Retete Germane | Retetele lui Radu - blog de gastronomie

Knackwurst cu varza

Stiu ca aceasta este mai curand o reteta potrivita pentru luna noiembrie decat pentru iulie, dar zilele acestea au fost atat de ploioase, incat la GUXT in bucatarie a parut ca este toamna.
Cu un mic efort de imaginatie, intr-o zi ploioasa si racoroasa, aceasta reteta nu mai este atat de nepotrivita.
Knackwurst cu varza
Preparatul in chestiune este unul gatit in stil german. Veti vedea mai jos cum carnatii sunt gatiti intr-un mod mai special, iar varza calita seamana, si nu prea, cu cea de pe la noi. Una peste-alta, reteta este nu doar interesanta si simpla, ea mai si duce la un preparat delicios.
(mai mult…)

Citeste tot

Knackwurst

Acesti carnati sunt originari din Germania si se disting atat prin mirodeniile cu care este parfumata umplutura, cu textura fina si pastoasa a acesteia, ca si cu modul in care se gatesc.
Knackwurst
In germana Knackwurst vine de la “knacken”, care inseamna “a crapa”, sau de la “knacking”, care inseamna “crocant”. Aceasta se refera la faptul ca acesti carnati se umfla la gatit, astfel ca pielea este intinsa, ca un balon, si se poate sparge atunci cand este muscata, improscand cu sucul din interior.
(mai mult…)

Citeste tot

Carnati cu curry

Acest tip de carnati nu provine din Marea Britanie, sau din vreo fosta colonie britanica, ci, neasteptat pentru mine, din Germania. Se vede ca dragostea germanilor pentru carnati este atat de mare, incat au experimentat cele mai neasteptate combinatii. Asa au aparut acesti Currywurst, care au devenit in timp un preparat cheie al bucatariei germane din zona oraselor Berlin si Hamburg.

(mai mult…)

Citeste tot

Cârnaţi în stil Bockwurst

Combinaţia de carne de porc şi viţel este „legată”, în această reţeta, cu lapte şi ouă, şi aromatozată cu piper alb, cuişoare şi pătrunjel. Acest tip de cârnat, foarte popular în Germania, se bea alături de bere Bock şi este una dintre vedetele oricărui Oktoberfest.

(mai mult…)

Citeste tot

Carnati cu chimen

Nu stiu daca am declarat vreodata oficial, dar chimenul este una dintre mirodeniile mele preferate. Cum in aceasta iarna am intreprins o campanie de facut carnati, nu este de mirare, cel putin pentru mine, ca am cautat si variante de retete cu chimen.

Reteta pe care am ales-o provine din Germania, iar carnatii obtinuti au un gust picant si vag dulceag: mi-am permis s-o modific adaugandu-i putin usturoi, caci astfel, cel putin dupa gustul meu, am obtinut o savoare mai echilibrata.
(mai mult…)

Citeste tot

Carnati proaspeti, in stil Weisswurst

Aceasta reteta are si varianta video.
Weisswurst, in traducere “carnati albi”, sunt carnati bavarezi preparati din carne de vitel si slanina de porc, ambele foarte fin tocate. Aromele folosite pentru a-i asezona sunt destul de variate – de la ceapa, lamaie si patrunjel, la nucsoara, ghimbir, hrean si cardamom – dar eu am ales, dupa cum veti vedea mai jos, o varianta ceva mai simpla.

(mai mult…)

Citeste tot