Gastronomie cu Radu Popovici - Sectiunea: Retete Indiene
Orez cu linte si pui
Imi era dor sa mai gatesc ceva in stil indian, cu multe mirodenii. Pe de [...]
iul.
Pasta masala – baza de asezonare pentru curry-urile indiene
În ultimele luni am povestit pe blog despre pastele de curry thailandeze si despre pastele [...]
10 Comentarii
ian.
Dal samosa
Samosa este un fel de coltunas prajit sau copt, continand o umplutura, de obicei sarata, [...]
5 Comentarii
sept.
Kachumber – salata indiana
Kachumber – salata indiana traditionala Kachumber este o salata indiana, servita mai ales ca insotitor [...]
18 Comentarii
sept.
Besan Paare – Crackeri crocanti din faina de naut
Acesti crackeri au un gust deosebit, datorat fainii de naut si mirodeniilor. Sunt o gustare [...]
6 Comentarii
sept.
Pyaz ke pakore
Pokora, pakoda sau bhajia sunt diversele denumiri sub care sunt cunoscute aceste gustari. La origine [...]
6 Comentarii
aug.
Curry de cartofi cu fructe uscate
Aceasta reteta este o joaca (o explorare culinara, daca doriti, facuta, bineinteles la GUXT) in [...]
iul.
Korma de pui cu ciuperci si ceapa verde
Korma (sau kormaa, qorma, khorma, kurma) denumeste un tip de curry originar din Asia Centrala, [...]
8 Comentarii
iul.
Chiftele de linte in sos picant de rosii
Acest tip de reteta este originar din statul Assam. Sa nu va sperie lista de [...]
mai
Bhaja Muger Dhal – Linte prajita condimentata
Aceasta reteta provine din Bengal si poate fi intalnita in mai multe variante, nu doar [...]
1 Comentariu
mai
Aloo tikki – Chiftele picante de cartofi
Va propun astazi o reteta vegetariana, simpla dar plina de savoare. Aceasta gustare se gateste [...]
8 Comentarii
feb.
Chana masala
Chana masala – un curry aromat cu naut (reteta indiana) Acest preparat, cunoscut si sub [...]
8 Comentarii
feb.
Samosa
Termenul “samosa”, sau “samoosa”, denumeste un fel de ghiozlomele (din turcescul “gözleme”, adica niste coltunasi [...]
8 Comentarii
ian.
Rasgulla
Rasgulla este un desert pe baza de branza si sirop dulce si aromat, popular in [...]
Khasta kachory
“Khasta” inseamna “sfaramicios”, iar preparatul este originar din Rajahstan. Este un “chaat”, adica o gustare, [...]
3 Comentarii
Tamatar murgh – Curry de pui cu rosii
In limba hindi “tamatar” inseamna “rosii”, iar “murgh” inseamna pui. Pentru cultura culinara milenara a [...]
6 Comentarii
nov.
Pe scurt despre rasam si charu podi
Va propun din nou o mica poveste despre un amestec de mirodenii indian. Nici nu [...]
aug.
Peste cu tamarin si lapte de cocos
Reteta este originara din Chennai (fostul Madras), statul Tamil Nadu, situat in sudul Indiei, unde [...]
mart.
Murgh Korma Shahi – Korma de pui cu migdale
Korma, uneori scris si “kormaa”, “qorma”, “khorma” ori “kurma” este un termen care denumeste un [...]
4 Comentarii
Pilau cu creveti
Iata o varianta indiana de pilaf, foarte usoara si gustoasa. Reteta provine din sudul Indiei, [...]
2 Comentarii
ian.
Pe scurt despre chammanthi podi
Am mai vorbit pe acest blog despre multe amestecuri de mirodenii întalnite în bucataria subcontinentului [...]
6 Comentarii
Curry de ciuperci cu orez
Iata o alta reteta facuta acum cativa ani. Profit de faptul ca multi dintre cititori [...]
5 Comentarii
Pui balti cu ardei iute
Am mai avut pe acest blog reteta balti, doua dintre ele chiar cu pui, dar [...]
6 Comentarii
Pui balti cu unt
Astazi va prezint una dintre primele retete gatite de mine pentru acest blog. Are cam [...]
7 Comentarii
Supa de castraveti
Am facut aceasta reteta in urma cu trei ani si am cam uitat de ea. [...]
10 Comentarii
Pui cu aloo posta
„Aloo posta” este un termen ce denumeste cartofii gatiti cu seminte de mac si ardei [...]
34 Comentariu
Pe scurt despre milagu podi
Bucataria sud-indiana a fost prima, cronologic vorbind, dintre bucatariile regionale ale Indiei care s-a format; [...]
10 Comentarii
Pe scurt despre pulusu podi
Pulusu podi Desi am mai vorbit despre alte cateva amestecuri de mirodenii folosite în imens [...]
14 Comentarii
Jeera Aloo – Cartofi cu chimion
Dupa orez, grau si porumb, cartofii sunt cea mai importanta recolta din lume si una [...]
18 Comentarii
Pilaf cu sofran si ciuperci
Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Acest tip de [...]
4 Comentarii
apr.
Pui cu sos de sofran
Reteta aceasta provine, se pare, din bucataria imperiala mogula. Ingredientul cheie din punct de vedere [...]
10 Comentarii
Orez cu sfecla si porumb
Sfecla este una dintre vegetalele care dau orezului culoare, dulceata si aroma subtila. Porumbul, la [...]
4 Comentarii
Bhoona murgh
„Bhoona” este termenul din limbile hindi si urdu care denumeste procedeul prin care se gateste [...]
14 Comentarii
Pe scurt despre kholombo
Va propun astazi un nou amestec de mirodenii indian: pudra kholombo. Nu este primul si [...]
4 Comentarii
Jeera Murgh – Pui cu chimion
Desi chimionul crud are o aroma oarecum chimica (cel putin eu asa o simt), atunci [...]
6 Comentarii
Milagu tannir
Va prezint astazi una dintre retetele traditionale ale populatiei tamile. In limba tamila, „milagu” inseamna [...]
10 Comentarii
Pe scurt despre goda masala
Va prezint astazi un amestec de mirodenii foarte interesant, provenit tot din India, pe care [...]
10 Comentarii
Moorgi Kosha – Curry de pui bengalez
Kosha inseamna ceapa/usturoi/ghimbir prajite impreuna cu mirodenii intregi sau pisate, pana ce s-au dizolvat intr-o [...]
9 Comentarii
Pulpe de pui crocante si picante
Va propun astazi o gustare condimentata. Se prepara rapid, este aromata, foarte buna la gust, [...]
11 Comentarii
Phall
Iata cel mai iute preparat pe care am pus gura vreodata. Mai iute decat curry-urile [...]
6 Comentarii
Kumban Daal – Curry de linte cu ciuperci
Acest curry este un daal, adica un preparat pe baza de leguminoase (in cazul nostru [...]
6 Comentarii
Pe scurt despre sambaar si sambaar podi
Sambaar (scris adesea si sambar sau sambhar) este un curry vegetarian preparat din linte si [...]
4 Comentarii
Supa de pui cu migdale
Acest gen de supe provin din nordul Indiei si Pakistan. Este neobisnuita pentru noi, dar [...]
7 Comentarii
Curry de ciuperci
Propun aceasta reteta vegetarienilor si celor care tin post. Este gustoasa si foarte aromata. Acest [...]
5 Comentarii