blog de Gastronomie
Ceviche de sepie – preparat in stil asiatic Ceviche este preparat din peste sau fructe [...]
1 Comentariu
Tartar de ton cu avocado – reteta simpla, fara gatire Tartarul de ton cu avocado [...]
O reteta simpla, destul de usor de executat, foarte gustoasa. Muschiul de vita este fript [...]
6 Comentarii
Este unul dintre acele preparate culinare care te incanta prin delicatetea sosului si prin finetea [...]
4 Comentarii
Daca doriti ceva delicios, chiar memorabil, hranitor, usor de gatit, de mancat si de digerat, [...]
Iepure la cuptor – reteta de pulpe cu sos de vin si masline Acest preparat, [...]
Supa de pui cu taitei de orez – reteta adaptata Supa de pui cu taitei [...]
Pastele sunt hranitoare, usor de gatit, foarte versatile, relativ ieftine, satioase si lejere in acelasi [...]
Rata este, dupa parerea mea, pasarea cea mai gustoasa. Pieptul este una dintre bucatile cele [...]
Din nou un preparat culinar pe care il veti putea gusta, incepand de luni 25 [...]
Aceasta reteta frumos colorata, gustoasa si parfumata este inspirata dupa salatele sud-est asiatice. Ingrediente mai [...]
Va prezint astazi o noua salata din meniul de la Bistro GUXT. Ca si precedenta [...]
Incep cu aceasta reteta sa va prezint unele preparate care se vor afla in meniul [...]
Sosul olandez este unul dintre sosurile clasice ale bucatariei franceze. Dupa mine, este si cel [...]
Iata o reteta care promite mult. Este compusa din alimente cu gust pregnant si caracteristic: [...]
Am achizitionat acum ceva vreme o mica trufa alba de Piemont (Tuber magnatum), aflata la [...]
2 Comentarii
Reteta aceasta este un experiment care, din fericire, a functionat foarte bine. El a aparut [...]
In aceasta reteta de inspiratie thailandeza, somonul este gatit prin posare intr-un lichid aromat (un [...]
Tortul de fata nu este cu adevarat complicat, dar este relativ laborios; din pacate, nimic [...]
10 Comentarii
Sosul de visine este un insotitor de nadejde al pieptului de rata; bucataria franceza ofera [...]
Ficatul de gasca cu trufe a fost dintotdeauna un preparat rafinat si delicios. Este unul [...]
Aceasta reteta provine din arsenalul prietenului Costel Clipescu si a fost gatita la GUXT, cu [...]
13 Comentarii
Aceasta reteta a fost gatita la GUXT, cu ocazia unui eveniment corporate. Este o reteta [...]
Aceasta reteta este de inspiratie indiana si poate fi o varianta interesanta pentru vegetarieni, daca [...]
5 Comentarii
O alta reteta gustoasa prezentata la GUXT. Tineti-o minte, caci este delicioasa, rapida si usor [...]
8 Comentarii
Va prezint o alta reteta gatita in cadrul cursurilor de practica si teorie culinara de [...]
Iata o reteta simpla, desi nu foarte rapida, de curry. Preparatul are o aroma deosebita, [...]
Clatite Cordon Bleu – Clatite in toate felurile Cordon Bleu (si nu Gordon Bleu cum [...]
9 Comentarii
In aceasta reteta, sosul de tarhon este unul extrem de simplu, pe baza de smantana [...]
Sosul olandez este unul dintre sosurile-mama ale bucatarieie clasice franceze. Este un sos delicat, rafinat, [...]
7 Comentarii
Cred ca nu am mai vazut ciuperci proaspete, cu exceptia atotprezentelor champignon, de peste 20 [...]
Va propun o reteta de curry, gatita la GUXT… sa zicem in joaca, intr-un moment [...]
La GUXT Costel Clipescu si cu mine ne-am “jucat” cu ingredientele pe care le aveam [...]