marile scoli culinare chinezesti. Chengdu [...]
2 Comentarii
Pui Sichuan
Este o reteta extrem de simpla si rapida, originara din provincia chineza Sichuan, renumita pentru [...]
2 Comentarii
Foarte pe scurt despre sosul Hoisin
Sosul Hoisin – un sos chinezesc Sosul Hoisin, sau Haixian (se pronunta haixianjiang) este un [...]
4 Comentarii
iun.
Pui cu mazare si cartofi dulci
M-am gandit ca nu ar strica sa postez unele retete folosind sosuri si/sau paste gata [...]
1 Comentariu
Omleta chinezeasca
Este o mancare pe care o veti gasi oriunde înfloreste cultura chineza, indiferent de distanta [...]