Retete Coreene | Retetele lui Radu - blog de gastronomie

Dakgangjeong – Pui crocant, dulce-picant

Dakgangjeong este un termen coreean ce denumeste bucati de pui prajite in baie de ulei si “glazurate” cu un sos lipicios, dulce si picant. In mod traditional, un astfel de preparat se gateste folosind un pui intreg, portionat; este normal, caci reteta are ceva vechime, iar atunci cand se taia un pui intreg se foloseau toate bucatile.
Radu Popovici - Dakgangjeong - Pui crocant, dulce-picant
Astazi, cel mai adesea se gateste folosind aripioare de pui; din nou normal, caci acestea sunt bucatile care au cel mai mare raport piele/carne; pielea este foarte importanta, caci ea da exteriorul crocant, rumenit si delicios al bucatilor de pui.
Reteta se gateste, insa, foarte bine si cu bucati de piept de pui dezosat, sau cu ciocanele de pui.
(mai mult…)

Citeste tot

Pe scurt despre kochujang

Kochujang - sursa foto: http://blog.daum.net
Bucătăria coreeană este una dintre bucătăriile puţin cunoscute la noi, deşi este socotită a fi printre cele mai sănătoase. Cu alte cuvinte, cum mi-a spus cineva pe FaceBook, este în „trend”. În fine, pentru mine asta nu are nicio importanţă, pe acest blog toate bucătăriile asiatice au fost mereu în centrul atenţiei. Pentru cei curioşi, câteva amănunte despre această cultură gastronomică se pot găsi aici.
(mai mult…)

Citeste tot

Pui dulce-iute cu ciuperci

Dupa vizita la Ki-Life, unde am dat nas in nas cu atatea produse asiatice, s-a intamplat un lucru previzibil: m-a palit dorul de gatit. Va propun astazi o reteta coreeana, cu adevarat deosebita. Desi are o lista lunga de ingrediente, nu este deloc complicata si nici mare consumatoare de timp.

Preparatul final este extrem de gustos si indeajuns de neobisnuit ca sa merite efortul de a va surprinde in mod placut familia sau prietenii.
(mai mult…)

Citeste tot
Page 1 of 2
1 2