Gastronomie cu Radu Popovici - Sectiunea: Retete Indiene

Orez cu linte si pui

Imi era dor sa mai gatesc ceva in stil indian, cu multe mirodenii. Pe de [...]

Pasta masala – baza de asezonare pentru curry-urile indiene

În ultimele luni am povestit pe blog despre pastele de curry thailandeze si despre pastele [...]

10 Comentarii

Dal samosa

Samosa este un fel de coltunas prajit sau copt, continand o umplutura, de obicei sarata, [...]

5 Comentarii

Kachumber – salata indiana

Kachumber – salata indiana traditionala Kachumber este o salata indiana, servita mai ales ca insotitor [...]

18 Comentarii

Besan Paare – Crackeri crocanti din faina de naut

Acesti crackeri au un gust deosebit, datorat fainii de naut si mirodeniilor. Sunt o gustare [...]

6 Comentarii

Pyaz ke pakore

Pokora, pakoda sau bhajia sunt diversele denumiri sub care sunt cunoscute aceste gustari. La origine [...]

6 Comentarii

Curry de cartofi cu fructe uscate

Aceasta reteta este o joaca (o explorare culinara, daca doriti, facuta, bineinteles la GUXT) in [...]

Korma de pui cu ciuperci si ceapa verde

Korma (sau kormaa, qorma, khorma, kurma) denumeste un tip de curry originar din Asia Centrala, [...]

8 Comentarii

Chiftele de linte in sos picant de rosii

Acest tip de reteta este originar din statul Assam. Sa nu va sperie lista de [...]

Bhaja Muger Dhal – Linte prajita condimentata

Aceasta reteta provine din Bengal si poate fi intalnita in mai multe variante, nu doar [...]

1 Comentariu

Aloo tikki – Chiftele picante de cartofi

Va propun astazi o reteta vegetariana, simpla dar plina de savoare. Aceasta gustare se gateste [...]

8 Comentarii

Chana masala

Chana masala – un curry aromat cu naut (reteta indiana) Acest preparat, cunoscut si sub [...]

8 Comentarii

Samosa

Termenul “samosa”, sau “samoosa”, denumeste un fel de ghiozlomele (din turcescul “gözleme”, adica niste coltunasi [...]

8 Comentarii

Rasgulla

Rasgulla este un desert pe baza de branza si sirop dulce si aromat, popular in [...]

Khasta kachory

“Khasta” inseamna “sfaramicios”, iar preparatul este originar din Rajahstan. Este un “chaat”, adica o gustare, [...]

3 Comentarii

Tamatar murgh – Curry de pui cu rosii

In limba hindi “tamatar” inseamna “rosii”, iar “murgh” inseamna pui. Pentru cultura culinara milenara a [...]

6 Comentarii

Pe scurt despre rasam si charu podi

Va propun din nou o mica poveste despre un amestec de mirodenii indian. Nici nu [...]

Peste cu tamarin si lapte de cocos

Reteta este originara din Chennai (fostul Madras), statul Tamil Nadu, situat in sudul Indiei, unde [...]

Murgh Korma Shahi – Korma de pui cu migdale

Korma, uneori scris si “kormaa”, “qorma”, “khorma” ori “kurma” este un termen care denumeste un [...]

4 Comentarii

Pilau cu creveti

Iata o varianta indiana de pilaf, foarte usoara si gustoasa. Reteta provine din sudul Indiei, [...]

2 Comentarii

Pe scurt despre chammanthi podi

Am mai vorbit pe acest blog despre multe amestecuri de mirodenii întalnite în bucataria subcontinentului [...]

6 Comentarii

Curry de ciuperci cu orez

Iata o alta reteta facuta acum cativa ani. Profit de faptul ca multi dintre cititori [...]

5 Comentarii

Pui balti cu ardei iute

Am mai avut pe acest blog reteta balti, doua dintre ele chiar cu pui, dar [...]

6 Comentarii

Pui balti cu unt

Astazi va prezint una dintre primele retete gatite de mine pentru acest blog. Are cam [...]

7 Comentarii

Supa de castraveti

Am facut aceasta reteta in urma cu trei ani si am cam uitat de ea. [...]

10 Comentarii

Pui cu aloo posta

„Aloo posta” este un termen ce denumeste cartofii gatiti cu seminte de mac si ardei [...]

34 Comentariu

Pe scurt despre milagu podi

Bucataria sud-indiana a fost prima, cronologic vorbind, dintre bucatariile regionale ale Indiei care s-a format; [...]

10 Comentarii

Pe scurt despre pulusu podi

Pulusu podi Desi am mai vorbit despre alte cateva amestecuri de mirodenii folosite în imens [...]

14 Comentarii

Jeera Aloo – Cartofi cu chimion

Dupa orez, grau si porumb, cartofii sunt cea mai importanta recolta din lume si una [...]

18 Comentarii

Pilaf cu sofran si ciuperci

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Acest tip de [...]

4 Comentarii

Orez cu sofran, fructe uscate si alune

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Orezul dulce cu [...]

5 Comentarii

Pui cu sos de sofran

Reteta aceasta provine, se pare, din bucataria imperiala mogula. Ingredientul cheie din punct de vedere [...]

10 Comentarii

Orez cu sfecla si porumb

Sfecla este una dintre vegetalele care dau orezului culoare, dulceata si aroma subtila. Porumbul, la [...]

4 Comentarii

Bhoona murgh

„Bhoona” este termenul din limbile hindi si urdu care denumeste procedeul prin care se gateste [...]

14 Comentarii

Pe scurt despre kholombo

Va propun astazi un nou amestec de mirodenii indian: pudra kholombo. Nu este primul si [...]

4 Comentarii

Jeera Murgh – Pui cu chimion

Desi chimionul crud are o aroma oarecum chimica (cel putin eu asa o simt), atunci [...]

6 Comentarii

Milagu tannir

Va prezint astazi una dintre retetele traditionale ale populatiei tamile. In limba tamila, „milagu” inseamna [...]

10 Comentarii

Pe scurt despre goda masala

Va prezint astazi un amestec de mirodenii foarte interesant, provenit tot din India, pe care [...]

10 Comentarii

Moorgi Kosha – Curry de pui bengalez

Kosha inseamna ceapa/usturoi/ghimbir prajite impreuna cu mirodenii intregi sau pisate, pana ce s-au dizolvat intr-o [...]

9 Comentarii

Pulpe de pui crocante si picante

Va propun astazi o gustare condimentata. Se prepara rapid, este aromata, foarte buna la gust, [...]

11 Comentarii

Phall

Iata cel mai iute preparat pe care am pus gura vreodata. Mai iute decat curry-urile [...]

6 Comentarii

Kumban Daal – Curry de linte cu ciuperci

Acest curry este un daal, adica un preparat pe baza de leguminoase (in cazul nostru [...]

6 Comentarii

Pe scurt despre sambaar si sambaar podi

Sambaar (scris adesea si sambar sau sambhar) este un curry vegetarian preparat din linte si [...]

4 Comentarii

Supa de pui cu migdale

Acest gen de supe provin din nordul Indiei si Pakistan. Este neobisnuita pentru noi, dar [...]

7 Comentarii

Curry de ciuperci

Propun aceasta reteta vegetarienilor si celor care tin post. Este gustoasa si foarte aromata. Acest [...]

5 Comentarii