Gastronomie cu Radu Popovici - Sectiunea: Retete Indiene
Orez cu linte si pui
Imi era dor sa mai gatesc ceva in stil indian, cu multe mirodenii. Pe de...
Pasta masala – baza de asezonare pentru curry-urile indiene
În ultimele luni am povestit pe blog despre pastele de curry thailandeze si despre pastele...
10 Comentarii
Dal samosa
Samosa este un fel de coltunas prajit sau copt, continand o umplutura, de obicei sarata,...
5 Comentarii
Kachumber – salata indiana
Kachumber – salata indiana traditionala Kachumber este o salata indiana, servita mai ales ca insotitor...
18 Comentarii
Besan Paare – Crackeri crocanti din faina de naut
Acesti crackeri au un gust deosebit, datorat fainii de naut si mirodeniilor. Sunt o gustare...
6 Comentarii
Pyaz ke pakore
Pokora, pakoda sau bhajia sunt diversele denumiri sub care sunt cunoscute aceste gustari. La origine...
6 Comentarii
Curry de cartofi cu fructe uscate
Aceasta reteta este o joaca (o explorare culinara, daca doriti, facuta, bineinteles la GUXT) in...
Korma de pui cu ciuperci si ceapa verde
Korma (sau kormaa, qorma, khorma, kurma) denumeste un tip de curry originar din Asia Centrala,...
8 Comentarii
Chiftele de linte in sos picant de rosii
Acest tip de reteta este originar din statul Assam. Sa nu va sperie lista de...
Bhaja Muger Dhal – Linte prajita condimentata
Aceasta reteta provine din Bengal si poate fi intalnita in mai multe variante, nu doar...
1 Comentariu
Aloo tikki – Chiftele picante de cartofi
Va propun astazi o reteta vegetariana, simpla dar plina de savoare. Aceasta gustare se gateste...
8 Comentarii
Chana masala
Chana masala – un curry aromat cu naut (reteta indiana) Acest preparat, cunoscut si sub...
8 Comentarii
Samosa
Termenul “samosa”, sau “samoosa”, denumeste un fel de ghiozlomele (din turcescul “gözleme”, adica niste coltunasi...
8 Comentarii
Rasgulla
Rasgulla este un desert pe baza de branza si sirop dulce si aromat, popular in...
Khasta kachory
“Khasta” inseamna “sfaramicios”, iar preparatul este originar din Rajahstan. Este un “chaat”, adica o gustare,...
3 Comentarii
Tamatar murgh – Curry de pui cu rosii
In limba hindi “tamatar” inseamna “rosii”, iar “murgh” inseamna pui. Pentru cultura culinara milenara a...
6 Comentarii
Pe scurt despre rasam si charu podi
Va propun din nou o mica poveste despre un amestec de mirodenii indian. Nici nu...
Peste cu tamarin si lapte de cocos
Reteta este originara din Chennai (fostul Madras), statul Tamil Nadu, situat in sudul Indiei, unde...
Murgh Korma Shahi – Korma de pui cu migdale
Korma, uneori scris si “kormaa”, “qorma”, “khorma” ori “kurma” este un termen care denumeste un...
4 Comentarii
Pilau cu creveti
Iata o varianta indiana de pilaf, foarte usoara si gustoasa. Reteta provine din sudul Indiei,...
2 Comentarii
Pe scurt despre chammanthi podi
Am mai vorbit pe acest blog despre multe amestecuri de mirodenii întalnite în bucataria subcontinentului...
6 Comentarii
Curry de ciuperci cu orez
Iata o alta reteta facuta acum cativa ani. Profit de faptul ca multi dintre cititori...
5 Comentarii
Pui balti cu ardei iute
Am mai avut pe acest blog reteta balti, doua dintre ele chiar cu pui, dar...
6 Comentarii
Pui balti cu unt
Astazi va prezint una dintre primele retete gatite de mine pentru acest blog. Are cam...
7 Comentarii
Supa de castraveti
Am facut aceasta reteta in urma cu trei ani si am cam uitat de ea....
10 Comentarii
Pui cu aloo posta
„Aloo posta” este un termen ce denumeste cartofii gatiti cu seminte de mac si ardei...
34 Comentariu
Pe scurt despre milagu podi
Bucataria sud-indiana a fost prima, cronologic vorbind, dintre bucatariile regionale ale Indiei care s-a format;...
10 Comentarii
Pe scurt despre pulusu podi
Pulusu podi Desi am mai vorbit despre alte cateva amestecuri de mirodenii folosite în imens...
14 Comentarii
Jeera Aloo – Cartofi cu chimion
Dupa orez, grau si porumb, cartofii sunt cea mai importanta recolta din lume si una...
18 Comentarii
Pilaf cu sofran si ciuperci
Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Acest tip de...
4 Comentarii
Pui cu sos de sofran
Reteta aceasta provine, se pare, din bucataria imperiala mogula. Ingredientul cheie din punct de vedere...
10 Comentarii
Orez cu sfecla si porumb
Sfecla este una dintre vegetalele care dau orezului culoare, dulceata si aroma subtila. Porumbul, la...
4 Comentarii
Bhoona murgh
„Bhoona” este termenul din limbile hindi si urdu care denumeste procedeul prin care se gateste...
14 Comentarii
Pe scurt despre kholombo
Va propun astazi un nou amestec de mirodenii indian: pudra kholombo. Nu este primul si...
4 Comentarii
Jeera Murgh – Pui cu chimion
Desi chimionul crud are o aroma oarecum chimica (cel putin eu asa o simt), atunci...
6 Comentarii
Milagu tannir
Va prezint astazi una dintre retetele traditionale ale populatiei tamile. In limba tamila, „milagu” inseamna...
10 Comentarii
Pe scurt despre goda masala
Va prezint astazi un amestec de mirodenii foarte interesant, provenit tot din India, pe care...
10 Comentarii
Moorgi Kosha – Curry de pui bengalez
Kosha inseamna ceapa/usturoi/ghimbir prajite impreuna cu mirodenii intregi sau pisate, pana ce s-au dizolvat intr-o...
9 Comentarii
Pulpe de pui crocante si picante
Va propun astazi o gustare condimentata. Se prepara rapid, este aromata, foarte buna la gust,...
11 Comentarii
Phall
Iata cel mai iute preparat pe care am pus gura vreodata. Mai iute decat curry-urile...
6 Comentarii
Kumban Daal – Curry de linte cu ciuperci
Acest curry este un daal, adica un preparat pe baza de leguminoase (in cazul nostru...
6 Comentarii
Pe scurt despre sambaar si sambaar podi
Sambaar (scris adesea si sambar sau sambhar) este un curry vegetarian preparat din linte si...
4 Comentarii
Supa de pui cu migdale
Acest gen de supe provin din nordul Indiei si Pakistan. Este neobisnuita pentru noi, dar...
7 Comentarii
Curry de ciuperci
Propun aceasta reteta vegetarienilor si celor care tin post. Este gustoasa si foarte aromata. Acest...
5 Comentarii
Pui balti
„Balti” este cuvantul ce denumeste un curry gatit într-un tip special de tigaie, de forma...
10 Comentarii
Pui Jalfrezi
Am intalnit de cateva ori acest preparat in restaurantele indiene prin care am fost. Se...
8 Comentarii
Pe scurt despre chaat masala
Continuu astazi seria de articole despre amestecurile de mirodenii folosite atat de des în bucatariile...
8 Comentarii
Curry de pui cu usturoi
Sa nu va sperie cantitatea de usturoi din reteta. Pare mare, dar este gatita in...
8 Comentarii
Foarte pe scurt despre dosa
Pentru cei care nu stiu deja, “dosa” este un termen provenit din limba tamila, care...
7 Comentarii
Curry de pui cu mustar
Acest curry este un preparat originar din Bengal, unde mustarul este unul dintre cele mai...
11 Comentarii
Pui Tikka Masala
Iata una dintre cele retetele clasice ale bucatariei anglo-indiene, preparat aici intr-o varianta adaptata la...
25 Comentariu
Curry de peste cu rosii si lapte de cocos
Va propun o varianta de curry din sudul Indiei, foarte aromata si gustoasa. Spre deosebire...
4 Comentarii
Curry Malabar de creveti
Este o reteta originara din Malabar, situat in nordul provinciei indiene Kerala. Am profitat de...
27 Comentariu
Pui “Do piaza”
Puiul Do Piaza este extrem de popular in toate restaurantele din afara Indiei. In limba...
24 Comentariu
Bulete de naut cu orez
Aveti in fata una dintre putinele mele retete care sunt oarecum consumatoare de timp. Preparatul...
9 Comentarii
Curry de peste cu migdale
Ca multe alte retete indiene, si aceasta a fost adoptata de britanici si incorporata gamei...
6 Comentarii
Orez cu baghar, ciuperci si pui
Sper ca va mai aduceti aminte de “baghar”. Aceasta tehnica indiana de asezonare ne poate...
6 Comentarii
Kedgeree cu stafide
Kedgeree (sau kitcherie, kitchari ori kitchiri) este o mancare traditionala anglo-indiana, constand din orez, peste...
15 Comentarii
Orez cu sofran si cardamom
Va propun o reteta indiana, simpla si rafinata in acelasi timp. Este un preparat usor,...
11 Comentarii
Gulab jamun
Gulab jamun – reteta din bucataria indiana Gulab jamun este un desert deosebit, in care...
17 Comentarii
- 1
- 2