Gastronomie cu Radu Popovici - Sectiunea: Retete Franceze
Pe scurt despre sosul bearnez
Tot din sosul olandez deriva si sosul béarnez, un sos extrem de important si care [...]
9 Comentarii
feb.
Sos Olandez – Pe scurt despre sosul olandez
Sos Olandez – ce este, cum se prepara Sosul olandez (Hollandaise sauce), contrar numelui, este [...]
16 Comentarii
feb.
Pe scurt despre vinegreta (1)
Literatura de specialitate considera vinegreta a fi unul dintre sosurile importante ale gastronomiei occidentale (alaturi [...]
9 Comentarii
Maioneza – scurt istoric, preparare si sosuri derivate
Wikipedia sustine ca reteta maionezei a fost adusa în Franta din orasul Mahon, din insula [...]
11 Comentarii
ian.
Berbecut cu crusta de Herbes de Provence
Iata si cea de-a treia (si ultima) reteta gatita la evenimentul ce a avut loc [...]
2 Comentarii
Herbes de Provence – aromele unei bucatarii exceptionale
Herbes de Provence – Ierburi de Provence Bucataria provensala foloseste in mod traditional numeroase verdeturi [...]
5 Comentarii
Pui umplut cu fructe si fistic
Este o reteta de dificultate medie, relativ laborioasa, dar resultatul final este delicios, suculent, aromat [...]
8 Comentarii
Salata de pui cu busuioc
Este o reteta foarte simpla si rapida, aromata si gustoasa, perfecta pentru zilele fierbinti de [...]
2 Comentarii
Croque Monsieur
Croque Monsieur este o gustare celebra, tipic franceza. Legenda spune ca ar fi fost descoperita [...]
12 Comentarii
Prajitura cu cirese confiate si martipan
Prajitura are un gust absolut delicios, datorat in buna masura martipanului. Daca nu gasiti martipan [...]
4 Comentarii
Vita Stroganoff cu tarhon si nucsoara
Numit dupa un diplomat rus, contele Paul Stroganov (secolul al XIX-lea), acest fel de mancare [...]
- 1
- 2