Retete Filipineze | Retetele lui Radu - blog de gastronomie

Pui adobo cu legume

“Adobo” inseamna in limba spaniola “condiment” sau “marinada”, si provine din verbul “adobar” – a marina. Este folosit pentru a descrie o marinada sau un sos, iar carnea preparata cu adobo, este denumita adobada. Pentru detalii despre adobo, cititi aici.

(more…)

Citeste tot

Peneritong Manok

Aceasta reteta are si varianta video.

Este un fel de mancare gatit de vanzatorii stradali din Filipine, in special in Manilla. Reteta este simpla si rapida, iar rezultatul este deosebit de gustos. Se poate folosi orice fel de carne de pui, cu sau fara piele, dezosata sau nu, la alegerea dvs.

  (more…)

Citeste tot

Cum se gateste orezul cu bob lung

Orez cu bob lung
Multi dintre cei care au gustat “gatelile” mele, au fost placut surprinsi de cum mi-a iesit orezul: nelipicios, bob cu bob, nici prea uscat si nici prea umed. Este destul de simplu sa-l obtii, atat timp cat respecti niste reguli. Metoda mea preferata de a-l gati este cea a absorbtiei. Este o metoda usor de urmat in bucataria de acasa si care-ti ofera anume libertati, despre care voi vorbi mai jos.
(more…)

Citeste tot