Gastronomie cu Radu Popovici - Sectiunea: Retete Franceze

Pe scurt despre sosul bearnez

Tot din sosul olandez deriva si sosul béarnez, un sos extrem de important si care [...]

9 Comentarii

Sos Olandez – Pe scurt despre sosul olandez

Sos Olandez – ce este, cum se prepara Sosul olandez (Hollandaise sauce), contrar numelui, este [...]

16 Comentarii

Pe scurt despre vinegreta (1)

Literatura de specialitate considera vinegreta a fi unul dintre sosurile importante ale gastronomiei occidentale (alaturi [...]

9 Comentarii

Maioneza – scurt istoric, preparare si sosuri derivate

Wikipedia sustine ca reteta maionezei a fost adusa în Franta din orasul Mahon, din insula [...]

11 Comentarii

Berbecut cu crusta de Herbes de Provence

Iata si cea de-a treia (si ultima) reteta gatita la evenimentul ce a avut loc [...]

2 Comentarii

Herbes de Provence – aromele unei bucatarii exceptionale

Herbes de Provence – Ierburi de Provence Bucataria provensala foloseste in mod traditional numeroase verdeturi [...]

5 Comentarii

Pui umplut cu fructe si fistic

Este o reteta de dificultate medie, relativ laborioasa, dar resultatul final este delicios, suculent, aromat [...]

8 Comentarii

Salata de pui cu busuioc

Este o reteta foarte simpla si rapida, aromata si gustoasa, perfecta pentru zilele fierbinti de [...]

2 Comentarii

Croque Monsieur

Croque Monsieur este o gustare celebra, tipic franceza. Legenda spune ca ar fi fost descoperita [...]

12 Comentarii

Prajitura cu cirese confiate si martipan

Prajitura are un gust absolut delicios, datorat in buna masura martipanului. Daca nu gasiti martipan [...]

4 Comentarii

Vita Stroganoff cu tarhon si nucsoara

Numit dupa un diplomat rus, contele Paul Stroganov (secolul al XIX-lea), acest fel de mancare [...]