Gastronomie cu Radu Popovici - Sectiunea: Retete Indiene

Pui balti

„Balti” este cuvantul ce denumeste un curry gatit într-un tip special de tigaie, de forma [...]

10 Comentarii

Pui Jalfrezi

Am intalnit de cateva ori acest preparat in restaurantele indiene prin care am fost. Se [...]

8 Comentarii

Dorada cu lapte de cocos

Dorada la cuptor cu lapte de cocos Aceasta reteta are si varianta video. Reteta, de [...]

4 Comentarii

Pe scurt despre chaat masala

Continuu astazi seria de articole despre amestecurile de mirodenii folosite atat de des în bucatariile [...]

8 Comentarii

Curry de pui cu usturoi

Sa nu va sperie cantitatea de usturoi din reteta. Pare mare, dar este gatita in [...]

8 Comentarii

Foarte pe scurt despre dosa

Pentru cei care nu stiu deja, “dosa” este un termen provenit din limba tamila, care [...]

7 Comentarii

Curry de pui cu mustar

Acest curry este un preparat originar din Bengal, unde mustarul este unul dintre cele mai [...]

11 Comentarii

Rondele de cartofi cu nucsoara

Aceasta reteta are si varianta video. Reteta este plina de aroma si condimentata intr-un mod [...]

10 Comentarii

Pui Tikka Masala

Iata una dintre cele retetele clasice ale bucatariei anglo-indiene, preparat aici intr-o varianta adaptata la [...]

25 Comentariu

Curry de peste cu rosii si lapte de cocos

Va propun o varianta de curry din sudul Indiei, foarte aromata si gustoasa. Spre deosebire [...]

4 Comentarii

Curry Malabar de creveti

Este o reteta originara din Malabar, situat in nordul provinciei indiene Kerala. Am profitat de [...]

27 Comentariu

Pui “Do piaza”

Puiul Do Piaza este extrem de popular in toate restaurantele din afara Indiei. In limba [...]

24 Comentariu

Bulete de naut cu orez

Aveti in fata una dintre putinele mele retete care sunt oarecum consumatoare de timp. Preparatul [...]

9 Comentarii

Curry de peste cu migdale

Ca multe alte retete indiene, si aceasta a fost adoptata de britanici si incorporata gamei [...]

6 Comentarii

Orez cu baghar, ciuperci si pui

Sper ca va mai aduceti aminte de “baghar”. Aceasta tehnica indiana de asezonare ne poate [...]

6 Comentarii

Kedgeree cu stafide

Kedgeree (sau kitcherie, kitchari ori kitchiri) este o mancare traditionala anglo-indiana, constand din orez, peste [...]

15 Comentarii

Orez cu sofran si cardamom

Va propun o reteta indiana, simpla si rafinata in acelasi timp. Este un preparat usor, [...]

11 Comentarii

Gulab jamun

Gulab jamun – reteta din bucataria indiana Gulab jamun este un desert deosebit, in care [...]

17 Comentarii

Pe scurt despre chana masala

Ori de cate ori este posibil prefer sa-mi prepar singur amestecurile de condimente. Pe langa [...]

18 Comentarii

Daal shorba

Supele de leguminoase (linte, naut, mazare, fasole) sunt extrem de populare in India, unde majoritatea [...]

12 Comentarii

Panch phoron – cinci arome indiene

Va propun astazi sa discutam despre un alt amestec de condimente destul de bine cunoscut [...]

11 Comentarii

Porc Vindaloo

Ieri va propusesem o varianta de pasta de condimente Vindaloo, astazi revin asupra subiectului si [...]

10 Comentarii

Pasta vindaloo – o mica bijuterie culinara

Ştiti deja ca sunt fascinat de combinatiile de condimente folosite în bucatariile din întreaga lume, [...]

14 Comentarii

Pe scurt despre tandoori masala

Ţin minte si acum momentul cand am gustat prima data mancare indiana. Eram în Hong [...]

12 Comentarii

Pe scurt despre balti masala

Am tot publicat în blog si retete, dar si articole despre diverse ingrediente specifice bucatariei [...]

12 Comentarii

Orez cu lapte de cocos si creveti

Iata o reteta foarte aromata, cu gust “rotund” si bogat, condimentata in mod echilibrat. Orezul [...]

11 Comentarii

Baghar – o modalitate ingenioasa de asezonare

Bucataria indiana este extrem de ingenioasa in folosirea aromelor. Am descris-o intr-un articol anterior ca [...]

32 Comentariu

Pui Vindaloo

Carnea preparata in stil Vindaloo (preparat derivat din “carne vinha d’alhos”, reteta adusa in India [...]

17 Comentarii

Korma de pui cu fistic

Este o reteta originara din Mumbai (fostul Bombay). Korma (sau qorma, kurma) este un curry [...]

26 Comentariu

Patia – Curry de creveti

Este o reteta adusa in India de persani, acum peste 1000 de ani, foarte populara [...]

8 Comentarii

Orez cu naut

Nautul, numit de indieni “channa dal”, este un ingredient ce contine multe proteine si fibre. [...]

32 Comentariu

Muttar Pulao – Pilaf cu legume si condimente

Este o varianta de pilaf vegetarian, preparata si condimentata in stil indian. Preparatul este foarte [...]

26 Comentariu

Pui Tikka cu sos verde

Dupa atatea discutii cate au fost in ultimele zile, haideti sa ne relaxam cu o [...]

13 Comentarii

Frigarui de pui cu orez si sos de coriandru si menta

Iata si reteta care foloseste sosul postat ieri. Frigaruile sunt deosebit de aromate, iar cei [...]

8 Comentarii

Sos de iaurt cu coriandru si menta

Mi-era dor de bucataria asiatica, asa ca m-am gandit sa va ofer ceva inedit. Mai [...]

7 Comentarii

Pilau de pui cu legume

Aceasta reteta este un exemplu al influentei exercitate de bucataria persana asupra celei indiene. Pilau [...]

12 Comentarii

Curry de cartofi

Este servit ca garnitura, sau ca gustare, in acest din urma caz fiind de obicei [...]

2 Comentarii

Raita – Salata de castraveti cu menta si iaurt

Aceasta reteta are si varianta video. Vara incepe sa dea semne de oboseala, asa ca [...]

10 Comentarii

Curry de pui cu cardamom negru

Desi foloseste multe ingrediente, acest curry este usor de preparat, iar rezultatul final este deosebit [...]

Curry de pui

Curry-ul din borcan este aromat si are o culoare aurie, frumoasa. Nu este picant, asa [...]

3 Comentarii

Pui Tandoori

Aceasta reteta are si varianta video. In mod traditional, in nordul Indiei si in Pakistan, [...]

10 Comentarii

Pui cu cardamom

Cardamomul este socotit cel mai frumos mirositor condiment. Pe piata noastra se gaseste in supermarketuri [...]

2 Comentarii

Curry de pui cu cardamom

Cardamomul este socotit cel mai frumos mirositor condiment, si, dupa sofran si vanilie, este, poate, [...]

9 Comentarii

Curry – amestec de mirodenii

Curry nu este, asa cum v-ati fi putut inchipui, un amestec de mirodenii de origine [...]

2 Comentarii

Orez Basmati cu curcuma

Orez Basmati cu curcuma – reteta din bucataria indiana Reteta de fata va da ocazia [...]

6 Comentarii