blog de Gastronomie
„Balti” este cuvantul ce denumeste un curry gatit într-un tip special de tigaie, de forma [...]
10 Comentarii
Am intalnit de cateva ori acest preparat in restaurantele indiene prin care am fost. Se [...]
8 Comentarii
Dorada la cuptor cu lapte de cocos Aceasta reteta are si varianta video. Reteta, de [...]
4 Comentarii
Continuu astazi seria de articole despre amestecurile de mirodenii folosite atat de des în bucatariile [...]
Sa nu va sperie cantitatea de usturoi din reteta. Pare mare, dar este gatita in [...]
Pentru cei care nu stiu deja, “dosa” este un termen provenit din limba tamila, care [...]
7 Comentarii
Acest curry este un preparat originar din Bengal, unde mustarul este unul dintre cele mai [...]
11 Comentarii
Aceasta reteta are si varianta video. Reteta este plina de aroma si condimentata intr-un mod [...]
Iata una dintre cele retetele clasice ale bucatariei anglo-indiene, preparat aici intr-o varianta adaptata la [...]
Va propun o varianta de curry din sudul Indiei, foarte aromata si gustoasa. Spre deosebire [...]
Este o reteta originara din Malabar, situat in nordul provinciei indiene Kerala. Am profitat de [...]
Puiul Do Piaza este extrem de popular in toate restaurantele din afara Indiei. In limba [...]
Aveti in fata una dintre putinele mele retete care sunt oarecum consumatoare de timp. Preparatul [...]
9 Comentarii
Ca multe alte retete indiene, si aceasta a fost adoptata de britanici si incorporata gamei [...]
6 Comentarii
Sper ca va mai aduceti aminte de “baghar”. Aceasta tehnica indiana de asezonare ne poate [...]
Kedgeree (sau kitcherie, kitchari ori kitchiri) este o mancare traditionala anglo-indiana, constand din orez, peste [...]
15 Comentarii
Va propun o reteta indiana, simpla si rafinata in acelasi timp. Este un preparat usor, [...]
Gulab jamun – reteta din bucataria indiana Gulab jamun este un desert deosebit, in care [...]
17 Comentarii
Ori de cate ori este posibil prefer sa-mi prepar singur amestecurile de condimente. Pe langa [...]
18 Comentarii
Supele de leguminoase (linte, naut, mazare, fasole) sunt extrem de populare in India, unde majoritatea [...]
12 Comentarii
Va propun astazi sa discutam despre un alt amestec de condimente destul de bine cunoscut [...]
Ieri va propusesem o varianta de pasta de condimente Vindaloo, astazi revin asupra subiectului si [...]
Ştiti deja ca sunt fascinat de combinatiile de condimente folosite în bucatariile din întreaga lume, [...]
14 Comentarii
Ţin minte si acum momentul cand am gustat prima data mancare indiana. Eram în Hong [...]
Am tot publicat în blog si retete, dar si articole despre diverse ingrediente specifice bucatariei [...]
Iata o reteta foarte aromata, cu gust “rotund” si bogat, condimentata in mod echilibrat. Orezul [...]
Bucataria indiana este extrem de ingenioasa in folosirea aromelor. Am descris-o intr-un articol anterior ca [...]
Carnea preparata in stil Vindaloo (preparat derivat din “carne vinha d’alhos”, reteta adusa in India [...]
Este o reteta originara din Mumbai (fostul Bombay). Korma (sau qorma, kurma) este un curry [...]
Este o reteta adusa in India de persani, acum peste 1000 de ani, foarte populara [...]
Nautul, numit de indieni “channa dal”, este un ingredient ce contine multe proteine si fibre. [...]
Este o varianta de pilaf vegetarian, preparata si condimentata in stil indian. Preparatul este foarte [...]
Dupa atatea discutii cate au fost in ultimele zile, haideti sa ne relaxam cu o [...]
13 Comentarii
Iata si reteta care foloseste sosul postat ieri. Frigaruile sunt deosebit de aromate, iar cei [...]
Mi-era dor de bucataria asiatica, asa ca m-am gandit sa va ofer ceva inedit. Mai [...]
Aceasta reteta este un exemplu al influentei exercitate de bucataria persana asupra celei indiene. Pilau [...]
Este servit ca garnitura, sau ca gustare, in acest din urma caz fiind de obicei [...]
2 Comentarii
Aceasta reteta are si varianta video. Vara incepe sa dea semne de oboseala, asa ca [...]
Desi foloseste multe ingrediente, acest curry este usor de preparat, iar rezultatul final este deosebit [...]
Curry-ul din borcan este aromat si are o culoare aurie, frumoasa. Nu este picant, asa [...]
3 Comentarii
Aceasta reteta are si varianta video. In mod traditional, in nordul Indiei si in Pakistan, [...]
Cardamomul este socotit cel mai frumos mirositor condiment. Pe piata noastra se gaseste in supermarketuri [...]
Cardamomul este socotit cel mai frumos mirositor condiment, si, dupa sofran si vanilie, este, poate, [...]
Curry nu este, asa cum v-ati fi putut inchipui, un amestec de mirodenii de origine [...]
Orez Basmati cu curcuma – reteta din bucataria indiana Reteta de fata va da ocazia [...]